به گزارش پایگاه 598،قصه خصوصی سازی سرخابیها سر دراز دارد. اتفاقی که قرار بود روز گذشته با باز کردن پاکتهای پیشنهادی خریداران دو باشگاه رسما کلید بخورد اما نرسیدن هیچ درخواستی به سازمان خصوصیسازی سبب شد تا 24 ساعت مانده به برگزاری این حراج رسمی، نشست لغو شود. اتفاقی که در نوع خود بسیار عجیب مینمود چه آنکه به رغم قیمت بالای پیشنهادی 290 میلیاردی برای دو باشگاه باز هم از گوشه و کنار اخباری مبنی بر اظهار تمایل چند برند تجاری بزرگ از بانکهای خصوصی گرفته تا بیمه و اپراتورهای تلفن همراه برای خرید این دو باشگاه به گوش میرسید اما در روز برگزاری حراج هیچ پیشنهاد رسمی و مکتوبی نیامد تا فاز اول حراج دو باشگاه لغو شود.
لغو مزایده استقلال و پرسپولیس، حالا وزارت ورزش را با ابهامهای تازهای روبرو کرده است. سیبی که به هوا پرتاب شده، چند چرخ میخورد تا به زمین برسد. این مصداق بارز وضعیت این روزهای سرخابی هاست. یک روز مانده به این مزایده، ناگهان خبر رسید خریداران خصوصی پرسپولیس با هم توافق کردهاند که هیچ کدام برای خرید این باشگاه، پاکت 300 میلیارد تومانی به سازمان خصوصی سازی ندهند تا قیمت اولیه، شکسته شود.
نکته اینجاست؛ گروه اسپانسری که حاضر بود سالیانه 30 میلیارد تومان برای هزینههای پرسپولیس بپردازد چطور حالا حاضر نیست برای خرید این باشگاه 300 میلیارد تومان بپردازد؟ از سویی علی پروین و گروهش اعلام کردهاند حاضر نیستند بیش از 200 میلیارد تومان بابت خرید پرسپولیس بدهند. آنها حتی شرط کردهاند 20 درصد از مبلغ کل را در ابتدای معامله پرداخت میکنند؛ یعنی رقمی که در حدود 40 میلیارد تومان است. این در حالی است که وزارت ورزش میگوید برای پیش خرید باید 40 درصد از رقم کلی پرداخت شود.
با وضعیت پیش آمده، واگذاری سرخابیها یک هفته دیگر به تعویق افتاد و به احتمال فراوان تا آن زمان، قیمت سهام دو باشگاه با افت قیمت مواجه خواهد شد؛ افتی که شاید نزدیک به 50 میلیارد تومان باشد و باعث شود تا باشگاهی مثل پرسپولیس در نهایت 250 میلیارد تومان معامله شود. جالب اینجاست که رقیب این باشگاه یعنی استقلال، حتی رنگ چنین بازیهایی را به خود ندیده و هیچکس برای خریدش حتی پیشقدم هم نشده است!
مشتریان امروز پرسپولیس همانهایی هستند که میگفتند در صورتی که باشگاه به آنها واگذار شود سالیانه 100 میلیارد تومان از آن درآمدزایی میکنند اما حالا برای خرید همین باشگاه حاضر نیستند به صورت قسطی 300 میلیارد تومان بپردازند؛ تازه این رقم در صورتی قرار است پرداخت شود که املاک دو باشگاه در اختیار خریدار قرار میگیرد. حتی بدهیهای استقلال و پرسپولیس هم که نزدیک به 100 میلیارد تومان است از قیمت کلی باشگاه کم میشود و خریداران به جای 300 میلیارد فعلی، تنها 200 میلیارد تومان پرداخت خواهند کرد.
فعلا گمانه زنیها درباره واگذاری سرخابیها ادامه دارد و فروش سهام آنها به هفته آینده موکول شده است. وزارت ورزش هم قصد دارد با پول حاصل از فروش این دو باشگاه، پروژه ورزشگاههای نیمه کاره را به انتها برساند، البته اگر مشتری خاصی برای این دو تیم پیدا شود.