کد خبر: ۲۹۶۱۴۰
زمان انتشار: ۱۳:۰۴     ۲۷ بهمن ۱۳۹۳
گزارشی از آخرین وضعیت صنعت کشور در سال جاری:
باید دید که بالاخره نظام تعرفه گذاری و حمایت از تولید داخل برای بخش فولاد کشور توسط دولت صورت خواهد گرفت یا به گفته‌ی سبحانی اگر روند واردات و حمایت از بازارهای داخلی به همین صورت ادامه یابد ما نه‌تنها به اهداف صادراتی خود دست نخواهیم یافت بلکه در تولید داخل هم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد؟
به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598 در گزارش جدید عیار از وضعیت صنعت کشور، ساماندهی نامناسب واردات خودرو، دغدغه‌های تعرفه‌ای فولادسازان و تازه‌ترین آمار تجارت کشور (حرکت به سمت افزایش واردات کالاهای ساخته‌شده) دیده می شود که در ادامه می آید.

٧٠درصد واردات خودرو در دست ٢ شرکت

نحوه قیمت‌گذاری و مجوز واردات خودرو به شرکت‌های خاص،دو موضوعی بود که هفته‌ی گذشته حرارت شعله اختلافات بین نعمت زاده وزیر صمت و شیوا رییس شورای رقابت را بالاتر برد. در این گزارش به بررسی نحوه واردات خودرو توسط وزارت صنعت می‌پردازیم. ماجرا ازاین‌قرار است که همزمان با روند صعودی ورود خودروهای خارجی به کشور و بلند شدن صدای اعتراض خودروسازان داخلی، وزارت صنعت، معدن و تجارت در تصمیمی ناگهانی، ورود خودروهای خارجی به کشور را به‌طور کامل در اختیار نمایندگی‌های رسمی قرار داده و درواقع واردکنندگان متفرقه را از میدان به درکرده است.



وزارت صنعت اعلام کرده این تصمیم (حذف ثبت سفارش و واردات متفرقه) را برای هدفمند کردن و کانالیزه شدن واردات خودرو به کشور گرفته و قصد دارد به این واسطه مدیریت بهتر و صحیح‌تری بر بازار خودروهای وارداتی‌ها انجام شود. البته در همین رابطه جزئیات نامه ای که نعمت زاده به رییس جمهور ارسال کرده است، نیز منتشرشده که به حمایت از نحوه ساماندهی واردات خودرو پرداخته و بر انحصاری نبودن خودرو تأکید می‌کند.

اما این در حالی است که به عقیده اعضای شورای رقابت، باوجود فعالیت ۳۵ نمایندگی رسمی عرضه خودروهای خارجی در کشور، حدود ۷۰ درصد بازار خودروهای وارداتی تنها به ۲ شرکت اختصاص دارد و سهم سایر واردکنندگان در بازار ناچیز است.

کارشناسان معتقدند با توجه به اشاره مستقیم نعمت زاده به «جلوگیری از واردات بی‌رویه»، هدف اصلی اما نسبتاً پنهان و خاموش وزارت صنعت از اقدام اخیر (منحصر کردن واردات خودرو به نمایندگی‌های رسمی)، محدود کردن ورود خودروهای خارجی به کشور است. اما منحصر شدن واردات خودرو به نمایندگی‌ها، در شرایطی است که آن‌ها (نمایندگی‌های رسمی واردکننده) نقاط تاریکی را در عملکرد خود طی این سال‌ها، ثبت کرده‌اند و از همین رو کارشناسان بیم سوءاستفاده آن‌ها از قانون جدید رادارند. دراین‌بین می‌توان به گزارشی که کمیسیون اصل۹۰ مجلس شورای اسلامی در اواخر سال گذشته ارائه داد، اشاره کرد؛ گزارشی که مطابق با آن، نمایندگی‌های واردکننده خودرو مرتکب تخلفات مختلفی شده بودند.

حمایت از صنعت فولاد با وضع تعرفه و حذف ارز مبادلاتی

هفته گذشته در نشستی که با عنوان «توسعه سرمایه‌گذاران» برگزار شد، بهرام سبحانی مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان حرف‌های زیادی برای گفتن داشت. در این جلسه که با حضور طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی، نهاوندیان مشاور و رییس دفتر رییس‌جمهور، نعمت زاده وزیر صمت و مهندس ترکان مشاور رییس‌جمهور در استان اصفهان برگزار شد،سبحانی در رابطه با مشکلات فرآوری صنعت فولاد کشور گفت: هم‌اکنون سالانه در کل دنیا ۱/۶ میلیارد تن فولاد تولید می‌شود که بیشترین سهم را کشور چین با ظرفیت تولید ۸۱۰ میلیون تن در سال دارد. این بدان معنی است که این کشور حدود نیمی از فولاد جهان را تولید می‌کند.بطوریکه فعلاً جمهوری اسلامی ایران ۱۶ میلیون تن فولاد تولید می‌کند که این میزان تولید یک درصد تولید فولاد جهان را به خود اختصاص داده و در ردیف ۱۴ قرارگرفته است.

وی با تأکید بر نگرانی‌هایی که صنعت فولاد کشور را در سال‌های اخیر تهدید می‌کند یادآور شد: قیمت سنگ‌آهن در دنیا از ۱۴۰ دلار به ۶۰ دلار کاهش‌یافته و این در حالی است که در امسال ۱۸ درصد افزایش‌یافته است اما در کشورمان در بخش فولاد افزایش ۸۰ درصدی در قیمت گاز و افزایش ۲۵ درصدی در قیمت برق را شاهد هستیم که این تفاوت قیمت در بخش‌های مواد اولیه و انرژی رقابت را برای ما با سایر تولیدکنندگان دنیا سخت می‌کند. وی در ادامه به مهمترین دغدغه های  موجود پرداخت که در ادامه به آن اشاره می کنیم:

۱-اگر روند واردات و حمایت از بازارهای داخلی به همین صورت ادامه یابد ما نه‌تنها به اهداف صادراتی خود دست نخواهیم یافت بلکه در تولید داخل هم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد.

۲-برخی از کشورها هم برای اینکه از محل واردات بی‌رویه دچار مشکل نشوند قانون آنتی‌دامپینگ را به اجرا درآورده‌اند، همه این تدابیر اتخاذشده در کشورهای دیگر در حالی رخ‌داده که متأسفانه در کشور ما نه‌تنها هیچ‌یک از اقدامات عملیاتی نشده است بلکه به واردات فولاد هم ارز مبادله‌ای تخصیص می‌یابد.

۳- بدیهی است نه‌تنها تخصیص ارز مبادله‌ای به واردات فولاد بی‌مورد است؛ بلکه به ضرر کشور است چراکه در بسیاری از محصولات تولیدشده، برخی از فولادسازهای ما در بخش فروش با مشکل جدی مواجه شده‌اند

باید دید که بالاخره نظام تعرفه گذاری و حمایت از تولید داخل برای بخش فولاد کشور توسط دولت صورت خواهد گرفت یا به گفته‌ی سبحانی اگر روند واردات و حمایت از بازارهای داخلی به همین صورت ادامه یابد ما نه‌تنها به اهداف صادراتی خود دست نخواهیم یافت بلکه در تولید داخل هم با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد؟

تازه‌ترین آمار تجارت کشور

رییس‌کل گمرک در نشست خبری خود پس از مدت‌ها، از جدیدترین آمار صادرات و واردات خبر داد و گفت: این آمار تا ۲۰ بهمن ۹۳ محاسبه‌شده است.مسعود کرباسیان میزان صادرات غیرنفتی کشور از فروردین امسال تا دیروز را ۴۴ میلیارد و ۹۹۲ میلیون دلار با رشد ۲۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته اعلام کرد. وی افزود: در این مدت ۴۶ میلیارد و ۵۶۷ میلیون دلار واردات داشتیم که رشدی بیش از ۱۳ درصد را ثبت کرد.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: عمده اقلام صادراتی شامل میعانات گازی با ۱۳ میلیارد و ۶۵۴ میلیون دلار بوده که ۴۳/۵ درصد رشد داشته است و محصولات پتروشیمی با ۱۲ میلیارد و ۴۵۴ میلیون دلار ۲۹ درصد رشد نشان می‌دهد. کرباسیان گفت: عمده صادرات به چین و معادل ۲۶ درصد ارزش صادرات، عراق ۱۷ درصد، امارات ۱۰ درصد و افغانستان و هند ۷ درصد بوده است.

رییس‌کل گمرک عمده کالاهای وارداتی را گندم، ذرت، برنج و کنجاله سویا اعلام و اظهار کرد: از چین ۲۳ درصد، امارات ۲۳ درصد، کره ۸ درصد و ترکیه و هند ۷ درصد واردات داشتیم.

بنابراین رشد ۱۵ درصدی متوسط ارزش هر تن کالای وارداتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان‌دهنده‌ی این است که بیشتر در حال حرکت به سمت کالاهای ساخته‌شده هستیم.

* حمید رضا رضایی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۵
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
عباس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۵۱ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۳
۲
۰
روایتی از 22 بهمن شیراز
گفتم: «ظاهرا مشکل مالی نداری که بزرگترین دغدغه ات سیاست خارجی است؟» در جواب گفت: «اتفاقا در استانه ازدواج هستم و مشکلاتم کم نیست اما استقلال کشور مهمتر است.» به من هم توصیه کرد ازدواج کنم خدا مسائل مالی را حل خواهد کرد. بعد هم از اینکه مدرک مهندسی شیمی از دانشگاه شیراز دارد و به دنبال کار است گفت و گفت: «هر جا برای مصاحبه استخدام می روم، بعدا متوجه می شوم آقا زاده ها را استخدام می کنند.»


متن کامل روایتی از راهپیمایی 22 بهمن در شیراز را در آدرس زیر بخوانید:
http://yaasekabud.blogfa.com/post-84.aspx
پاسخ
خسرو ايراني
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۰:۵۷ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۳
۱
۰
تمام اتشها در مورد خودرو چه داخلي چه وارداتي از معاون امور صنايع وزارت صنعت كه اتفاقي رئيس هيات مديره ايرانخودرو و خدا ميداند چند شركت ديگر خودرو سازي است بلند ميشود.ب... .مبارك اقاي نعمت زاده
پاسخ
یکی از 250 استخدامی فولاد آذربایجان
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۲:۵۷ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۳
۳
۰
البته ما هنوز بعد 3 سال استخدام نشدیم و نخواهیم شد.
فولاد آذربایجان واقع در شهرستان میانه مفت به بانک ملت و بک شخص حقیقی فروخته شد.
این ..... و همکاراش پدر فولاد این شهرو در آوردن.....
به داد این شهر به داد کارگراش به داد راننده هاش و و و و و... کی میخواد برسه؟
چطور دولت از این مردم میخواد پشتش وایسن چیکار کردن برا این مردم؟؟؟؟؟؟؟
پاسخ
عمارنامه
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۱۱ - ۲۸ بهمن ۱۳۹۳
۱
۰
با سلام و احترام؛
مطلب شما در پایگاه اینترنتی و بسته فرهنگی عمارنامه منتشرگردید.
http://www.ammarname.ir/node/99071
ما را از بروزرسانی خود آگاه
و با درج بنر و یا لوگو در وبگاه خود یاری نمایید .
موفق و پیروز باشید .
http://ammarname.ir -- info@ammarname.ir
یا علی
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۹:۱۸ - ۲۹ بهمن ۱۳۹۳
۱
۰
دولت اعتدال است ديگر
تشنگي هشت سال دوربودن از بيت المال هم مزيد بر ماجرا

ههههههههههههههههههههههه
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها