کد خبر: ۲۹۵۹۴۹
زمان انتشار: ۲۳:۳۴     ۲۶ بهمن ۱۳۹۳
هزينه‌ها در بخش توليدات صنعتي در يك دوره چهار ساله يعني از سال ۱۳۸۸ تا ۱۳۹۲ در مجموع ۱۳۱ درصد افزايش يافته است. اوج افزايش تورم توليدكننده صنعتي در سال ۱۳۹۰ نسبت به سال پيش از آن اتفاق افتاده كه ۴۶.۶ درصد هزينه ها افزايش يافته است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز؛ در دو سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲  اگرچه ميزان افزايش تورم به پاي سال ۱۳۹۰ نمي‌رسد اما در اين دو سال نيز بنا بر اعلام مركز آمار ايران به ترتيب ۲۹ و ۲۸.۳ درصد افزايش شاخص قيمت توليدكننده بخش صنعت ايجاد شده است.

تفكيك فصل‌هاي سال ۱۳۹۲ نشان مي‌دهد بهار و تابستان تورم فيمت توليدكننده بيش از ۴۰ و ۴۵ درصد بوده است، بنابراين رشد كمتر تورم در دو فصل پاييز و زمستان كه به ترتيب ۱۹.۷ و ۱۳.۷ درصد برآورد شده، سبب شده ميانگين تورم به ۲۸.۳ درصد در سال ۱۳۹۲ برسد.

بررسي زيرگروه‌هاي بخش صنعت نشان مي‌دهد در سال ۱۳۹۲ اعداد شاخص مربوط يه تمامي بخش‌هاي اصلي نسبت به سال ۱۳۹۱ داراي افزايش بوده‌اند كه بخش‌هاي توليد وسايل نقليه موتوري، تريلرو نيم‌تريلر، فلزات اساسي و صنايع غذايي و آشاميدني به ترتيب بيش‌ترين تاثيرگذاري را در افزايش شاخص كل داشته‌اند.

وسايل نقليه موتوري ۵۶.۶ درصد افزايش قيمت داشتند

شاخص قيمت توليدكننده بخش "توليد وسايل نقليه موتوري و تريلر و نيم‌تريلر" در سال ۱۳۹۲ با ۵۶.۶ درصد افزايش نسبت به سال قبل و رسيدن به عدد ۲۰۴.۳، رتبه اول تاثيرگذاري را در افزايش شاخص كل داشته است. عدد شاخص در سال ۱۳۹۱ برابر با ۱۳۰.۵ بوده كه نسبت به سال قبل ۳۰.۵ درصد افزايش يافته بود. بيشترين افزايش شاخص مزبور در بهار و به ميران ۲۴.۵ درصد نسبت به فصل قبل برآورد شده است.

۲۸.۸ درصد رشد قيمت فلزات اساسي

شاخص قيمت توليدكننده بخش "فلزات اساسي" در سال ۱۳۹۲ با ۲۸.۸ درصد افزايش نسبت به سال قبل و رسيدن به عدد ۲۰۷.۸، رتبه دوم تاثيرگذاري را در افزايش شاخص كل داشته است.

عدد شاخص در سال ۱۳۹۱ برابر با ۱۶۱.۳ بوده كه نسبت به سال ۱۳۹۰، ۶۱.۳ درصد افزايش يافته بود. اين شاخص در دو فصل تابستان و پاييز سال مورد بررسي داراي روند كاهشي و در دو فصل بهار و زمستان داراي روند افزايشي بوده است.

بيشترين افزايش مربوط به فصل بهار با ۶.۴ درصد افزايش نسبت به فصل قبل و كمترين ميزان آن برابر با ۶.۵- درصد مربوط به پاييز است. شاخص قيمت فعاليت "توليد محصولات اوليه آهن و فولاد" در افزايش شاخص اين بخش بيشترين تاثير را داشته است.

مواد غذايي و آشاميدني با ۳۷.۸ درصد رشد

شاخص قيمت توليدكننده بخش "صنايع غذايي و آشاميدني" در سال ۱۳۹۲ با ۳۷.۸ درصد افزايش نسبت به سال قبل و رسيدن به عدد ۱۹۵.۸، رتبه سوم تاثيرگذاري شاخص كل را داشته است.

عدد شاخص اين بخش در سال ۱۳۹۱ برابر با ۱۴۲.۱ بوده كه نسيت به سال ۱۳۹۰، ۴۲.۱ درصد افزايش يافته بود. اين شاخص در فصل بهار با ۱۳.۲ درصد بيشترين افزايش را نسبت به فصل قبل داشته و در تمام فصول سال مورد بررسي داراي روند افزايشي بوده است.

شاخص قيمت رشته فعاليت‌هاي "توليد فرآورده هاي لبني"، "توليد قندو شكر" و "توليد روغن و چربي حيواني و نباتي خوراكي" به ترتيب در افزايش اين بخش بيشترين تاثير را نسيت به ساير رشته فعاليت‌ها داشته‌اند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها