باشگاه
خبرنگاران/ در اين تحقيق که در سال 2012 در دپارتمان قلب دانشکده پزشکي
آتن (يونان) انجام شد، تاثيرمصرف روزانه 2 گرم اسيدهاي چرب امگا- 3 به مدت 4
هفته، بر ديواره شريان هاي افراد سيگاري مورد بررسي قرار گرفت. نتايج نشان
داد که مصرف کوتاه مدت اسيدهاي چرب امگا- 3 توسط افراد سيگاري، سخت شدن و
تصلب شريان ها را کاهش داده و اختلال حاد در خاصيت ارتجاعي عروق در اثر
مصرف سيگار را تعديل مي کند.
اين يافته ها نشان
مي دهند که اسيدهاي چرب امگا- 3 اثرات زيان بار سيگار بر عملکرد شريان ها
را که يک شاخص خطردر بيماري هاي قلبي- عروقي به شمار مي رود، مهار مي کنند.
اثرات حفاظتي امگا- 3 بر قلب ناشي از هم افزايي بين مکانيسم هاي پيچيده ضد
التهابي و ضد تصلب شرايين مربوط به اين اسيدهاي چرب است.
انجمن
قلب امريکا توصيه مي کند که افراد بدون سابقه بيماري هاي عروق کرونري قلب
(عروق تغذيه کننده قلب) بايد حداقل 2 بار در هفته ماهي (ترجيحا ماهي هاي
چرب و غني از اسيدهاي چرب امگا- 3) مصرف کنند. رييس فدراسيون جهاني قلب،
اظهار مي دارد که تنها راه محافظت بدن در برابر اثرات زيان بار سيگار، ترک
اين عادت مضر است. وي در ادامه به همه افراد به ويژه افراد سيگاري توصيه مي
کند که از يک رژيم غذايي سالم و سرشار از اسيدهاي چرب امگا- 3 پيروي کنند.
ماهي ها به ويژه ماهي هاي چرب و روغني (شاه ماهي، سالمون، ساردين، ماهي تن
و قزل آلا)، دانه کتان و گردو منابع غذايي اسيدهاي چرب امگا- 3 به شمار مي
روند.