کد خبر: ۲۹۴۶۲
زمان انتشار: ۱۵:۳۳     ۱۶ آذر ۱۳۹۰

تسخیر سفارت انگلستان در تهران توسط دانشجویان در هفته گذشته، بازتاب های داخلی و خارجی متفاوتی به همراه داشته است. مخالفان این اقدام با بیان اینکه این اقدام مخالف موازین بین المللی است، این حرکت را منفی قلمداد کرده و موافقان این اقدام نیز با بیان اینکه دولت انگلستان در طی سال‌های بعد از انقلاب همواره سیاست های یک طرفه و خصمانه ای علیه ملت ایران در دستور کار خود قرار داده و بر خلاف همه موازین و مقررات بین المللی در این زمینه عمل کرده است، به دفاع از این حرکت پرداخته و معتقدند همان‎طور که 32 سال قبل نیز تسخیر سفارت امریکا توسط دانشجویان پیرو خط امام، پاسخ مناسبی به اقدامات مداخله جویانه این دولت استکباری بود، تسخیر سفارت انگلستان نیز در همین راستا تعریف می شود و با گذر زمان، این اقدام بیش از هر چیز به نفع ملت و دولت ایران خواهد بود.

در اين زمينه، رجانیوز در طی سلسله گزارش هایی با تلخیص از کتاب "نقش انگلیس در فتنه 88" به بررسی مستند اقدامات خصمانه دولت انگلیس طی سال‎های اخیر علیه ملت ایران می پردازد؛ اقداماتی که از تاسیس شبکه های تلوزیونی فارسی زبان تا کمک های مادی و معنوی به مخالفان جمهوری اسلامی را شامل می شود.

در بخش نخست از این سلسله گزارش ها، چگونگی و پشت پرده تأسیس شبکه تلوزیونی بی بی سی فارسی مورد بررسی قرار می گیرد که همواره بازوی اصلی رسانه ای رژیم سلطنتی انگلستان علیه منافع مردم ایران بوده است:

"با گسترش اينترنت، در دهه‌ي 1990 سرويس جهاني بي‌بي‎سي ابتدا به بخش آنلاين و اينترنتي مجهز شد و در اولين گام، وب‌سايت فارسي بي‌بي‌سي را در ماه مه۲۰۰۱- خرداد ۱۳۷۹راه‌اندازي كرد. سايت خبري فارسي بي‌بي‎سي در صفحه‌ي جداگانه مانند صفحه‌ي نخست (خبرهاي جهان، ايران و منطقه)، صفحه‌ي ايران، افغانستان، تاجيکستان، جهان و... را در اين زمينه‌ها به کاربران ارائه مي‌دهد. با راه‌اندازي تلويزيون بي‌بي‌سي صفحات اينترنتي آن نيز به وب‌سايت فارسي اضافه شد.

با این حال، بي‌بي‌سي در پيروي از منويات و سياست وزارت خارجه‌ي بريتانيا در اوج مشکلات اداري و مالي دولت انگليس و در ميانه‌ي خانه‌تکاني و کم‌کردن برنامه‌ها و بخش‌هاي مختلف خود، ناگهان در اکتبر 2006، با چراغ سبز وزارت خارجه و پارلمان آن کشور تأسيس ِيک شبکه تلويزيوني فارسي‌زبان (يا چنان که خود مي‌گويند پي.تي.وي) را در سال 2008 اعلام کرد.

يک سال و نيم قبل، "نايجل چپمن" رئيس سرويس جهاني بي‌بي‌سي در نشست 27 ژوئن 2007 کميسيون روابط خارجي مجلس عوام بريتانيا، ضمن اشاره به مشکلات مالي و لزوم تعطيلي يا کاهش شماري از برنامه‌هاي اين شبکه، صريحاً از تأسيس تلويزيون فارسي زبان بي‌بي‌سي به‌عنوان "بالاترين اولويت در برنامه پيشنهادي [به وزارت خارجه] که داراي پرونده بسيار قوي است" ياد کرد.

در سال‌هاي اخير، برنامه‌ي بازنگري جدي بريتانيا در بحث ديپلماسي عمومي صورت گرفته و مورد حمايت پارلمان آن کشور نيز قرار دارد. مجلس عوام بريتانيا نيز در اين خصوص فعال بوده و از چند طرح تحقيقاتي درباره‌ي ابعاد مختلف سرويس جهاني حمايت كرده و مي‌توان به يک همايش نسبتاً بزرگِ دوروزه در دسامبر سال 2008 در دانشگاه لندن به مناسبت هفتاد و پنجمين سال تأسيس سرويس جهاني بي‌بي‌سي اشاره کرد.

در اين همايش، بيت‌الغزل اکثر مباحث آنان، جا‌ انداختن استقلال رأي، بي‌طرفي و تعادل رسانه‌اي سرويس جهاني بي‌بي‌سي بود. ولي در برخي نوشته‌ها و مصاحبه‌هاي مربوط به بي‌بي‌سي چنين عنوان اشاره شده که دخالت وزارت خارجه‌ي بريتانيا در بخش فارسي محدود به دوره‌هايي خاص مانند شهريور 1320، ملي‌شدن نفت يا پس از 11 سپتامبر 2001 است و هيچ دخالتي از بالا در نحوه‌ي کار تهيه‌کنندگان اين شبکه وجود ندارد.

راه‌اندازي تلويزيون بي‌بي‌سي فارسي شش ماه قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران

شبکه‌ي تلويزيوني فارسي‌زبان بي‌بي‌سي به‌طور رسمي كار خود را از روز چهارشنبه، ۲۵ دي ماه 1387 (۱۴ ژانويه2009) آغاز كرد.

صادق صبا مدير كنوني تلويزيون فارسي بي‌بي‌سي در مورد نحوه‌ي راه‌اندازي آن چنين مي‌گويد: «سه سال پيش از راه‌اندازي و ايجاد تلويزيون بي‌بي‌سي فارسي، گوردون براون نخست‌وزير کنوني بريتانيا که در آن زمان، وزير خزانه‌داري دارايي بود، از این موضوع پرده برداشت. براون، در پاييز سال ۲۰۰۶ اعلام کرد که بودجه‌اي معادل ۱۵ ميليون ليره استرلينگ، نزديک به ۲۲ ميليون دلار در سال، براي راه‌اندازي بخش فارسي تلويزيون بي‌بي‌سي اختصاص داده است... بودجه‌ي خاص براي تلويزيون فارسي نيز ۱۵ ميليون پوند است، که توسط دولت بريتانيا در اختيار بي‌بي‌سي قرار داده است. اين تلويزيون در حدود ۱۰۰ خبرنگار دارد و ۵۰ نفر نيز در کارهاي مديريتي و فني تلويزيون مشغول فعاليت هستند.» (مصاحبه صادق صبا با روانشاد، خبرنگار رادیو فردا)

تلويزيون فارسي بي‌بي‌سي از بدو تولد تاكنون سعي و تلاش وافر دارد كه به بينندگان خود تفهيم كند كه مستقل از دولت انگليس بوده و "بي‌طرف" است، اين در حالي‌است كه مستندات گوناگون حكايت از آن دارند به‌لحاظ سياست‌گذاري و بودجه وابستگي مستقيم به دولت انگليس داشته و غيرمستقيم زيرنظر وزارت امور خارجه‌ي بريتانيا قرار دارند و اين رسانه تاكنون بارها از سوي مقامات انگليسي مورد حمايت قرار گرفته است.

نقش باليوزي و ساير بهائيان در بي‌بي‌سي فارسي

اما يکي از مواردي که چه مسئولان سرويس بي‌بي‌سي و چه گزارشگران تاريخ بخش فارسي آن، خواسته يا ناخواسته، از کنار آن گذشته و يا آن را بسيار کم رنگ نشان داده‌اند، حضور و تأثير انکارنشدني حسن موقر باليوزي (1908 تا 1980) و ديگر بهائيان در يک دوره‌ي طولاني در سطوح جدي و سياست‌گذاري اين رسانه است. نکته‌اي ديگري که در موضوع راه‌اندازي راديو فارسي بي‌بي‌سي اهميت دارد، تصدي مسئوليت "حسن موقر باليوزي" از رهبران سرشناس بهائيان در راديو فارسي زبان بي‌بي‌سي بود که بر اساس اسناد داخلي آرشيو سرويس جهاني بي‌بي‌سي، با دخالت وزارت خارجه صورت گرفته است.

از آن پس، چه در مسئله تأثيرگذاري بهائيان در سياست‌گذاري بخش فارسي، چه در مورد جذب ناراضيانِ مستأصلِ سياسي ايراني و چه در مورد مداخلات وزارت خارجه‌ي بريتانيا در سياست‌گذاري‌هاي اين رسانه، البته با بازنگري‌ها و فراز و فرودهايي، حکايت همچنان باقي است. باليوزي نخستين کسي بود که در ابتداي تأسيس بي‌بي‌سي فارسي از آن راديو براي مخاطبان سخن گفت. وي از اعضاي خاندان افنان و از اقوام نزديک "ميرزا علي محمد باب" و فرزند "محمدعلي (محمود) موقرالدوله باليوزي" حاکم پيشين بوشهر و وزير فوايد عامه و تجارت در کابينه‌ي کودتاي سيد ضياءالدين طباطبايي در اواخر 1299 و اوايل 1300 شمسي بود. باليوزي در شرايطي به استخدام بي‌بي‌سي درآمد که چند ماهي قبل از آن به عضويت مجمع ملي بهائيان موسوم به "رضوان" درآمده بود.

اما تهيه‌ي رپرتاژ آگهي‌هاي گزارش‌گونه، منحصر به سال‌هاي گذشته در بي‌بي‌سي نبوده و انتشار اخبار و گزارش‌هاي متعدد در اين موضوع نشان‌دهنده‌ي تدوام اين سياست و استفاده بي‌بي‌سي از کارت بهائيت عليه ايران است.

در اين باره براي نمونه مي‌توان به مجموعه گزارش‌هاي متعدد جانبدارانه و آگهي‌گونه‌ي خبرنگاران اعزامي بخش فارسي در اسراييل و درباره‌ي مراکز مختلفِ بهائي در عکا و ديگر سرزمين‌هاي فلسطيني اشاره کرد که در ماه مي‌2007 براي راديو و وب سايت بي‌بي‌سي فارسي تهيه شد.

نقش تلويزيون فارسي بي‌بي‌سي در انتخابات دهم و مسائل پس از آن

يكي از اقداماتي كه دولت انگليس از ماه‌ها قبل بر روي آن مانور مي‌داد، انتخابات دهم رياست جمهوري كشورمان در 22 خرداد 88 بود. ديويد ميليبند وزير امور خارجه‌ي بريتانيا در سفرهايي كه چند ماه قبل از انتخابات مذكور به دمشق، بيروت، سرزمين اشغالي فلسطين و ابوظبي داشت، غالباً از سه انتخابات اسرائيل، لبنان و ايران در سال‌هاي 2008 و 2009 به‌عنوان انتخابات سرنوشت‌ساز كه مي‌توانند منطقه‌ي خاورميانه را تغيير دهند، به‌ويژه انتخابات ايران با حساسيت تمام ياد مي‌كرد.

به هر صورت ممكن بريتانيا راه‌اندازي تلويزيون فارسي بي‌بي‌سي را حدود شش ماه پيش از انتخابات دهم، آغاز كرد و در بدو امر، تلويزيون فارسي بي‌بي‌سي كه در حقيقت سخنگو و بيان‌كننده‌ي ديدگاه دولت بريتانيا در ايران است، در جهت جلب اعتماد عمومي مردم ايران تلاش كرد.

اما عملكرد ابتدايي اين تلويزيون در قبال انتخابات كاملاً متفاوت بود؛ بدين‌ترتيب كه به‌دليل فقدان اطلاعات ميداني و يا شيطنت‌هايش، خط تحريم و دلسردي مردم در پاي صندوق‌هاي رأي و سپس ايجاد اختلاف ميان نامزدهاي رياست جمهوري با حاكميت و رهبري و سرانجام تشكيك در سلامت انتخابات را در پيش‌گرفت.

دامن‌زدن به اغتشاشات و فتنه‌ي 88، بهره‌گيري از تصاوير مغشوش، تحريك افراد به حضور در درگيري‌هاي خياباني، قهرمان‌سازي‌ها و شهيدسازي‌هاي مكرر و البته بعضاً از قبل سفارشي نظير: قتل ندا آقاسلطان، طرح مناسبت بعدي براي درگيري‌هاي خياباني، مقايسه‌ي اغتشاشات و فتنه‌ي 88 با تحولات انقلاب 1357، اسائه‌ي ادب به ساحت مقدس امام حسين(ع)در عصر عاشورا، رصد دائمي اخبار و بيانيه‌هاي ميرحسين موسوي و مهدي كروبي و... نیز از دیگر محورهای اصلی خط سیاسی این شبکه انگلیسی بود که در پایان به مواردی از آنها اشاره می شود:

انعکاس صحنه‌ي جان سپردن ندا آقا سلطان در بي‌بي‌سي برنده‌ي بهترين فيلم خبري سال شد

در حالي‌كه پروژه‌ي فيلم اوليه و قتل ندا آقا سلطان از اساس مشكوك و كاري حساب‌شده توسط سرويس‌هاي امنيتي بيگانه به‌ويژه MI6 بود و فيلم منتشر شده، كاملاً ساختگي و بر اساس سناريويي از پيش تعيين‌شده، ضبط شده بود و يكي از مجريان اين پروژه جان لاين خبرنگار بي‌بي‌سي در تهران بود، به يك‌باره تلويزيون فارسي بي‌بي‌سي و ساير شبكه‌هاي خارجي از اين فيلم سوءاستفاده كردند.

در این زمینه، بی بی سی اعلام کرد: «صحنه‌ي جان سپردن ندا "به تصويري نمادين از مقاومت مردم ايران" تبديل شده است. فيلم صحنه‌ي جان سپردن ندا آقاسلطان برنده‌ي جايزه‌ي بهترين فيلم خبري سال شد.روز سه‌شنبه، 27 بهمن (16 فوريه)، اسامي برندگان جايزه‌ي روزنامه‌نگاري جورج پولک George Polk براي بهترين فيلم‌هاي خبري در سال 2009 انتشار يافت و اعلام شد که تصويربردار ناشناسي که با استفاده از گوشي تلفن همراه صحنه‌ي قتل ندا آقاسلطان را در جريان تجمع معترضان به نتيجه‌ي انتخابات ايران ضبط کرده و در دسترس جهانيان قرار داده‌بود، بهترين تصويربردار خبري سال شناخته شده‌است.جوايز جورج پولک، که هر ساله توسط دانشگاه لانگ آيلند اهدا مي‌شود، از معتبرترين جوايز براي روزنامه‌نگاران آمريکايي و خارجي در رشته‌هاي مختلف روزنامه‌نگاري است.»

پروپاگاندا برای اغتشاش در 13 مراسم آبان

تلويزيون بي‌بي‌سي فارسي به‌نقل از يكي از مفسرانش به‌نام مهدي خلجي كه آنرا پژوهشگر مؤسسه‌ي مطالعات خاورنزديک واشنگتن خواند؛ گفت: «به‌نظر مي‌رسد سيزده آبان فرصتي تازه در اختيار مخالفان دولت جمهوري اسلامي مي‌گذارد تا اعتراض‌هاي خود را به نتيجه‌ي انتخابات دهم رياست‌جمهوري و اعلام پيروزي محمود احمدي‌نژاد ادامه دهند.همچون روز قدس که با برخي از شعارها، سياست خارجي جمهوري اسلامي را آماج مي‌گرفت و خواهان حذف شعار"مرگ بر آمريکا" و "مرگ بر اسراييل" از شعارهاي تظاهرات سيزده آبان شوند.

سنگ تمام در پوشش خبری اغتشاشات عاشورای 88 و حمایت از هتاکان به عزاداران سیدالشهدا

«ميرحسين موسوي، از رهبران مخالفان دولت ايران، هم‌زمان با آغاز ماه محرم، با يادآوري وقايع روز عاشوراي سال ۸۸ به انتقاد از اوضاع سياسي ايران پرداخت. آقاي موسوي در يادداشتي که عصر جمعه، ۱۹ آذر 89 - دهم دسامبر 2010 منتشر شد، با اشاره به ريشه‌هاي ديني نهفته در عزاداري‌هاي شيعيان در ماه محرم و راهپيمايي‌هاي روزهاي تاسوعا و عاشورا در سال ۱۳۵۷، به مقايسه‌ي تحولات سياسي پس از خرداد ۸۸ و اين وقايع پرداخته است.

در يادداشت آقاي موسوي، وقايع روز عاشورا در سال گذشته (ششم دي ماه ۱۳۸۸) مورد توجه قرار گرفته است.

اين کانديداي معترض به نتايج انتخابات، در پايانِ يادداشت خود با بازگو کردن وقايع پس از روز عاشورا و اقدامات اعضاي خانواده‌ي حسين بن علي (امام سوم شيعيان) در راه مبارزه با يزيدبن معاويه، از معترضان به نتايج انتخابات ۸۸ خواسته است که درکنار حضور در مراسم عزاداري ماه محرم، براي "زنده نگه‌داشتن" ياد کشته‌شدگان وقايع پس از انتخابات نيز تلاش کنند.

رهبر ايران در سخنان خود طي ماه‌هاي گذشته بارها از اعتراضات به نتايج انتخابات ۸۸ به‌عنوان "فتنه" ياد کرده است. فتنه واژه‌اي است که روحانيون شيعه معمولاً از آن براييادآوري وقايع پس از فوت پيامبر اسلام استفاده مي‌کنند و کساني را که از آنها به‌عنوان "خوارج" و دشمنان پيغمبر اسلام نام برده مي‌شود، تحت عنوان 'فتنه‌جو' و 'فتنه‌گر' ياد مي‌کنند».

رپرتاژ بی بی سی در حمایت از دلسوزی موسوی و کروبی برای پنج تروریست

«يک روز پس از اجراي حکم پنج زنداني که روز يکشنبه (9 مه) در تهران اعدام شدند، مير حسين موسوي از رهبران مخالف دولت در اعتراض به اين اعدام‌ها بيانه‌اي دوشنبه، 10 مه 2010 / 20 ارديبهشت1389 منتشر کرد و اعلام اعدام ناگهاني اين زندانيان را "شبيه روند ناعادلانه‌اي" دانست که "در طول ماه‌هاي اخير منجر به صدور احکام شگفت‌آور براي عده‌ي زيادي" از شهروندان ايراني شده است.

اين نخستين واکنش يکي از رهبران موسوم به جنبش سبز در داخل ايران به اعدام اين پنج زنداني است.

روز يکشنبه دادسراي عمومي و انقلاب تهران اعلام کرد که فرزاد کمانگر، علي حيدريان، فرهاد وکيلي، شيرين علم هولي و مهدي اسلاميان به اتهام "مشارکت در بمب‌گذاري در مراکز دولتي و وابستگي به پژاک" در زندان اوين اعدام شدند».

اما ميرحسين موسوي در حالي‌كه از آزادي انساني، حقوق بشر، صداقت و انسانيت سخن می گفت که هم‌ زمان از بمب‌گذاران در يک حسينيه و قاتلين عزادار حسيني و تروريست‌هاي پژاک که شهروندان بي‌گناه را مي‌کشند، از آنها به‌عنوان «انسان‌هاي حق‌جو» يادكرده و چنين حمايت مي‌کند که در نوع خود موضع‌گيري بي‌نظير در طول تاريخ انقلاب اسلامي است. اما اين پنج نفر چه کساني بودند؟ مهدي اسلاميان يکي از عوامل انفجار بمب در حسينيه‌ي شهداي شيراز بود. فرزاد کمانگر تروريستي بود که در سال 85 از منزل وي تعداد قابل توجهي بمب ساعتي و اسلحه پيدا مي‌کنند. بعد از دستگيري فرزاد کمانگر مشخص شد که به اتفاق فرهاد وکيلي در انفجار دو بمب در ساختمان‌هاي فرمانداري و اداره‌ي بازرگاني کرمانشاه در ارديبهشت سال ۱۳۸۵ نقش داشته‌اند. علي حيدريان نيز به اتهام همکاري با اين فرزاد کمانگر و ارتباط با پژاک در تهران دستگير شده بود. شيرين علم هولي آتشگاه عضو گروهک پژاک نيز در خرداد سال ۱۳۸۷ پس از کارگذاشتن يک بمب زير خودرويي در پارکينگ قرارگاه سپاه در غرب تهران و انفجار آن دستگير شد.

ذوق زدگی بی بی سی از نامگذاری سال 89 توسط موسوی!

"ميرحسين موسوي پنج‌شنبه، 18 مارس 2010 / 27 اسفند 1388در يک پيام ويديويي که به مناسبت فرا رسيدن عيد نوروز منتشر شده است، سال ۸۹ را سال "استقامت و پايداري" براي تحقق مطالبات جنبش سبز وعقب‌گرد از اين خواسته‌ها را "خيانت به ملت و اسلام و خون شهدا" دانسته است، و گفت:«‌"دامنه‌ياين جنبش آن‌چنان فرا رفته است که در آن سوي دنيا مردم خود را وابسته به هويت عميق ايراني، اسلامي مي‌دانند و براي انقلاب وعظمت و پيشرفت کشور زحمت مي‌کشند".

ميرحسين موسوي همچنين بار ديگر به خواست مردم قبل و پس از انتخابات اشاره مي‌کند که با تلاش براي سهيم بودن در سرنوشت ملي آغاز شد، اما پس از انتخابات و نحوه‌ي برخورد حکومت با اعتراضات مردم، اين مطالبات از حد "رأي من کجاست" و "تعيين تکليف انتخابات" به مطالبات ديگري تبديل شد.

آقاي موسوي به آينده‌ي جنبش سبز اشاره مي‌کند و از مردم مي‌خواهد که دامنه‌ي جنبش سبز را به همه‌ي "اقشار و قوميت‌ها و استان‌ها" گسترش دهند. در ويديوي ديگري زهرا رهنورد، همسر ميرحسين موسوي و از فعالان سياسي در ايران در پيام مشابه ضمن تبريک سال نو، جنبش سبز را جنبشي تحول‌خواه دانسته که در پي اصلاح امور و تغيير آن به وضعيت مطلوب قدم برمي‌دارد».

محمد خاتمي، رئيس جمهوري پيشين ايران با انتقاد شديد از نحوه‌ي اداره کشور، در مورد گسترش بحران در طول سال جاري هشدار داد.آقاي خاتمي روز جمعه ۲۰ فروردين (۹ آوريل) در ديدار با گروهي از دانشجويان دانشگاه تهران گفت: "موقعيت کشور بعد از انتخابات بد است و ملت هزينه‌ي بسيار بالايي در اين ايام پرداخته است؛ عواقب مديريت موجود در جامعه مطلوب نيست و اگر چاره‌اي‌انديشيده نشود، سال ۸۹ سال بحران‌هاي اجتماعي خواهد بود." او رسانه‌ها و سخنگويان رسمي حکومت را به "در پيش گرفتن استراتژي دروغ" متهم کرد و گفت که عده‌اي به دنبال قطب‌بندي جامعه و "برانداز" جلوه‌دادن اصلاح‌طلبان هستند.

بسياري از مسئولان سياسي و امنيتي ايران و رسانه‌هاي نزديک به حکومت اين کشور، معترضان و هواداران جنبش اعتراضي موسوم به "جنبش سبز" را "اغتشاش‌گر" و رهبران آنها را "سران فتنه" مي‌نامند.آقاي خاتمي در شرايطي نسبت به بروز بحران‌هاي اجتماعي در سال ۱۳۸۹ هشدار داده است که بسياري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و صاحب‌نظران اقتصادي در مورد عواقب اجراي قانون هدفمند کردن يارانه‌ها ابراز نگراني مي‌کنند.خاتمي گفت: "ما خواهان براندازي نظام نيستيم و خواست ما حفظ نظام است".

ادعای بی بی سی مبنی بر بيشترين ديد منفي نسبت به ايران طبق نظرسنجي خودساخته!

نظرسنجي18 آوريل سال ۲۰۱۰ (29 فروردين 1389)بي بي سي در ۲۸ کشور جهان نشان داده‌است که نظرها درباره‌ي ايران منفي‌تر از ساير کشورهاست. از لحاظ نگرش منفي به کشورها، بعد از ايران (۱۵ درصد) کشورهاي پاکستان (۱۶ درصد)، کره‌ي شمالي (۱۷ درصد)، اسرائيل (۱۹ درصد) و روسيه (۳۰ درصد) در رده‌هاي بعدي قرار دارند.

نگرش منفي مردم روسيه به ايران با ۱۳ درصد افزايش به ۴۲ درصد رسيده و نگرش مثبت مردم چين به ايران نيز با ۱۱ درصد کاهش به ۳۰ درصد سقوط کرده‌است.چين و روسيه دو کشوري هستند که در مذاکرات شوراي امنيت سازمان ملل متحد براي اعمال تحريم عليه برنامه‌هاي اتمي ايران نقش مهمي ايفا مي‌کنند.در بين برخي کشورهاي مسلمان و نزديک به ايران نيز اين نگرش منفي رشد داشته‌است. در مصر که سال گذشته ۳۶ درصد از پاسخ‌دهندگان نفوذ ايران را مثبت ارزيابي مي‌کردند، اکنون تنها ۲۷ درصد چنين ديدگاهي دارند.

پنجاه و هشت درصد از شرکت‌کنندگان در آمريکاي مرکزي نيز گفته‌اند ديدگاهي منفي به ايران دارند که در مقايسه با سال گذشته ۹ درصد افزايش نشان مي‌دهد.

پوشش خبری ویژه و حمایت آمیز اعدام تروريست‌هاي جندالشيطان و پژاک و...

يکي از مواردي که تلويزيون بي‌بي‌سي فارسي به‌صورت برجسته به آنها مي‌پردازد، مصاحبه با اعضاي تجزيه‌طلب و گروه‌هاي تروريستي جندالشيطان، پژاک،کومله ،اهوازي و...است. در اين راستا تاکنون چندين بار و به‌کرات با تروريست‌هاي اين افراد مصاحبه تلويزيوني و تلفني داشته است. در اين حال اخبار و تحولات مربوط به اين گروهک‌ها را پوشش رسانه‌اي مي‌دهد. از جمله‌ي اين گزارش‌هاي خبري مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:

الف/ «اعدام پنج زنداني در ايران علاوه بر اعتراض‌هاي مختلف در داخل و خارج ايران، به طرح پرسش‌هاي جديد در ميان مخالفان دولت محمود احمدي‌نژاد انجاميده است. دوشنبه 10 مه 2010 - 20 ارديبهشت 1389تنها يک روز پس از انتشار خبر اعدام چهار مرد و يک زن به اتهام عضويت در "گروهک‌هاي ضد انقلاب،" صفحات شبکه‌هاي اجتماعي اينترنتي شاهد بحث‌هايي درباره‌ي واکنش جنبش سبز و رهبران آن به اين اعدام‌ها است و برخي مي‌پرسند چرا رهبران جنبش سبز "دست‌کم به نحوه‌ي اعدام اين افراد" اعتراض نکرده‌اند. اين درحالي است که ميرحسين موسوي پس از ۲۴ ساعت از گذشت اين رويداد، با انتشار بيانيه‌اي روند محاکمه، دادرسي و اطلاع‌رساني به مردم را در جريان اعدام اين پنج نفر "ناعادلانه" خوانده است... در طول هشت هفته، از دهمين دوره‌ي انتخابات رياست جمهوري ايران تا زمان اجراي مراسم سوگند رياست جمهوري توسط محمود احمدي‌نژاد، ۱۱۲ مورد اجراي حکم اعدام در ايران ثبت شده است.

اگر همه رهبران جنبش سبز در برابر هرگونه "بي‌قانوني" و "عدم رعايت حقوق شهروندي" اعتراض نکنند، آنگاه اين انتقاد که جنبش سبز هم "خودي و غيرخودي" مي‌شناسد، دست‌کم به رهبران اين جنبش وارد خواهد بود.مقامات قضايي ايران اعدام فرزاد کمانگر، علي حيدريان، فرهاد وکيلي، شيرين علم هو‌لي و مهدي اسلاميان را مطابق قوانين مجازات اسلامي و برابر قانون مجازات "محاربه" مي‌دانند.

اعدام‌هاي صورت‌گرفته پس از انتخابات بحث‌برانگيز خرداد ۸۸ همواره با واکنش‌هاي متعدد مخالفان دولت آقاي احمدي‌نژاد همراه بوده است.پرسش‌هاي مطرح‌شده پس از اعدام‌هاي روز يکشنبه (۱۹ ارديبهشت) از آن نظر جديد محسوب مي‌شوند که رهبران جنبش سبز را که بارها بر "همه‌گير" و "همگاني" شدن دامنه اين جنبش سخن گفته‌اند در برابر اين پرسش قرار مي‌دهد که "آيا جنبش سبز هم خودي و غيرخودي مي‌شناسد؟"به هر صورت، با نزديک‌تر شدن به خرداد ۸۹ و قرار گرفتن در آستانه‌ي نخستين سالگرد شکل‌گيري جنبش سبز، به نظر مي‌رسد هرگونه رويدادي مانند اعدام‌هاي روز گذشته، مي‌تواند محملي براي طرح بحث‌هاي جديد در ميان معترضان به نتايج انتخابات خرداد ۸۸ شود.»

ب/ «مصاحبه با رحيم بندويي يک عضو جدايي‌طلب بلوچ و وابسته به گروهک جندالشيطان مقيم لندن در برنامه‌ي موسوم به 60 دقيقه بي‌بي‌سي فارسي.» در اين مصاحبه 15 دقيقه‌اي بندويي در توجيه عمليات تروريستي چابهار در روز تاسوعاي 89 که از 38 تن شهيد اين عمليات 12 نفر آن کودک چابهاري بودند، اين‌گونه اقدامات تروريستي را از سوي جندالشيطان طبيعي و در راستاي استيفاي حقوق مردم بلوچ خواند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها