به گزارش سرویس بین الملل پایگاه 598، سخنان مهم آیت الله خامنه ای مد ظله العالی در جمع همافران در سالروز بیعت تاریخی جمعی از آنان و کارکنان نیروی هوایی ارتش با امام خمینی (ره) در نوزدهم بهمن سال ۱۳۵۷، در رسانه های خارجی مخصوصا سایت های خبری امریکایی بازتاب گسترده ای داشت. بیشترین بازتاب مربوط به بخشی از سخنان ایشان است که عدم توافق را بهتر از یک توافق بد عنوان کردند.
همچنین، توانایی ایران برای کند کردن حربه ی تحریم دومین مطلبی بود که توجه تحلیلگران خارجی را به خود جلب کرده بود. علت عمده ی این امر می تواند این باشد که امریکا تا کنون همواره عنوان کرده است تحریم بود که توانست ایران را بر سر میز مذاکره بیاورد و باعث شود تا امتیازاتی به غرب داده شود.
اما برخی از رسانه های مذکور با برجسته کردن بخش خاصی از سخنان ایشان سعی در تاویل آن و یا تحمیل برداشت خود بر مخاطب کردند! به عنوان نمونه دیلی استار در مطلبی با اعلام اینکه رهبر ایران حتی با صرف مذاکره نیز موافقت کامل داشته اند نوشت: ”آیت الله خامنه ای در این سخنان قوی ترین دفاع را از تصمیم حسن روحانی به منظور مذاکره با غرب اعلام کردند. این سیاست مخالفان بسیاری از طیف افراطی های داخلی داشته است!"
این در حالی است که ایشان نه تنها هیچگاه از مذاکره برای مذاکره دفاعی نکرده اند بلکه سخنان دیروزشان صریحا این مدعا را رد می کند. مسلما تاکید بر این نکته که توافق نکردن بهتر از توافق بد است، نشانگر این مسئله است که صرف مذاکره هیچگاه خط مشی نظام و محرک اصلی برای گفتگو با غرب نبوده و نیست.
بلومبرگ نیز در همین رابطه نوشت: ”اظهارات [آیت الله] خامنه ای علامت دیگری است که نشان می دهد وی به طور همه جانبه از سیاست رئیس جمهور اعتدال گرای ایران مبنی بر مذاکره با امریکا به منظور پایان دادن بر تحریم های اقتصادی حمایت می کند." البته حمایت از دولت همیشه در رأس اولویت های حکومتی بوده است و این مسئله به طور مشخص در مراسم تنفیذ حکم ریاست جمهوری در ادوار مختلف به وضوح مشخص بوده است. اما اصرار بر فقط همین بخش از سخنان رهبر انقلاب و برجسته کردن آن، دلیلی جز سایه انداختن بر دیگر بخش های مهم سخنان ایشان ندارد.
اما شاید بهترین توجه به عمق بیانات روز یکشنبه ی رهبر انقلاب را بتوان در مطلبی خواند که هاله ی اسفندیاری در وال استریت ژورنال نوشته است، زیرا وی دقیقا به بازتاب نکاتی از سخنان رهبر پرداخته است که بیشترین تاثیر را در مذاکرات دارند. او درخصوص فرمایشات ایشان می نویسد: ”رهبر ایران در سخنان خود تاکید کرد فقط از توافقی حمایت می کند که منافع و عزت ملت را حفظ کند.
این یعنی توافقی که طبق آن تمامی تحریم ها باید به یکباره برداشته شوند!" او در ادامه نیز بار دیگر مهمترین و اثرگذارترین محور سخنان ایشان را دفعتی بودن لغو تحریم ها و جامع بودن جلسه ی توافق نهایی عنوان کرد و نوشت: ”اگر چه رهبر ایران در بیانات خود خط قرمز جدیدی برای مذاکرات وضع نکرد اما این دو خواسته، مخصوصا اینکه هم کلیات و هم جزئیات توافق در یک جلسه مشخص بشوند برگ برنده ی ایران است و باید دید آیا ایران این موضع را تا آخر حفظ خواهد کرد یا نه."
اهمیت بیانات رهبر عالیقدر انقلاب اسلامی زمانی مشخص می شود که بدانیم تبیین چارچوب مذاکرات (برای چندمین بار و به صورت مشخص تر) دست امریکایی ها را برای تحمیل خواسته های بر ایران می بندد. مخصوصا که تیم مذاکره کننده نشان داده است احتمال لغزش و گم کردن خطوط قرمز را دارد!
بی بی سی، نیویورک تایمز، گاردین، گلوب اند میل، و جورازلیم پست از جمله ی دیگر سایت هایی بودند که به بازتاب وسیع بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی پرداختند.