ایسنا: کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: روغنهای گیاهی که
هیدروژنه میشوند میتوانند بهصورت مستقیم در افزایش بروز سرطانها
تأثیرگذار باشند، بنابراین به مردم توصیه میکنیم که از روغنهای جامد
هیدروژنه استفاده نکنند.
«مژگان خطیبی» با اعلام این خبر افزود:
اگرچه عمل هیدروژنه بر روی روغنهای حیوانی انجام نمیشود اما بروز
بیماریهای قلبی را بیشتر میکند، بنابراین باید در مصرف این روغنها
احتیاط کرد.
وی ادامه داد: عادت بد غذایی و یا نوع تهیه موادغذایی
میتواند در بروزسرطان موثر باشد بهعنوان مثال مصرف غذای پرچرب میتواند
باعث افزایش ضخامت چربیها در بدن و بروز چاقی شود و این چاقی میتواند
عاملی در سرطانهای پستان، پروستات و اختلالات کبدی باشد.
کارشناس
تغذیهی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مصرف مواد غذایی به هر شکلی
میتواند تحریککننده باشد مثلاً مصرف بیش از حد ادویه میتوانند تأثیرگذار
باشد.
خطیبی با بیان اینکه توصیه ما بر این است که مردم بیشتر از
میوهها و سبزیهایی استفاده کنند که قابل پوست گرفتن باشد و خوب شسته
شوند، ادامه داد: بهتر است سبزیها با مایع ظرفشویی شسته نشود بلکه با
محلولهای مورد تأیید وزارت بهداشت ضدعفونی و شسته شوند.
این
کارشناس تغذیه گفت: مصرف نمک میتواند عامل ثانویه در بروز سرطان باشد
بهعنوان مثال مواد غذایی که نمک سود میشوند مانند غذاهای صنعتی میتواند
در بروز سرطانها تأثیرگذار باشد.
وی در خصوص تغذیهی بیماران
سرطانی گفت: بیمارانی که شیمی درمانی و یا رادیوتراپی میشوند معمولاً
کماشتها هستند و برخی علائم گوارشی مانند تهوع را دارند.
خطیبی گفت: برنامهی غذایی که برای این افراد در نظر گرفته میشود برنامهی غذایی مطبوعی باشد، غذایی که دلخواه بیمار باشد.
کارشناس
تغذیهی دانشگاه علوم پزشکی کرمان خاطرنشان کرد: از طعمدهندههای غذایی
مانند لیموترش، دارچین و یا برخی ادویههای غیرمضر که بیماران دوست دارد در
غذای آنها میتوان استفاده کرد.