کد خبر: ۲۹۲۶۳۱
زمان انتشار: ۰۹:۳۸     ۱۵ بهمن ۱۳۹۳
وزارت کار به دنبال اجرای است که در آن کارکنان تامین اجتماعی با شناسایی هرگونه سوء استفاده از منابع صندوق بیمه بیکاری و تبانی احتمالی، پاداش دریافت کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر: براساس آخرین آمارهای ارائه شده از سوی مقامات وزارت کار، در حال حاضر حدود 200 هزارنفر از مقرری صندوق بیمه بیکاری استفاده می کنند. عملکرد این صندوق به نحوی است که مشمولان قانون کار بتوانند در زمان بیکاری از آن استفاده کنند.

طبق مقررات موجود، تنها افرادی می توانند از مقرری این صندوق در یک دوره 6 تا 48 ماهه بهره مند شوند که بررسی ها ثابت کند به صورت غیرارادی از کار بیکار شده اند و خروج از اشتغال به اراده و خواست خودشان نبوده است.

البته هستند برخی افراد که با تبانی کارفرما، از منابع این صندوق استفاده سوء می کنند و در حال حاضر، مکانیزم های روشنی برای شناسایی و حذف این افراد از صندوق وجود ندارد؛ اما به صورت کلی قالب افرادی که از منابع این صندوق استفاده می کنند، بر اساس مقررات است.

200 هزارنفر بیمه بیکاری می گیرند

طی سال های اخیر برخی پیشنهادات در مجلس به منظور افزایش تعهدات این صندوق بررسی شده و قرار بوده تا از طریق تقویت منابع این صندوق بتوان جوانان جویای کار کشور را تا زمان یافتن شغل مورد حمایت مالی اندک قرار داد که البته برخی شرایط مانند داشتن گواهینامه مهارت فنی و حرفه ای و جستجوی شغل بیش از یکسال نیز برای آن پیش بینی شده بود.

به صورت کلی، مسئولان وزارت کار معتقدند منابع موجود این صندوق توان پرداخت مقرری بگیران بیمه بیکاری را ندارد و لازم است تا این منابع تقویت شود. در عین حال، کارفرمایان می گویند سهم پیش بینی شده بنگاه ها برای بهبود منابع این صندوق را پرداخت می کنند و این دولت است که باید به وظایف مالی خود در قبال این صندوق عمل کند.

ابوالفضل فتح اله با بیان اینکه به تازگی طرحی در وزارت کار در دست بررسی و تلاش برای تصویب قرار دارد که طی آن بتوان از طریق پرداخت پاداش به کارکنان بیمه ها، سوء استفاده کنندگان از بیمه بیکاری را شناسایی و مقرری آنها را قطع کرد.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: وزارت کار به دنبال استفاده از اینگونه روش ها برای شناسایی افرادی است که با داشتن شغل، از مقرری بیمه بیکاری نیز استفاده می کنند که البته به صورت کلی شناسایی و حذف اینگونه افراد از لیست مقرری بگیران اقدام درستی است.

فتح الهی ادامه داد: مشکل کار این است که وزارت کار به جای تدوین و طراحی روش های نظارتی و مکانیزمی برای شناسایی هرگونه سوء استفاده احتمالی از منابع صندوق بیمه بیکاری، به دنبال ایجاد انگیزه و مشغله حاشیه ای برای کارکنان تامین اجتماعی است.

ایجاد مشغله حاشیه ای برای کارکنان

این مقام مسئول کارگری کشور افزود: اینگونه اقدامات خیلی با فرهنگ کار کشور منطبق نیست به نحوی که عده ای به دنبال این باشند که سوء استفاده ها را شناسایی و در قبال آن پاداش دریافت کنند

وی خاطرنشان کرد: باید به جای اینگونه برنامه ریزی ها، به دنبال ایجاد سیستم های دقیق نظارتی و کنترلی باشیم تا اطمینان حاصل شود سوء استفاده از از منابه این صندوق ضعیف صورت نخواهد گرفت.

به گفته فتح الهی، تامین اجتماعی در حال حاضر 7 هزار میلیاردتومان از دولت طلبکار است و بهتر است برای وصول این منابع تلاش شود تا اینکه به سمت اجرای اینگونه برنامه های حاشیه ای که تاثیر زیادی نیز در منابع صندوق نخواهد داشت، باشیم.

این مقام مسئول کارگری کشور با تاکید دوباره بر اینکه کارگران موافق سوء استفاده و تبانی عده ای برای سوء استفاده از منابع صندوق بیمه بیکاری نیستند گفت: به صورت کلی این صندوق موظف است که برای افرادی که به صورت غیرارادی بیکار شده اند، منابعی را در نظر گرفته و به صورت مقرری به آنها بپردازد تا بتوانند شغل جدیدی را بیابند.

نایب رئیس کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: اینکه دولت و وزارت کار به دنبال اجرای برخی برنامه ها برای استفاده از منابع این صندوق در زمینه اشتغال زایی نیز باشند هم با تکلیف این صندوق منافات دارد چون عملکرد صندوق بیمه بیکاری تنها برای حمایت از بیکاران غیراردای تدوین شده است.

فتح الهی همچنین این سوال را مطرح کرد که چند درصد از 200 هزارنفری که هم اکنون از منابع این صندوق استفاده می کنند، ممکن است در حال سوء استفاده باشند که باعث نگرانی وزارت کار شده است؟ اگر این درصد نگران کننده باشد که باید گفت به شدت در نظارت و کنترل دچار ضعف هستیم.


اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها