ژنرال منصور الترکی سخنگوی وزارت کشور سعودی در گفت و گو با انبیسی گفته است که سر بریدن توسط داعش که کنجی گوتو روزنامهنگار ژاپنی آخرین قربانی است، اقدامی خودسرانه است.
طبق آمار دیدبان حقوق بشر، حکومت سعودی از ابتدای ژانویه تا نوامبر سال 2014، 68 نفر را اعدام کرده است ولی برخی از گزارشها این تعداد را 87 تن اعلام کرده است. در ماه اوت سال گذشته، وقتی که تعداد اعدامها به یک نفر در هر روز رسید، سازمان ملل از این موضوع ابراز نگرانی کرد. هشت تن از اعدامیها در آن ماه گردن زده شده بودند.
وضعیت اعدامها در این کشور در ماههای اخیر بیشتر مورد توجه روزنامهها قرار گرفت زیرا در ویدئویی منتشر شده، زنی میانماری که به سوی اعدام شدن برده میشد وی فریاد میزد که مرتکب قتل نشده است.
در ماه سپتامبر، یک مجله انگلیسی برآورد کرد که در فاصله 21 ماه اسارت جیمز فولی عکاس خبری آمریکایی در توامبر 2012 و سر بریدن وی در سال 2014 توسط داعش، حکومت عربستان 113 نفر را اعدام کرده است.
آقای ترکی در دفاع از عملکرد عربستان سعودی گفته است که اعدام و گردن زدن بدون دادگاه یک جنایت است. وی افزوده «داعش هیچ راه مشروعی برای تصمیمگیری برای کشتن افراد ندارد». به گفته وی این تفاوتی آشکار است. به گفته وی «وقتی شما کسی را بدون داشتن چارچوبی قانونی یا سیستم قضایی، بدون دادگاه میکشید، این کار یک جنایت است خواه با سر بریدن باشد یا استفاده از گلوله».
به گفته وی اعدام و گردن زدن در عربستان با تصمیم دادگاه انجام میشود و این کشتن طبق یک حکم صورت میگیرد و نه خودسرانه.
وی تاکید کرده است که دولت عربستان در دوره شاه جدید نیز بر مبارزه با تروریسم و شکست ان متمرکز خواهد بود. سخنگوی وزارت کشور سعودی مدعی شده است که دولت این کشور در آگاهیبخشی عمومی در باره القاعده و داعش و توضیح انحراف آنها از اسلام عملکرد موفقی داشته است و در بسیاری از موارد در همکاری با خانوادهها مانع از پیوستن فرزندان آنها به گروههای افراطی شده است.