ايسنا/
محمد اکبرزاده، در خصوص خواص گياه کاسني اظهار کرد: مواد محلول در آب
کاسني تسکين دهنده سيستم عصبي مرکزي بوده و همچنين براي سيستم رودهاي-
معدي مفيد است. تحقيقات نشان داده اينولين و ترکيبات وابسته موجود در ريشه
کاسني ميتواند از يبوست جلوگيري کند. از ديگر اثرات مهم کاسني، ضد اسهال و
اشتها آور بودن آن است.
وي ادامه داد: ريشه و تمام قسمتهاي هوايي
کاسني اثرات درماني زيادي دارد. افرادي که سنگ کليه دارند بايد با مشورت
پزشک از کاسني استفاده کنند.
اکبرزاده به نحوه مصرف گياه کاسني اشاره
کرد و افزود: برگ گياه جوان به عنوان گياه ادويهاي مانند اسفناج پخته و
برگهاي قديميتر همانند کرفس مصرف ميشود. ريشه کاسني پس از پختن با کره
استفاده ميشود. ريشه اين گياه به صورت بو داده شده همانند چاي و قهوه
استفاده ميشود، همچنين پس از تهيه پودر و مخلوط در آب مصرف ميشود.
وي
بيان کرد: کاسني گياهي است که ارتفاع آن تا حدود ۱.۵ متر ميرسد، اين گياه
داراي گلهايي به رنگ آبي است که زيبايي خاصي به گياه ميبخشد (گلها در
آفتاب، باز و در شبهاي باراني بسته ميشوند). ريشه کاسني، قطور و محکم
بوده که به يک متر ميرسد. رنگ بيروني ريشه، قهوهاي ولي داخل آن سفيد و
شيرابهاي سفيد رنگ دارد. اين گياه بسته به شرايط منطقه ميتواند يکساله،
دوساله، يا چندساله باشد. اين گياه به صورت خودرو در اکثر نواحي ايران
ميرويد.
اکبرزاده خاطرنشان کرد: کاسني جز گياهان مورد تأييد سازمان دارو و غذاي آمريکا است.
عضوهيات
علمي دانشگاه علومکشاورزي و منابع طبيعي ساري با اشاره به ترکيبات مهم
گياه کاسني، افزود: گل هاي کاسني حاوي مادهاي به نام شيکورين است. ريشه آن
حاوي ۸ درصد اينولين و در اندامهاي گياه ترکيبات تاننها، فلاونوئيد،
گليکوزيد، کربوهيدرات، لاکتوسين، اسيد شيکوريک، گلوکزيدها، اسيد تارتاريک،
استرولهاي اشباع نشده و تري ترپنها، اسانس هاي مختلف، چربيهاي اشباع
نشده و اينولين وجود دارد.