به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا: کارشناس تغذیه مرکز بهداشت استان یزد گفت: نتایج برخی مطالعات نشان
داده است که مصرف هویج، گوجه فرنگی و مرکبات در برنامه غذایی روزانه موجب
کاهش خطر سرطان کولون میشود.
مهدیه سادات حاجی میرزاده با اشاره
به نتایج برخی از مطالعات انجام شده در ارتباط با تغذیه و سرطان، تصریح
کرد: نتایج بررسیهای مختلف نشان داده است که مصرف خانواده کلم و گل کلم
موجب تخریب مواد سرطانزا میشود.همچنین پیاز و سیر، خطر سرطان معده را
کاهش میدهد و انار نیز از سرطان پروستات پیشگیری میکند.
وی خاطرنشان کرد: مصرف پیاز، چای سبز، انگور و مرکبات به توقف تغییرات بدخیم در سلولها منجر میشود.
این
کارشناس تغذیه بیان کرد: بررسیها، تاثیر منابع غذایی حاوی اسیدفولیک
مانند سبزیهای برگ سبز در کاهش خطر سرطان کولون و سینه و منابع غذایی
ویتامین E مانند روغن جوانه گندم و آفتابگردان، کاهش خطر سرطان پروستات را
نشان داده است. غذاهای دریایی به علت داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، سلنیوم،
روی و ویتامین E در پیشگیری از بروز بسیاری سرطانها به خصوص سرطان پستان و
روده نقش مهمی دارند.
وی اظهار کرد: نتایج برخی مطالعات انجام شده
نشان داده است که برخی از مواد غذایی مانند انواع توتها اعم از توت فرنگی و
شاه توت به دلیل دارا بودن پلیفنلها و مصرف ماهیهای چرب مانند
سالمون، ساردین و قزل آلا که حاوی منابع غذایی حاوی امگا ۳ هستند و نیز
انگور، پیاز، سیر، کلم بروکلی و سیب به دلیل دارا بودن فلاونوئید، پرتقال و
گوجه فرنگی به عنوان منبع ویتامین c و آناناس به دلیل آنزیم Bromelain،
خاصیت ضدالتهابی دارند.
حاجی میرزاده اضافه کرد: مصرف میوهها و
سبزیهایی که خاصیت ضدالتهابی دارند، به منظور پیشگیری از بیماریهای مزمن
مرتبط با تغذیه از جمله سرطان توصیه میشوند.