کد خبر: ۲۹۱۴۱۱
زمان انتشار: ۲۳:۴۷     ۱۱ بهمن ۱۳۹۳
مدیرکل نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد که هیچ کدام از نمایشگاه‌های پوشاک ایران و ترکیه قصد فروش را ندارند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از بازارخبر ؛ گلناز نصراللهی در نشستی خبری با بیان این‌که نمایشگاه پوشاک ایران و ترکیه به منظور عرضه توانمندی‌ها برگزار می‌شود اظهار کرد: در هیچ کدام از این دو نمایشگاه قصد فروش پوشاک مطرح نخواهد بود.
 
وی با اشاره به برگزاری این دو نمایشگاه به صورت همزمان در روزهای 12 تا 15 بهمن ماه در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی تهران، افزود: البته آنچه در این نمایشگاه دیده می شود شاید 20 تا 25 درصد از کل توانمندی پوشاک ایران باشد که این نمایشگاه برای مبادله اطلاعات و استفاده از تجربیات برقرار می‌شود.
 
نصراللهی درباره برگزاری نمایشگاه پوشاک گفت: ترجیح ما بر این بود که این نمایشگاه در آذر ماه برگزار شود نه نزدیک عید و به اعتقاد من می توانستیم در انتخاب زمان آن بهتر عمل کنیم، اما همزمان بودن این نمایشگاه با نمایشگاه ترکیه در ایران نه تنها مشکلی ندارد باعث ایجاد رقابت نیز می‌شود.
 
مدیر کل نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به صادرات 709 میلیارد دلاری نساجی و پوشاک در دنیا در 10 ماهه اخیر گفت: صادرات نساجی کشور ما با احتساب فرش دستباف در 9 ماهه امسال یک میلیارد و 400 میلیون دلار و بدون احتساب آن 950 میلیون دلار بوده است.
 
نصراللهی با اشاره به نرخ تعرفه برای واردات محصولات نساجی اظهار کرد: تعرفه واردات الیاف شش تا 10 درصد، نخ‌ها 15 تا 20 درصد، پارچه 32 درصد و پوشاک صد درصد است که البته با توجه به قرار گرفتن پوشاک در گروه کالایی 10 حقوق ورودی آن دو برابر شده و ارز مبادلاتی نیز با آن اختصاص نمی‌یابد.
 
وی همچنین با اشاره به ظرفیت تولید در بخش‌های مختلف نساجی کشور گفت: ظرفیت تولید ما در بخش الیاف حدود 400 هزار تن، نخ حدود 700 هزار تن، پارچه یک میلیارد متر مربع، پتو 10 میلیون تخته و فرش 110 میلیون متر مربع است.
 
مدیر کل نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که آمار واردات ماشین آلات نساجی ما از سال 1380 رو به صعود بود، گفت:‌در این سال 200 میلیون دلار واردات ماشین آلات نساجی داشتیم که در سال های 83 و 84 به اوج خود یعنی 420 میلیون دلار رسید اما پس از آن کاهش یافت که آمار واردات ما در سال‌های 88، 89 و 90 به ترتیب 280 میلیون دلار، 400 میلیون دلار و 374 میلیون دلار بوده است.
 
نصراللهی با اشاره به صادرات صنایع نساجی در 9 ماهه سال جاری، گفت: در بخش الیاف 52 میلیون دلار، نخ 40 میلیون دلار، پارچه 40 میلیون دلار و فرش ماشینی کف پوش 470 میلیون دلار صادرات داشته‌ایم.
 
وی با بیان این‌که صاحب‌نظران حوزه نساجی میزان مصرف داخلی را 30 درصد در اختیار تولید و 70 درصد در اختیار واردات می‌دانند گفت:‌با توجه به این که برخی کالاهای ایرانی با برند خارجی به فروش می رود و پارچه وارد شده در ایران تبدیل به کالای نهایی می‌شود من معتقد هستم که سهم تولید داخل از بازار بین 50 تا 60 درصد است.
 
مدیرکل نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان این‌که برای جلوگیری از قاچاق کالا مهمترین راهکار این است که ریسک قاچاق را افزایش دهیم، گفت: ما باید کاری کنیم که واردات قاچاق به سمت واردات رسمی برود که این امر در زمان بالا بودن تعرفه‌ها امکان پذیر نیست.
 
وی با بیان این‌که تاکنون دو در جلسه ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برای جلوگیری از قاچاق پوشاک برگزار شده گفت: این کارگروه از سه ماه پیش تاکنون تشکیل شده و ربطی به برگزاری نمایشگاه یا قرارداد تجارت ترجیحی ندارد.
 
نصراللهی در پاسخ به سوالی درباره این که چرا بحث تجارت ترجیحی از نساجی آغاز شده است اظهار کرد: بسیاری از کشورهایی که در اطراف ما هستند صنعت نساجی خوبی دارند و قطعا این درخواست از سوی آن ها بوده و ما تا جایی که توانستیم آن را تعدیل کردیم.
 
مدیر کل نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره احتمال تغییر تعرفه مواد اولیه نساجی گفت: در بخش الیاف تعرفه ما بسیار پایین است و نخ ها نیز تعرفه‌ای حدود 15 تا 20 درصد دارند در مورد پارچه هم تا زمانی که اقداماتی صورت نگیرد که پارچه به صورت قانونی وارد کشور شود تصمیمی گرفته نخواهد شد.
 
بیمی از برگزاری نمایشگاه‌های همزمان نداریم
 
همچنین در این نشست شیبانی - نایب رییس انجمن صنایع نساجی ایران - با اشاره به ایجاد 400 هزار شغل مستقیم در صنعت نساجی در عین سرمایه‌گذاری کم گفت: باید توجهی ویژه به این بخش کنیم و قدر آن را بدانیم ما آرام آرام و با وجود تحریم‌ها توانستیم موفق شویم.
 
وی با بیان این‌که ما از ورود هرگونه کالای با کیفیت و قانونی حمایت می‌کنیم، گفت:‌ ما اعتقاد داریم هر ماده اولیه‌ای که در داخل کشور کمبود داشته باشیم، باید بدون تعرفه وارد شود از سوی دیگر بسیاری از متخصصین ما در کشورهای دیگر مشغول تولید هستند و محصولات تولیدی ما نیز با برندهای خارجی فروخته می‌شوند.
 
شیبانی با بیان این‌که تولیدکنندگان پوشاک ایران در نمایشگاه پوشاک با قدرت شرکت خواهند کرد، اظهار کرد: تبلیغات در سطح نمایشگاه برای ایرانی‌ها تقریبا رایگان است و غرفه‌ها نیز با تخفیف 50 درصدی برای ما گرفته شده است. بنابراین بیمی از برگزاری نمایشگاه‌های همزمان نداریم.
 
هیچ تحریمی از سوی اتحادیه پوشاک صورت نگرفت
 
در ادامه این نشست صدق‌آمیز - مشاور اتحادیه پوشاک تهران - با بیان این‌که طی 30 سال گذشته تولید پوشاک کشور دچار افت و کاهش شده است، گفت: من تصور نمی کنم نظام تعرفه‌ای باعث حفظ و بقایای این صنعت شود چرا که مشکل ما تعرفه نیست.
 
وی با بیان این‌که تنها یک درصد از واردات پوشاک ما قانونی است، اظهار کرد: کم بودن هزینه قاچاق برای صنعت پوشاک مشکل ایجاد کرده و در عین حال قانون کار نه حمایت منطقی از کارفرما و نه از کارگر می کند.
 
صدق آمیز با بیان این‌که نرخ سود سرمایه در گردش صنایع نساجی باید کاهش پیدا کند، ادامه داد: تقویت حضور رایزن‌های بازرگانی کشور ما در کشورهایی که پتانسیل صادرات با آنها را داریم از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
 
مشاور اتحادیه پوشاک تهران با بیان این‌که در نمایشگاه پوشاک مساله فروش از سوی پوشاک ایران و ترکیه مطرح نیست گفت: به همین دلیل لطمه‌ای به فروش شب عید تولیدکنندگان ایرانی نمی‌خورد. در عین حال هیچ تحریمی نیز از سوی اتحادیه پوشاک صورت نگرفته و نخواهد گرفت.
 
در ادامه چمنی - معاون مدیر کل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت - با بیان این‌که مذاکرات تجارت ترجیحی ایران و ترکیه از سال 1380 آغاز شد گفت: این موضوع به دلیل عدم توافق طول کشید و در اواسط سال 1389 مجددا به جریان افتاد و لیست کالاهای دو طرف تنظیم شد.
 
وی افزود: در دولت جدید نیز 20 حکم از سوی دولت ترکیه و 10 حکم از سوی دولت ایران به قرارداد اضافه شد.
 
چمنی با اشاره به اجرایی شدن این قرارداد از 11 دی ماه امسال گفت: تعرفه واردات تجهیزات صنعتی در ترکیه بسیار پایین و حدود 5.5 درصد است درحالی که تعرفه‌های کشاورزی آن کشور بالاست و در برخی موارد مانند چای و برنج اجازه واردات از هیچ کشوری را ندارد و ما اولین کشور خارجی هستیم که می توانیم این محصولات را به آنها صادر کنیم.
 
معاون مدیر کل آسیا و اقیانوسیه سازمان توسعه تجارت با بیان این‌که در هر سه ماه سه قلم از اقلام تجارت ترجیحی به اجرا گذاشته می‌شود، اظهار کرد: به هر حال ایران باید تمرین تجارت آزاد خود را شروع کند اما اگر جایی احساس کردیم که واردات به صنعت داخلی لطمه می زند براساس ماده 11 متن قرارداد می توانیم آن را متوقف و یا محدود کنیم.
 
وی درباره دلیل برگزاری همزمان نمایشگاه پوشاک ایران و ترکیه گفت: به هر حال وقتی ما می خواهیم با یک کشوری تجارت کنیم باید شرایطش را نیز فراهم کنیم.همان طور که ما نیز نمایشگاه پوشاک خود را در کنار نمایشگاه کیف و کفش ترکیه در این کشور برگزار کردیم.
 
چمنی با بیان این‌که این نمایشگاه‌ها صادراتی هستند و نه بازاری گفت: تولیدکنندگان ما و همچنین مخاطب عام می توانند با حضور در این نمایشگاه در جریان تولیدات کشور ترکیه قرار بگیرند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها