کد خبر: ۲۹۱۰۲۵
زمان انتشار: ۱۱:۱۴     ۱۰ بهمن ۱۳۹۳
آمار شرکت ملی صنایع پتروشیمی آنچه را که زنگنه منسوب به اقدامات انجام شده در دوران اصلاحات می داند، رد می کند؛ ادعای فتح الفتوحی در صنعت پتروشیمی کشور، آن هم در بین سال های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، بیژن نامدار زنگنه؛ وزیر نفت در مراسم پنجاهمین سال تأسیس شرکت ملی صنایع پتروشیمی مدعی شده بود که هر آنچه اکنون صنعت پتروشیمی دارد، نتیجه اقدامات صورت گرفته در دوران اصلاحات است.

وی در این مراسم گفته بود: ... اگر چه صنعت پتروشیمی پنجاه سال پیش تأسیس شد، اما دو جهش بزرگ داشت که یکی از آن مربوط به دوران سازندگی بود؛ دوران آقای هاشمی. اما موج بزرگ و تعیین کننده آن مربوط به دوران اصلاحات بود. در سال 1376، ارزش تولیدات صنعت پتروشیمی یک میلیارد دلار بود؛ ... اگر امسال بیش از 20 میلیارد دلار ارزش تولیدات صنعت پتروشیمی کشور است و قریب به 25 میلیارد دلار ظرفیت تولید است این کارِ کارستانی بود که جمهور اسلامی در سال 76 کرد و فتح‌الفتوح صنایع ما بود. کاری بود که توسط آقای مهندس نعمت‌زاده شد و یک تیم زحت‌کش، پرکار، تجربه اندوخته در طول سالیان گذشته ... عدل یعنی اینکه هرچیزی در جای خودش و به اندازه خودش قرار گیرد. این هشت سال [دوران اصلاحات] قابل قیاس نبود با آنچه که قبل و بعد از آن انجام شد... .

وی در ادامه اظهار کرده بود: آقای شعری مقدم فرمودند تحریم‌ها مانع از توسعه صنعت پتروشیمی شد اما من قبول ندارم. بی‌تدبیری باعث عدم توسعه پتروشیمی شد. تحریم‌ها چه ربطی داشت؛ تحریم‌ها سال 91 آمد. قبل از آن 600، 700 میلیارد دلار پول نقد از درآمدهای نفتی چرا یک دلار آن در صنعت نفت هزینه‌ نشد؟ ... تحریم‌ها نبود، باعث آن این بود که عزمش نبود، فرمانده‌اش نبود ... پول بود اما نعمت‌زاده‌ای نبود؛ پول بود اما تیمش نبود؛ ... همه را بیرون کرده بودند. ... اگر اتفاقی می‌افتاد خلاف سنت الهی بود... .

به گزارش تسنیم، برخلاف آنچه که وزیر نفت مدعی آن شده، بر اساس آمار امور برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی صنایع پتروشیمی که در شهریور سال 1393 تهیه شده است، مشخص می شود که صنعت پتروشیمی کشور در دولت نهم و دهم رشد چشمگیری نسبت به دوران مورد نظر زنگنه داشته است.

در ادامه آمار امور برنامه ریزی تلفیقی شرکت ملی صنایع پتروشیمی که وضعیت این صنعت را در دولت نهم و دهم نشان می دهد، آمده است:

ظرفیت تولید واقعی در مجتمع های پتروشیمی از 15.8 میلیون تن در سال 1384 به 40.6 میلیون تن در سال 1392 رسید. البته حجم تولید واقعی در سال های 1392 و 1392 ، به ترتیب حدود 42.7 و 41.1 میلیون تن بود.

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار 

بر اساس همین رشد تولید، حجم صادرات هم افزایش یافت؛ صادرات محصولات پتروشیمی از 5.2 میلیون تن در 1384 به بیش از 12.8 میلیون تن در سال 1392 رسید. البته در سال های 1390 تا 1391، امکان صادرات 18 میلیون تن در سال هم تجربه شد. 

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار 

اگرچه وزیر نفت تأکید دارد که "گزارش تنی ندهید، گزارش ارزشی بدهید ... [گزارش تنی] برای آنکه گزارش های عوامانه بدهیم خوب است ... اما اگر بخواهیم گزارش فنی و حرفه ای بدهیم باید بر مبنای ارزش باشد." اما در لحظاتی خود گرفتار این گزارش های عوامانه شده است.

آمار شرکت ملی صنایع پتروشیمی نشان می دهد، ارزش صادرات محصولات پتروشیمی صادر شده در سال 1384 حدود 2.3 میلیارد دلار بود است؛ در مدت زمانی که زنگنه مدعی است دولت نهم و دهم حتی یک دلار در صنعت پتروشیمی سرمایه گذاری نکرده است، ارزش صادرات محصولات پتروشیمی روندی صعود داشت؛ به طوری که در سال 1391 ارزش صادرات به 14.7 میلیارد دلار می رسد.

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار

  

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار

  

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار 

 

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار 

 

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار

  

زنگنه از کدام فتح الفتوح می‌گوید؟+نمودار

در پایان شاید یادآوری این نکته لازم باشد که "کارهای بزرگی چون صنعت پتروشیمی به مانند یک دو امدادی می‌ماند که هیچ کسی نمی‌تواند افتخارات آن را به خودش اختصاص دهد و این تلاش‌ها، دستاوردها و موفقیت‌ها نمی‌تواند متعلق به یک نفر باشد. جمع کثیری تلاش می‌کند؛ مرحله به مرحله، ذره ذره تجربه‌ها جمع می‌شود، تا اینکه چیزی تولید شود؛ بنابراین این موفقیت متعلق به جمع کثیری است و باید از همه تقدیر و تشکر کرد." [بخشی از سخنرانی وزیر نفت دولت یازدهم در پنجاهمین سال تأسیس شرکت ملی صنایع پتروشیمی بود!]



نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها