به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز: ولیالله سیف در چهارمین همایش بانکداری الکترونیک با اشاره به نقش اصلی نظام بانکی اظهار داشت: نقش اول واسطهگری وجوه و بخش دوم ارائه خدمات به مشتریان است.
وی افزود: بانکها رقابت جدی در واسطهگری مالی دارندو سعی میکنند منابع بیشتری را جمعآوری کنند که این پدیده منجر به افزایش مستمر نرخ سود سپرده و به تبع آن افزایش نرخ سود تسهیلات بانکی میشود
رئیس کل بانک مرکزی تصریح کرد: گیرندهگان نرخ تسهیلات به دلیل نرخ سود بالای تسهیلات نمیتوانند منابع را در جهت تولید به کار گیرند به همین دلیل تسهیلات به سمت واسطهگری و سفتهبازی میرود.
سیف با بیان اینکه سرمایهگذاری در حوزه خدمات الکترونیک برای مشتریان نیازمند سرمایهگذاری سنگین است، تصریح کرد: هزینه خدمات ارائه شده به مشتریان معمولاً توسط بانکها دریافت نمیشود به همین دلیل این هزینه از طریق سود ناشی از واسطهگری مالی تامین میشود؛ باید هزینه خدمات ارائه شده به مشتریان از طریق اخذ هزینه کارمزد خدمات دریافت شود تا تعادل بین فعالیتهای واسطهگری مالی و خدمات به مشتریان ایجاد شود.
وی اظهار داشت: به دلیل رقابت شدید بین بانکها حاشیه سود تسهیلات پرداختی به شدت کاهش یافته و ما در جهت ایجاد تعادل بین این دو بخش باید به سمت دریافت هزینه از خدمات بانکی برویم.
به گفته وی توسعه فناوری میتواند نیاز به حاشیه سود واسطهگری مالی را کاهش دهد.
وی با اشاره به کاهش نسبت اسکناس و مسکوک به نقدینگی از ۱۳ درصد در دهه ۶۰ به ۴.۵ درصد در سال جاری به طرح چکاوک (چک الکترونیکی) گفت: طرح چکاوک هنوز به بهرهبرداری کامل نرسیده و در برخی استانها به صورت آزمایشی اجرا شده که سختترین مرحله آن مربوط به استان تهران است که خوشبختانه مراحل سخت آن پشت سر گذاشته شده است.
سیف اضافه کرد: طرح چکاوک بسیار گسترده است و بروز برخی مشکلات در روند اجرا و پیادهسازی آن طبیعی است؛ طرح چکاوک تا ۲۲ بهمن ماه امسال در سراسر کشور به بهرهبرداری میرسد.
رئیس کل بانک مرکزی در بخشی از سخنان خود گفت: پیشبینی میکنیم که رشد اقتصادی تا پایان سال ۹۳ به ۳ درصد برسد و بر اساس پیشبینی ما نرخ تورم نیز تا پایان سال به ۱۶ درصد خواهد رسید.