کد خبر: ۲۸۹۹۱۰
زمان انتشار: ۲۲:۱۱     ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
وقتی پیاده روی جلیلی با سولانا، به دروغ پیاده روی با برنز روایت می شود/
روزنامه های زنجیره ای با اشتباه گرفتن ماجرای قدم زدن برنز به تنهایی پشت درب بسته اتاق دکتر جلیلی با نشست دوجانبه وی با تیم مذاکره کننده ایرانی در سال 88، به یک رویاپردازی سراسر کذب روی آورده اند تا بلکه در قبال آن موج انتقادات افکار عمومی نسبت به خطاب بزرگ و فراموش نشدنی ظریف در پیاده روی 15 دقیقه ای با کری درست در اوج توهین غرب به پیامبر اکرم فراموش شود.
به گزارش پایگاه 598، انتشار خبر و فیلم پیاده روی محمدجواد ظریف و جان کری در حاشیه مذاکرات هسته ای در ژنو باعث شد تا انتقادات افکار عمومی علیه عملکرد تیم مذاکره کننده هسته ای از «محتوا» به «فرم» آن نیز سرایت کند و طی روزهای گذشته این اقدام «نابجا» مورد اعتراض جدی رسانه های داخلی و مردم قرار گرفته است.

به گزارش رجانیوز، در حالی که مذاکرات یک سال و نیم گذشته دولت یازدهم با آمریکا نه تنها فایده ای برای مردم نداشته و در مجموع مضراتی از جمله «تحریم» و «تحقیر» بیشتر برای کشورمان به همراه داشته است، این اقدام ظریف که همزمان با توهین غرب به پیامبر اسلام در رسانه های جهان به معنای افزایش «صمیمیت» ایران و آمریکا و بی تفاوتی مقامات جمهوری اسلامی به گستاخی غرب به مقدسات مسلمانان تعبیر شد، منجر به برائت بسیاری از دلسوزان و رسانه های داخلی از این اقدام وزیر خارجه گشت.
 
اما برخی رسانه های اصلاح طلبان و حامیان دولت که ظاهرا هیچ خطایی را برای دولت در عرصه دیپلماسی قائل نیستند، بلافاصله به توجیه این اقدام جنجالی پرداختند و با بیان اینکه اینگونه افزایش صمیمیت ها می تواند در آینده به حل مشکل پرونده هسته ای کمک کند، ساده لوحانه مدعی شدند که این انتقادات به عملکرد ظریف سخیف و نادرست است!
 
لکن در شرایطی که همچنان افکار عمومی از این اشتباه بزرگ و نابخشودنی وزیر امور خارجه اقناع نشده و منتظر عذرخواهی یا دلیل قانع کننده ای در این باره است، روز دوشنبه برخی از سایت ها و روزنامه های زنجیره ای با انتشار روایتی ناقص و تحریف شده، مدعی 45 دقیقه قدم زنی سعید جلیلی و ویلیام برنز نماینده امریکا در مذاکرات هسته ای در سال 88 شدند و در پی آن نتیجه گیری کردند که چرا معترضان به رفتار امروز محمد جواد ظریف، سال 88 نسبت به پیاده روی جلیلی و برنز سکوت کردند؟
 
اما در این باره توجه به چند نکته نشان می دهد خیال پردازی این رسانه ها با آنچه که اتفاق افتاده بسیار متفاوت است و در یک جمله ماجرای «خسن و خسین سه دختر معاویه هستند» بار دیگر تکرار شده است:
 
 
1. در متنی که به طور گسترده رسانه های مورد اشاره منتشر کرده اند ادعا شده که در مهرماه سال 88 جلیلی و برنز به مدت 45 دقیقه در حال پیاده روی مذاکره و گفتگو کرده اند، این در حالی است که اساسا این خبر «کذب محض» بوده و هیچ پیاده روی میان دکتر جلیلی و برنز در هیچ دوره ای از مذاکرات انجام نشده بلکه فیلم و تصاویر معروفی که از پیاده روی دکتر جلیلی با یکی از طرف های مذاکره وجود دارد مربوط به گفتگوی وی با خاویر سولانا مسئول اسبق سیاست خارجی اتحادیه اروپاست نه نماینده آمریکا در مذاکرات.
 
2. این رسانه ها بعد از خیال پردازی درباره اصل ماجرای پیاده روی نماینده ایران و آمریکا مدعی شده اند این دیدار بین سعید جلیلی و نیکلاس برنز انجام شده است، این در حالی است که نیکلاس برنز معاون اسبق وزارت خارجه آمریکاست که اساسا در هیچ دوره ای از مذاکرات هسته ای با ایران حضور نداشته و این رسانه ها وی را با ویلیام برنز نماینده آمریکا در مذاکرات اشتباه گرفته اند!
 
3. بازخوانی روند مذاکرات هسته ای ایران با 1+5 در دوره قبل نشان میدهد در مهرماه سال 88 در حاشیه مذاکرات ژنو، بعد از یک دور مذاکره تیم ایرانی با 1+5، ویلیام برنز چندین نوبت از دکتر جلیلی تقاضای دیدار دوجانبه می کند که این درخواست با موافقت جلیلی همراه نمی شود.
 
حتی خاویر سولانا و دیگر نمایندگان کشورهای حاضر در مذاکرات نیز این درخواست برنز را به جلیلی اعلام می کنند و برای انجام این دیدار دو نفره نهایت تلاش خود برای «واسطه گری» را انجام می دهند اما این درخواست مورد قبول دکتر جلیلی واقع نمی شود و تاکید می کند که حرف دو نفره ای بین او و برنز وجود ندارد و نماینده آمریکا هر سخنی دارد می تواند در جمع نمایندگان دیگر کشورها بیان کند.
 
با این حال برنز باز هم بر خواسته خود پافشاری می کند و خاویر سولانا نیز به عنوان مسئول وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا از رییس تیم مذاکره کننده هسته ای ایران می خواهد تا با پذیرش درخواست برنز، دیدار دو نفره ای میان نمایندگان ایران و آمریکا برگزار شود اما در نهایت دکتر جلیلی زیر بار این درخواست نمی رود و در کنار دیدارهای دوجانبه میان هیئت های ایرانی با فرانسه، آلمان و انگلیس، برای دقایقی نیز هیئت ایرانی نشست دوجانبه ای نیز با هیئت مذاکره کننده آمریکایی آن هم با محوریت موضوع هسته ای برگزار می کند.
 
 لذا توجه در این مساله نشان می دهد اولا ادعای پیاده روی 45 دقیقه ای برنز و جلیلی از اساس کذب است و ثانیا هیچ دیدار دو نفره ای در میان نبوده است و ثالثا در کنار دیدارهای دوجانبه تیم ایرانی و نمایندگان کشورهای 1+5، تیم آمریکایی نیز مانند دیگر کشورها برای دقایقی آن هم در اتاق مذاکرات نه در حال پیاده روی! به حضور تیم ایرانی پذیرفته می شود.
 
در همین راستا در 11 مهر 1388 دکتر علی باقری که در دیدار تیم مذاکره کننده ایرانی با تیم مذاکره کننده برنز حضور داشته، در برنامه   گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما حاضر شد و درباره همین موضوع با تکذیب برخی ادعاها و حاشیه پردازی ها گفت: «دیدار هیات آمریکایی با هیات ایرانی در ژنو به درخواست آمریکایی‌ها صورت گرفت. در نشست‌های این چنینی مرسوم است که هیات‌های مختلف با هم دیدار و گفتگو و رایزنی می‌کنند تا دیدگاه‌ها به هم نزدیکتر شود و در نشست ژنو نیز هیاتهای مختلف به صورت یک جانبه و چند جانبه درخواست دیدار داشتند که از جمله این موارد درخواست هیات آمریکایی برای دیدار با همتایان ایرانی بود.» 
 
این در حالی است که پیش از این در سال 86 نیز با دستور رهبر معظم انقلاب نشست های دوجانبه ای میان هیئت مذاکره کننده ایرانی به سرپرستی حسن کاظمی قمی سفیر وقت ایران در عراق و هیئت مذاکره کننده آمریکایی در بغداد بر سر موضوع عراق برگزار شده بود و خبر هر دوی این دیدارها نیز در همان برهه در رسانه های مختلف منتشر شد.

4. نکته جالب توجه دیگر که هیچ کدام از رسانه های مورد اشاره به آن نپرداخته و ترجیح داده اند آن را عامدانه سانسور کنند، ماجرای درخواست دوم دیدار ویلیام برنز از دکتر جلیلی برای ملاقات دو نفره در سال 89 است.
 
ماجرای درخواست دوم برنز از دکتر جلیلی از این قرار است که در آذرماه 89، در حاشیه مذاکرات 1+5 با تیم مذاکره کننده ایرانی، باز هم برنز درخواست دیدار دوجانبه با جلیلی را مطرح می کند که جلیلی به دلیل نقش آمریکا در ترور شهید شهریاری در آذرماه همان سال درخواست برنز را رد می کند.
 
همچنین بیان روایت های نادرست و برخی ادعاهای کذب درباره دیدار سال گذشته برنز با هیئت ایرانی توسط وی و رسانه های آمریکایی نیز دلیل دیگری بود که دکتر جلیلی در سال 89 درخواست تیم آمریکایی برای نشست دوجانبه را رد کرد و جالب آنکه نماينده دولت امريكا نیز در انتظار پاسخ مثبت از دکتر جلیلی، حدود نيم ساعت پشت در اتاق محل استقرار تیم ایرانی قدم می زند. 
 
لذا توجه در این مساله نیز نشان می دهد ظاهرا روزنامه های زنجیره ای با اشتباه گرفتن ماجرای قدم زدن برنز به تنهایی پشت درب بسته اتاق دکتر جلیلی با نشست دوجانبه وی با تیم مذاکره کننده ایرانی در سال 88، به یک رویاپردازی سراسر کذب روی آورده اند تا بلکه در قبال آن موج انتقادات افکار عمومی نسبت به خطاب بزرگ و فراموش نشدنی ظریف در پیاده روی 15 دقیقه ای با کری درست در اوج توهین غرب به پیامبر اکرم فراموش شود.
 

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۴:۰۹ - ۰۷ بهمن ۱۳۹۳
۰
۰
598 من عكس ديدار جليلي و برنز را ديدم. كه برنز به جليلي التماس مي كرد و جليلي هم محلي به اون نمي گذاشت.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها