کد خبر: ۲۸۹۷۳۳
زمان انتشار: ۱۲:۵۰     ۰۶ بهمن ۱۳۹۳
ايسنا/ سماق، گياهي است که اغلب در مناطق مديترانه‌، جنوب ايتاليا، آسياي شرقي به‌ويژه در ايران ديده مي‌شود.
اين گياه انواع متنوعي دارد که برخي جنبه‌ي تزئيني‌ داشته و اگر حواسمان نباشد مي‌تواند موجب مسموميت و خارش شود.
در برخي کشورها از سماق، نوشيدني تهيه مي‌کنند که جهت تسکين درد معده و اختلالات هضمي موثر است.
خواص سماق و فوايد دارويي آن در ديابت
خاصيت سماق در ممانعت از ترکيب گلوکز با مولکول‌هاي پروتئين‌هاي حياتي بدن باعث شده تا اين‌ گياه براي بيماران مبتلا به ديابت، مفيد تشخيص داده شود.
سماق، گياه درختچه‌اي است به ارتفاع ۳ تا ۴ متر که شاخه‌هاي جوان و دمبرگ‌هاي آن را موهاي ريز پوشانده است.
برگ سماق شانه‌اي است و روي برگ سبز مات و زير برگ روشنتر و در پائيز برگ‌ها سرخ و يا حنايي مي‌شود، گل‌هاي آن خوشه‌اي متراکم و حنايي رنگ است و در حدود ۱۰ سانتي‌متر طول دارد.

خواص دارويي سماق
خاصيت سماق در ممانعت از ترکيب گلوکز با مولکول‌هاي پروتئين‌هاي حياتي بدن تا ميزان ۸۰.۸ درصد باعث شده تا اين‌ گياه براي بيماران مبتلا به ديابت، مفيد تشخيص داده شود.

درمان رماتيسم، نقرس و خاصيت ضدميکروبي اين گياه نيز به اثبات رسيده است.

سماق براي دندان‌ درد مفيد است و اشتها را تحريک کرده و لثه را تقويت و از خونريزي معده جلوگيري مي‌کند.
به‌علت داشتن تانن فراوان قابض و پاک‌کننده معده است. خوردن سماق تازه ايجاد مسموميت مي‌کند. سماق از نظر طبيعت سرد و خشک است، قابض و مقوي معده است، از اسهال صفراوي و مزمن و اسهال خوني و آمدن خلط خوني از سينه جلوگيري مي‌کند و خونريزي را بند مي‌آورد.

ماليدن سماق به دندان براي تقويت و استحکام لثه‌ها مفيد است و مضمضه خيس کرده سماق در آب نيز براي زخم دهان و تقويت لثه‌ها مفيد است.
ميوه سماق نبايد تازه مصرف شود، چون ايجاد مسموميت مي‌کند و هميشه بايد خشک آن سائيده و مصرف شود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها