وی با تاکید بر اینکه تیمهای ورزشی و ورزشگاههای کشور باید به وسایل پشرفته پزشکی، تیم پزشکی و تکنسینهای مجرب آشنا به CPR مجهز شوند، افزود: وجود پزشک مجرب باعث می شود در شرایط اورژانسی از مرگ بیمار جلوگیری شود.
زیبایی نژاد با اعلام اینکه در اکثر ورزشگاههای دنیا حداقل یک دستگاه الکتروشوک وجود دارد، گفت: برای احیای بیمار تنها 3 دقیقه فرصت هست. از همین رو، وجود این دستگاه در ورزشگاه باعث خواهد شد تا زمان کافی برای احیای بیمار وجود داشه باشد.
این متخصص قلب و عروق در ادامه از پایان زمان ارسال مقالات به ششمین کنگره قلب خاورمیانه که سوم تا پنجم بهمن ماه امسال در دوبی برگزار می شود، خبر داد و افزود: نزدیک به 200 مقاله از کشورهای مختلف به دبیرخانه کنگره رسیده و بررسی آنها نیز آغاز شده است.
رئیس ششمین کنگره قلب خاورمیانه با اشاره به اعطای جایزه 5 هزار دلاری برای مقاله و پوستر برتر در این کنگره، گفت: مدیریت این کنگره بر عهده مرکز قلب و عروق شیراز است.
زیبایی نژاد با اعلام اینکه تمامی ورزشکاران حرفه ای نیاز به چکاب قلب و عروق ندارند، افزود: اما کسی که می خواهد شروع به ورزش کند، باید حداقل یک تست ساده قلب انجام دهد.
وی در همین زمینه ادامه داد: اگر پزشک احساس کرد فرد به خانواده ای تعلق دارد که دچار مرگهای زودرس بوده و یا اینکه سابقه چربی خون، قند خون و فشار خون دارند، برای این افراد باید تست های پیشرفته تر مثل تست ورزش و... انجام شود.
زیبایی نژاد با اعلام اینکه افراد بالای 40 سال به خصوص مردان که تازه می خواهند ورزش را شروع کنند باید حتما از قبل تست ورزش داده باشد، افزود: انجام ورزش باعث گشاد شدن عروق شده و در دراز مدت فشارخون را کاهش می دهد.
رئیس مرکز قلب و عروق شیراز در ادامه به ورزشهایی مثل وزنه برداری و کشتی اشاره کرد که انجام آنها توسط پزشکان توصیه نمی شود و گفت: در این قبیل ورزشها عروق محیطی بر اثر فشاری که به ورزشکار وارد می شود، گشاده شده و می تواند سلامت آنها را به خطر بیاندازد.