کد خبر: ۲۸۸۴۸
زمان انتشار: ۱۲:۱۰     ۱۰ آذر ۱۳۹۰
یکی از شبکه های فارسی زبان که سهم گسترده ای در سیاه نمایی علیه جمهوری اسلامی ایران دارد شبکه بی بی سی فارسی است . شبکه ای که با حمایت رسمی دولت انگلیس فعالیت می کند و عملابازوی رسانه ای استعمار گر پیر محسوب می شود .
یکی از شبکه های فارسی زبان که سهم گسترده ای در سیاه نمایی علیه جمهوری اسلامی ایران دارد شبکه بی بی سی فارسی است . شبکه ای که با حمایت رسمی دولت انگلیس فعالیت می کند و عملابازوی رسانه ای استعمار گر پیر محسوب می شود . نوع نگاه بی بی سی فارسی به مسائل داخلی ایران با سایر شبکه ها از جمله voa بسیار متفاوت و البته زیرکانه است .در بی بی سی فارسی تلاش ها بر این است که بخشی از اخبار ایران همان گونه که هست پوشش داده شود تا مخاطب حسن ناآشنایی با این شبکه را نداشته باشد اما در نهایت این استعمار پیر است که اطلاعات و پیشفرض های خود را به مخاطبان تحمیل می سازد.«بی .بی .سی » فارسی در روز چهارشنبه، پانزدهم دی ماه سال 87 پس از یک دوره طولانی تبلیغ و ایجاد انتظار برای مخاطبان ( از سال 2007 تا کنون ) پخش برنامه های خود را روی ماهواره برای مخاطبان فارسی زبان آغاز کرد.هم اکنون شبکه «بی .بی .سی » برنامه ریزی خود را برای 170 میلیون مخاطب فارسی زبان با بهره گیری از 150 خبرنگار، 150 نیروی فنی و 50 نیروی اداری و با تمرکز بر بیش از صد دفتر خبری در دنیا طراحی نموده است.بر خلاف شبکه فارسی صدای آمریکا (VOA) که پیام های خود را مستقیم به بیننده القا می کند، تهیه کنندگان و بویژه سردبیران شبکه«بی .بی .سی » از هوشمندی وافری برخوردارند و خبر ها را به گونه ای طراحی می کنند که بیننده غیر مستقیم مورد هدف قرار گیرد.«بی .بی .سی » همچنین تلاش می کند با بهره گیری از کارشناسان گوناگون و حتی از درون ایران، محتوای پیام ها را به گونه ای در هم تنیده و دقیق طراحی کند که بیننده بی محابا در معرض پیام های گوناگون قرار گیرد؛ در این راه، از روانشناسی رنگ ها، شیوه دقیق اجرا، تقدم و تاخر هدفمند اخبار، شیوه بدیع مصاحبه ها و پرهیز از اظهارنظرهای صریح و دور از هر گونه رفتار کلیشه ای مرسوم بهره می گیرد. یکی از نواقص بزرگی که در تلویزیون های لس آنجلس هست، کیفیت پایین برنامه ها و رعایت نکردن ابتدایی ترین اصول حرفه ای رسانه است. شبکه
    «بی .بی .سی » با بهره گیری از استودیوهای مجهز، دکورهای زیبا و حرفه ای، تولید برنامه های مستند قوی و گزارش های متنوع و نیز تولید برنامه های ترکیبی خاص متناسب با ذائقه ایرانی ضمن اینکه تلویزیون های لس آنجلسی و صدای آمریکا را دچار افت مخاطب کرده است، باب جدیدی از جنگ روانی علیه ایران اسلامی را آغاز نموده است.
    البته این رسانه بارها نشان داده است که به دنبال رسالت خبری خویش نیست و تنها درصدد است تا اخباری علیه ایران پخش کند.
    به عنوان مثال انفجار زاغه مهمات در یکی از پادگان های نظامی کشور نیز باعث شد تا بی بی سی فارسی با ذوق زدگی زاید الوصفی به بازتاب این خبر بپردازد و در نیمه های شب به این نتیجه برسد که ملت ایران احساس کردند آمریکا حمله کرده و جو تهران نیز کاملاناآرام بوده است!!این شبکه بارها نشان داده است که استانداردهای اطلاع رسانی را رعایت نمی کند و تنها به دنبال فضا سازی های سیاسی است.بی بی سی فارسی با نشان دادن توجه بیش از حد به خبر این انفجار، با یک ساعت پخش زودتر، با دامن زدن به شایعات در لابه لای گزارش ها، استفاده از منابع ناموثق، استفاده ابزاری و غیرحرفه ای از مشاهدات مردمی و بزرگ نمایی مسئله؛ با رفتار غیرحرفه ای اش اعتماد بخشی از مخاطبان را از دست داد و برخلاف ادعای خود بربی طرفی، کاملاجانبدارانه و یک طرفه به این حادثه نگاه کرد .
    با این حال باید گفت بدون شک بی بی سی فارسی اصلی ترین سردمدار جنگ نرم علیه مخاطبان ایرانی است چرا که این شبکه با دقت و ظرافت درصدد تغییر نگرش افراد نسبت به مسائل سیاسی و تزریق بی اعتمادی نسبت به نظام جمهوری اسلامی است.

تویسنده: طهورا مهدوی
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها