کد خبر: ۲۸۸۳۱
زمان انتشار: ۱۱:۰۵     ۱۰ آذر ۱۳۹۰
اعمال تحریم های مكرر و غیر ضروری علیه برخی از اعضای سازمان ملل از جمله مواردی است كه اعتبار و تصمیمات شورای امنیت را تضعیف می كند.
سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل با انتقاد از نحوه برخورد شورای امنیت با مسایل جهانی گفت : نظام تحریم ها در شورای امنیت نیاز به بازنگری دارد و تحریم ها باید در راستای اهداف و اصول منشور سازمان ملل باشد.

به گزارش ایرنا اسحاق آل حبیب عصر روز چهارشنبه در نشست شورای امنیت طی سخنانی اظهار داشت بر اساس ماده 24 منشور سازمان ملل، شورای امنیت باید از طرف تمامی كشورهای عضو تصمیم گیری كند اما در عمل و در بسیاری از موارد تصمیمات این شورا نظرات اعضا را منعكس نمی كند.

وی تاكید كرد به رغم اسنادی كه روش كار شورای امنیت را مشخص می كند در بسیاری از موارد اعضای غیردائم شورای امنیت از مذاكرات مخفیانه برخی از اعضای دائم بی خبر هستند و حتی زمانی كه قرار است علیه یكی از كشورهای عضو سازمان ملل پیش نویس قطعنامه ای و یا بیانیه رییس شورا تهیه كنند، آن كشور از موضوع بی اطلاع است .

معاون نمایندگی كشورمان در سازمان ملل افزود : اعمال تحریم های مكرر و غیر ضروری علیه برخی از اعضای سازمان ملل از جمله مواردی است كه اعتبار و تصمیمات شورای امنیت را تضعیف می كند.

اسحاق آل حبیب خاطر نشان كرد افزایش دخالت شورای امنیت در محدوده كار نهادهای سازمان ملل بویژه مجمع عمومی، اكوساك و نهادهای زیرمجموعه آن و نهادهای فنی مانند آژانس بین المللی انرژی اتمی از موارد نگرانی ویژه كشورهای عضو سازمان ملل است كه باید شورای امنیت توجه جدی به این موارد داشته باشد.

سفیر ایران در سازمان ملل اظهار داشت اعضای شورای امنیت باید توجه داشته باشند كه شكست این شورا برای بهبود روش كار و روند تصمیم گیری موجب كاهش اعتماد مردم جهان به این نهاد مهم شده است، شكی نیست كه بی طرفی، شفافیت و عدالت باید اساس كار شورای امنیت باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : جمهوری اسلامی ایران برای تقویت نقش شورای امنیت در ترویج اهداف و اصول سازمان ملل بویژه صلح و امنیت بین المللی و حل صلح آمیز اختلاف میان كشورها و اجرای قانون در روابط بین الملل با توجه به عضویت در سازمان ملل اهمیت فراوانی برای 'روش كار' آن قائل است.

معاون نمایندگی كشورمان در سازمان ملل تصریح كرد یكی از نگرانیهای مهم ما اتكای زیاد از حد بر استفاده غیرقانونی از زور و تهدید توسط برخی از اعضای شورای امنیت برای پیشبرد منافع خود است كه صلح و ثبات بین المللی را به مخاطره انداخته و اصول بنیادی سازمان ملل و قوانین بین المللی را تضعیف می كند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها