کد خبر: ۲۸۸۰۱۰
زمان انتشار: ۱۳:۴۳     ۳۰ دی ۱۳۹۳
یک مطالعه علمی نشان داد مصرف ویتامین B۳ می‌تواند از ناشنوایی به دلیل سن بالا یا صداهای گوشخراش، جلوگیری کند و به طور کلی باعث درمان ناشنوایی می‌شود.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، با توجه به مطالعه اخیر، مصرف ویتامین B۳ باعث حفظ شنوایی به مدت طولانی می‌شود و حتی می‌تواند ناشنوایی کامل را درمان کند؛ گوش دادن به موسیقی با صدای بلند، صدای بوق ماشین‌ها یا اثرات گوشی‌همراه اغلب باعث ناشنوایی و کم شنوایی می‌شود.

حلزون گوش بخش شنوایی گوش است و لوله‌ای مارپیچی شکل است که در حول خود مانند حلزون می‌چرخد؛ حلزون یک ساختار استخوانی دارد و یک ساختار غشایی که در داخل ساختار استخوانی قرار دارد و به نام مجرای حلزونی است؛ حلزون گوش هم در تشکیل لابیرنت استخوانی گوش و هم در تشکیل لابیرنت غشایی گوش نقش دارد.

در طول حلزون،‌ سه مجرا یا نردبان در کنار هم قرار دارند. این مجاری عبارتند از نردبان دهلیزی، نردبان میانی و نردبان صماخی. این مجراها (یا نردبان‌ها) به وسیله غشا از هم جدا می‌شوند. در داخل حلزون اجسامی به نام جسم کرتی قرار دارد که حاوی گیرنده‌های حس شنوایی است و خروجی این بخش،‌ قسمت شنوایی عصب شنوایی تعادلی (زوج عصب) را تشکیل می‌دهد.

به گفته دانشمندان در خصوص این مطالعه، از طریق یک مکمل غذایی از مولکول Nicotinamide Ribosite یا NR «نیکوتینامید ریبوسایت» که نوعی ویتامین B۳ است، از آسیب‌های عصبی در حلزون گوش جلوگیری می‌کند. دانشمندان در حال حاضر آزمایشی بر روی موش‌ها انجام داده‌اند که بر روی صداهای بلند به خوبی پاسخ داده است. «سامی جافری» پروفسور فارماکولوژی (داروشناسی) گفت: آزمایشاتی که ما انجام دادیم اثر کاملاً قابل توجهی داشت درست مانند زمانی که گوش هرگز در معرض صدای بلندی نبوده است.

ویتامین B۳ در مرغ، حبوبات و غلات وجود دارد؛ بهترین منابع این ویتامین غذاهای غنی از پروتئین مانند گوشت بدون چربی، مرغ، ماهی، تخم مرغ، لوبیای خشک پخته شده، نخود، هویج، سبوس گندم، قارچ و سبزیجات، سویا، شیر بدون چربی و آجیل است.

ویتامین B۳ در اثر پخته شدن در آب از بین می‌رود. در ضمن این ویتامین عامل ترمیم سول‌های مغز است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها