کد خبر: ۲۸۷۳۸۸
زمان انتشار: ۱۴:۱۸     ۲۸ دی ۱۳۹۳
قائم‌مقام بانک مرکزی در خصوص افزایش نقدینگی در شش ماهه ابتدایی سال و تاثیر آن بر افزایش نرخ تورم اظهار داشت: با وجود اینکه نقدینگی در این مدت افزایش داشته، اما شاهد هستیم که نرخ تورم کاهش یافته است و آن هم به دلیل انضباط پولی و مدیریتی است که بانک مرکزی در سطح کشور برقرار کرده است.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از نسیم، اکبر کمیجانی به نرخ رشد ۴ درصدی نیمه اول سال جاری اشاره کرد و تصریح کرد: با توجه به تحرک خوبی که در بخش‌های مختلف اقتصادی آغاز شده امیدوار هستیم که این نرخ رشد اقتصادی در نیمه دوم سال نیز تکرار شود؛ البته نه با آن شتابی که در نیمه اول سال طی شد. بررسی‌ها و مطالعات ما نشان می‌دهد که تا پایان سال نیز به رشدی بین ۲.۵ تا ۳ درصد دست یابیم.

وی در پاسخ به این سوال که چرا رشد اقتصادی اعلام شده از سوی بانک مرکزی برای مردم قابل لمس نیست، گفت: متاسفانه این سوال بارها تکرار شده و ما هم بارها جواب داده‌ایم؛ ملموس شدن رشد اقتصادی در زندگی مردم، زمان‌بر است و باید منتظر ماند تا این نرخ بر بخش‌های کلان اقتصاد تاثیر بگذارد تا بعد از آن به لایه‌های زیرین اقتصادی برسد. ما امیدواریم با تدوامی که در رشد اقتصادی خواهیم داشت، اقتصادمان از حالت رکود خارج شود و به مرور نرخ تورم کاهش یافته و قدرت خرید مردم نیز افزایش یابد. البته در کنار آن نیز سیاست‌های حمایتی در جریان خواهد بود تا بدین شکل شاهد بهبود شرایط زندگی افراد باشیم.

قائم‌مقام بانک مرکزی در خصوص اینکه باتوجه به افزایش نقدینگی در سطح کشور احتمال افزایش نرخ تورم نیز وجود دارد، تاکید کرد: ما از هفت روش پیچیده ریاضی استفاده کردیم تا نرخ تورم امسال را به حوالی ۱۶ درصد برسانیم و همین نرخ با یک مقدار بالا و پایین تا پایان سال برقرار خواهد بود.

وی در ادامه به بدهی‌های بانکی کشور اشاره کرد و تصریح کرد: میزان سپرده‌های دولت نسبت به بدهی‌هایش امسال بالا‌تر است و برهمین اساس بدهی‌های بانکی در آبان ماه منهای ۱۱۶ هزار میلیارد ریال است که رقم بسیار بالایی نیست و این نشان می‌دهد که دولت می‌تواند به مرور تا پایان سال از سپرده‌های خود نزد بانک مرکزی نیز برداشت کند.

کمیجانی ضریب فزاینده پولی را ۵.۹ اعلام کرد و به نسیم گفت: در هشت ماهه گذشته از سال جاری ۲۰۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده ایم که که در مقایسه با دوره مشابه نزدیک به ۳۹.۳ درصد رشد داشته است.

وی با بیان اینکه میزان تسهیلات اعطایی قرض الحسنه در سال جاری رشد بسیار بالایی داشته است گفت: تسهیلات ازدواج پرداختی ما در ماه‌های شهریور و مهر ماه رشد خارق العاده‌ای داشته است. البته بانک‌های خصوصی که تا کنون در مسیر دادن تسهیلات قرض‌الحسنه نبودند اکنون اشتیاق نشان داده و آمادگی خود برای پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه را اعلام کرده‌اند که امیدواریم این موج ایجاد شده در جهت افزایش تسهیلات ازدواج در بقیه ماه‌های سال هم افزایش پیدا کند.

قائم‌مقام بانک مرکزی با بیان اینکه ۱۲ موسسه مالی متخلف داریم که نمی‌توانم اسم آنها را بیان کنم، اذعان کرد: در سال جاری با سرعت و شتابی که بانک مرکزی در جهت سامان‌دهی این‌ موسسات گرفته، امیدواریم که بتوانیم نظم خاصی به موسسات مالی و اعتباری ببخشیم

وی با تاکید براینکه ۹۴ هزار میلیارد تومان از سپرده‌ها در اختیار شش موسسه بزرگ اعتباری است گفت: با سامان‌دهی این موسسات می‌توان به توزیع صحیح سپرده‌ها کمک کرد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها