در بخشی از بیانیه وزارت خارجه آمریکا که نسخه اولیه آن روز 22 می 2014 (1 خرداد 1393) صادر و دیروز تجدید شد، آمده است: «وزارت خارجه به شهروندان ایالات متحده هشدار میدهد که به دقت ریسکهای سفر به ایران را مد نظر قرار دهند. احتمال دارد افراد با تابعیت دوگانه ایرانی-آمریکایی برای خروج از ایران با دشواری مواجه شوند.»
این بیانیه میافزاید: «برخی عناصر در ایران همچنان با ایالات متحده خصومت دارند. در نتیجه، احتمال دارد شهروندان ایالات متحده در صورت سفر به ایران یا اقامت در این کشور، در معرض آزار یا بازداشت قرار گیرند.»
وزارت خارجه آمریکا همچنین در این بیانیه ایران را به «بازداشت غیرمنصفانه» افراد با تابعیت دوگانه که «برای مقاصد حرفهای یا شخصی» به ایران سفر کردهاند، متهم شده و نوشته است: «شهروندان ایالات متحده با اصلیت ایرانی، باید پیش از برنامهریزی برای سفر به ایران، ریسک این را که از سوی مقامات هدف قرار گیرند، مد نظر گیرند.»
واشنگتن همچنین در ادامه این بیانیه مغرضانه، مدعی شده است: «دولت ایران همچنان به سرکوب برخی اقلیتهای مذهبی و قومی نظیر مسیحیان، بهاییها، اعراب، کردها، آذریها و دیگران ادامه میدهد. در نتیجه، برخی مناطق داخل کشور که این اقلیتها زندگی میکنند، شامل مرز بلوچستان در نزدیکی پاکستان و افغانستان، منطقه کردنشین شمال غربی و مناطق نزدیک به مرز عراق، ناامن مانده است.»
«جان کری» وزیر خارجه آمریکا هم روز پنجشنبه در کنفرانس خبری در صوفیه پایتخت بلغارستان، بار دیگر مسئله خبرنگار روزنامه واشنگتنپست را مطرح و خواستار آزادی وی شده بود. این در حالی است که ایران تصریح کرده است که افراد بازداشتی در ایران، اقداماتی فراتر از آنچه به صورت رسمی اعلام شده بود، انجام دادهاند.
با این حال، مقامات آمریکایی که پیشتر هم اعلام کردهاند حتی در صورت حل مسئله هستهای، فشارها در رابطه با حقوق بشر ادامه مییابد. «مری هارف» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت کری در دیدار اخیرش با همتای ایرانی خود، مسئله خبرنگار بازداشتی را مطرح کرده است. به گفته وی، این مسئله همزمان با پرونده هستهای، پیگیری میشود.