شریعتمداری در این مراسم با بیان اینکه فتنه 88 بدون کمترین تردید، فتنهای آمریکایی - اسرائیلی بود، گفت: این فتنه اگرچه خسارتهای فراوانی داشت و واقعه تلخ و رخداد ناگواری بود اما به مصداق آیه قرآن خالی از برکت نبود برکات آن به مراتب بیشتر از زحماتش بود. فتنه و ماجرای آن داستانی است که باید آن را از انتها خواند چرا که بخشهای پایانی تفسیر روشنی از بخشهای آغازین به دست میدهد.
وی در ادامه با اشاره به حدیث از امام علی(علیه السلام) راجع به فتنه افزود: بحث بر روی فتنه و آگاهی بخشی درباره برکات و نامردیهای آن تازه بعد از پایان فتنه آغاز میشود. اگر ماجرای قیام امام حسین(علیه السلام) بعد از عاشورای 61 فراموش کردنی باشد فتنه هم در مقیاس دیگری قابل فراموش کردن است. اما عبور از این عقبه سخت هم در حال عبور و هم پس از آن عبرتهایی دارد.
شریعتمداری با بیان اینکه کتاب «اینجا فتنهای رخ داده است» ارزش فوقالعادهای دارد، ادامه داد: بسیاری خوش دارند ماجرا را تمام شده تلقی کنند فتنه فصلی 8 ماهه بود و 9 دی ایستگاه آخر اما عبرتهای آن ماندگار است. از این جهت نوشتن کتاب «اینجا فتنهای رخ داده است» مهم تلقی میشود.
مدیر مسئول روزنامه کیهان در ادامه با اشاره به برکات فتنه 88 یادآور شد: ما به این فصل 8 ماهه نیاز داشتیم این فصل برکاتی داشت. نخست آنکه دشمن چون پیروزی خود را قطعی میدانست همه آنچه که در چنته داشت به میدان آورد و چون نمیدانست چه در پیش است همه را سوزاند در این مدت موضع بسیاری شناسایی شد؛ منظور از بهاییها،؛ مارکسیستها و منافقان که نشسته پاکند، نیست بلکه منظور از نیروهایی است که طی 20 سال در جای جای نظام جاسازی شده بودند.
وی ادامه داد: نسلهای اول و دوم انقلاب بسیاری از مسائل را فراموش کرده بودند و نسل سوم و چهارم دشمن را نمیشناخت و جنگ را ندیده بود. با این فتنه بسیاری از مسائل یادآوری شد و دشمنان شناخته شدند. قبلا نظرات امام کمتر مطرح شده بود از آنجایی که فتنهگران اول تابلوی پیرو خط امام را بالا برده بودند و سعی میکردند به دروغ زیر این تابلو جمع شوند نیروهای وفادار انقلاب هم سخنان امام را بیرون آوردند و با وجود این نظرات امام بار دیگر به صحنه آمد.
وی در پایان تاکید کرد: فتنه برکات متعددی داشت اما یکی از اصلیترین دستاوردهای فتنه این بود که همه به وضوح دیدند که خامنهای، خمینی دیگر است.
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری دیگر سخنران این مراسم بود.
او با بیان اینکه آنچه که در سال 88 رخ داد از همان ابتدای امر از سوی رهبر معظم انقلاب فتنه نام گرفت، ادامه داد: هر چه میگذرد عر ض و طول فتنه بیشتر نمایان میشود. در این مدت به نظام تهمتهایی زده شدو قلب امام امت به درد آمد و دشمنان خوشحال شدند. اما نتیجه این اتفاقات شیرین بود. در همان سال که دیدار شاعران با رهبر انقلاب میسر شد ایشان نیز بر این شیرینی تاکید کردند.
وی افزود: در این حادثه شایستگیهای رهبر انقلاب نمایان شد و هوشمندی مردم به اثبات رسید. اقتدار نظام روشن شد و عظم و کارآمدی ولایت فقیه به اثبات رسید و نهایتا در 9 دی رحمت الهی تجلی یافت.
رئیس حوزه هنری در ادامه به برخی از مرددان در مورد فتنه 88 یادآور شد: کسانی که در یومالله 9 دی تشکیک میکنند باید بیندیشند که چه بر سرشان آمده که شناخت راه درست برای آنها میسر نیست. به همین خاطر به نظر میرسد وقایع نویسی این ایام را باید جدی بگیریم. این امر هم برای ما و هم برای پژوهشگران و آیندگان لازم است.
وی در پایان به کتاب «اینجا فتنهای رخ داده» اشاره کرد و تصریح کرد:
اهمیت این کتاب در آن است که از زمان و میدان حادثه گزارش میدهد و از
واقعه دور نیست. یامینپور در آن روزها تلاش کرد تا از طریق تلویزیون مردم
را با حقایق آشنا کند.