کد خبر: ۲۸۵۷۹۰
زمان انتشار: ۰۰:۵۴     ۲۳ دی ۱۳۹۳
کاوش های باستان شناسی جنوب تهران در محدوده خیابان مولوی، سبب کشف بی سابقه اسکلت انسانی متعلق به هفت هزار سال پیش شد.
سرپرست گروه باستان شناسی این طرح  گفت: پیش  تر ، قدمت سکونت در محدوده شهری تهران براساس بقایای باستان شناسی در تپه های قیطریه به هزاره اول پیش از میلاد یعنی حدود سه هزار سال قبل باز می گشت، اما اکنون با این کشف منحصر به فرد، قدمت سکونت شهری پایتخت به هزاره پنجم پیش از میلاد یعنی هفت هزار سال قبل می رسد.


محمد اسماعیل اسماعیلی جلودار با اشاره به یافتن یک ظرف سفالی ظریف که بالای سر این اسکلت  برعکس قرار داشت، گفت: تاریخ گذاری مطلق این نوع از سفال قرمز منقوش، هم افق با فرهنگ چشمه علی شهرری و تپه های سیَلْک 2 کاشان، مربوط به هزاره پنجم پیش از میلاد است.

اسماعیلی جلودار با بیان این که در مرحله بعد مطالعه اختصاصی روی این اسکلت  انجام می شود، خواستار حمایت مسئولان و همکاری دستگاه های مختلف برای تکمیل تحقیقات باستان شناسی در این زمینه شد.


وی گفت: ماه پیش یکی از دانشجویان باستان شناسی دانشگاه تهران در محدوده خیابان مولوی ، نرسیده به بقعه قبر آقا متوجه بقایای سفالی در خاک های حفاری شرکت آبفا می شود.


اسماعیلی جلودار افزود: با اطلاع دادن این دانشجو به پژوهشکده باستان شناسی فوری  مجوز کاوش اضطراری صادر و عملیات شرکت آبفا برای تحقیقات باستان شناسی متوقف شد.


سرپرست این گروه باستان شناسی گفت: برای انتقال این اسکلت به موزه یا حفاظت از آن در محل کشف شده، تصمیم گیری خواهد شد.


منبع: شبکه خبر

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها