کد خبر: ۲۸۴۹۶
زمان انتشار: ۱۷:۲۳     ۰۷ آذر ۱۳۹۰
مقامات سابق آمریکایی: نیروهای اطلاعاتی ایران و حزب الله لبنان از بهترین نیروهای ضداطلاعاتی در جهان هستند. وقتی که در تهران یا در بیروت یک ایستگاه کامل را از دست بدهیم این یک فاجعه خواهد بود و چنین چیزی نباید اتفاق بیفتد. عده ای از همکاران سیا نگران فعالیت در خاورمیانه هستند...
بولتن نیوز: وزیر اطلاعات با اشاره به دستگیری 12جاسوس دستگیرشده در داخل ایران، اظهارداشت که این افراد در همه زمینه‌ها اقدام به جاسوسی می کرده‌اند.

حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در حاشیه چهارمین همایش ملی بسیج و پدافند غیرعامل در جمع خبرنگاران با اشاره به انقلاب‌های منطقه گفت: با توجه به حرکتی که در منطقه صورت گرفته این حرکت قابل متوقف شدنی نیست.



وی افزود: استکبار با هزینه و اقدامات فراوان به دنبال متوقف کردن این حرکت در منطقه است زیرا می‌داند الگوی آنها جمهوری اسلامی ایران است.

مصلحی ادامه داد: استکبار می‌خواهد این الگو بودن را از بین ببرد و در همین راستا سناریوهای اخیر را علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است.

وزیر اطلاعات تصریح کرد: مردم ایران پای اعتقادات خود با قدرت ایستاده‌اند و این ایستادگی به مردم منطقه الگو می‌دهد که با صبر و استقامت به کار خود ادامه دهند.

مصلحی در ادامه در پاسخ به سؤالی مبنی بر اقدامات 12 جاسوس دستگیر شده گفت: این 12 نفر اقدام به جاسوسی در همه حوزه‌ها می‌کردند.

آمریکا: 12 جاسوس سیا در ایران و لبنان شکار شدند

شبکه آمریکایی «ای.بی.سی» نیوز در گزارشی اعلام کرد که 12 جاسوس عضو سازمان سیا در لبنان و ایران توسط دستگاه های اطلاعاتی این کشورها و حزب الله لبنان دستگیر شده اند.

براساس این گزارش برخی مقامات اطلاعاتی که خواستند نامشان فاش نشود در مصاحبه با ای بی سی گفتند سیا این جاسوسان را برای فعالیت در دو شبکه جاسوسی جداگانه برای جاسوسی در مورد ایران و همچنین در مورد جنبش حزب الله لبنان در لبنان به کار گرفته بود.

ای بی سی نیوز در ادامه گزارش خود افزود: این مقامات اطلاعاتی، بازداشت این جاسوسان را ضربه ای مهم به فعالیت های جاسوسی سیا اعلام کردند و گفتند از آن نگرانند که ایران این عوامل را اعدام کند. جی کارنی سخنگوی کاخ سفید از اظهارنظر درباره این مسائل اطلاعاتی خودداری کرد.

دسترسی به مقامات سیا نیز برای دریافت اظهارنظر آنها هنوز فراهم نشده است.

در همین رابطه، رادیو فردا وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) نیز در گزارشی اذعان کرد: چهار مقام کنونی و پیشین آمریکایی به رسانه های خبری آمریکا گفتند در شش ماه اخیر دهها جاسوس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سی آی ای) در ایران و لبنان دستگیر شده اند.

گزارشگر رادیو فردا افزود: این چهار مقام که با سازمان های اطلاعاتی آمریکا در ارتباط هستند به شبکه ای بی سی گفتند که این جاسوسان در قبال دریافت پول از سازمان سی آی ای درباره ایران و حزب الله لبنان خبرهای مهم تهیه می کردند.

گزارشگر رادیو فردا در ادامه گفت: این چهار مقام کنونی و پیشین آمریکا به شبکه تلویزیونی ای بی سی گفتند که بخش زیادی از مطالبی که چندی پیش در گزارش های رسانه های ایران و حزب الله لبنان درباره کشف دو شبکه جاسوسی ذکر شد واقعیت دارد.

گزارشگر رادیو فردا افزود: وزارت اطلاعات ایران در اواخر اردیبهشت ماه سال جاری اعلام کرد که با شناسایی شبکه پیچیده جاسوسی و خرابکاری وابسته به سازمان جاسوسی آمریکا این شبکه را متلاشی و تعداد سی تن از جاسوسان آمریکا را بازداشت کرده است.

در بیانیه ای که روابط عمومی وزارت اطلاعات در این مورد منتشر کرد همچنین گفته شده که برای فریب سرویس اطلاعاتی آمریکا، ایران تعدادی جاسوس دو جانبه به کار گرفته است و با خنثی کردن تهاجم سنگین اطلاعاتی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، 42 تن از افسران اطلاعاتی و عملیاتی آن سازمان را در کشورهای مختلف شناسایی کرده است.

وزیر اطلاعات در خصوص حوزه فعالیت این تعداد از «جاسوسان» گفته بود که شماری از آنها از مدیران دولتی بودند و «اینها بیشتر قصد داشتند در بخش هسته ای، نفت و گاز، وزارت نیرو و به ویژه نرم افزارهای تشکیلات و ارگان ها کار کنند که موفق نشدند.»

مقام های آمریکایی به شبکه ای بی سی گفتند افرادی که تلویزیون ایران در آن تاریخ آنها را به عنوان جاسوس آمریکا نشان داد از جاسوس های آمریکایی نبودند اما ویدئویی که از وب سایت های مورد استفاده سازمان سیا در این برنامه نشان داده شد صحت داشت.

یکی از این مقام ها از دست رفتن «تعداد نامشخصی از جاسوس ها» را طی شش ماه گذشته در ایران و لبنان تایید کرد و افزود: «بسیاری از ریسک ها به نتیجه موفقیت آمیز می رسند ولی برخی هم به شکست های موقت منجر می شوند.»

براساس این گزارش سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در تیر ماه گفت که سازمان سیای آمریکا «به خاطر اسرائیل» جاسوسانی را به گروه او رخنه داده است.

به گزارش ای بی سی، «رابرت بئر»، از مقام های ارشد پیشین در سازمان سیا که در بیروت، مستقر بوده در این باره به این شبکه خبری گفت: «زمانی که یک نفر، یک منبع را از دست می دهیم این امر معمولاً یک عقب نشینی در جاسوسی را به همراه دارد.»

وی افزود: «اما وقتی که در تهران یا در بیروت یک ایستگاه کامل را از دست بدهیم این یک فاجعه خواهد بود و چنین چیزی نباید اتفاق بیفتد.»

به گفته رابرت بئر، حزب الله لبنان چندی پیش موفق شد با به کارگیری جاسوس های دوطرفه به یک حلقه جاسوسی نفوذ کند و دست کم بیش از 10 نفر را دستگیر کرد.

روز دوشنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس در مطلبی اختصاصی به نقل از مقامات اطلاعاتی آمریکا اعلام کرده بود که بازداشت جاسوسان سازمان سیا در لبنان به دست نیروهای حزب الله افتضاحی بزرگ برای آمریکا و سرویس های امنیتی آن به شمار می رود.



در همین رابطه رویترز، دیروز با اشاره به این مطلب می نویسد: در یک شکست و عقب نشینی جدی برای سرویس اطلاعاتی آمریکا، حزب الله لبنان موفق به شناسایی و بازداشت عوامل سازمان سیا در لبنان شد که نشان دهنده اقتدار حزب الله است.

این خبرگزاری در ادامه با «باب بیر» از افسران ارشد سابق سیا در ارتباط با افتضاح به بار آمده در لبنان گفتگو کرده است. باب بیر که نوشته های او سبب لو رفتن برخی عملیات های سیا در هالیوود شد در مورد حزب الله می گوید: توان ضد جاسوسی حزب الله لبنان واقعاً بالا است و نباید آنها را دست کم گرفت.

این مقام سابق آمریکایی در ادامه افزود: نیروهای اطلاعاتی ایران و حزب الله لبنان از بهترین نیروهای ضداطلاعاتی در جهان هستند.

روزنامه دیلی استار نیز در مطلبی با عنوان «با بازداشت جاسوسان توسط حزب الله، سیا در لبنان تخریب شد» می نویسد: بازداشت چند عامل سازمان سیا در لبنان به دست نیروهای حزب الله که در اوایل سال جاری میلادی انجام شد موجب شد که عملیات های مخفی آمریکا در لبنان به طور چشمگیری کاهش یابد چون اقدام حزب الله شبکه جاسوسی سیا در این کشور را منهدم کرده بود.

روزنامه «سالت لیک تریبون» نیز در گزارشی نوشت: انهدام شبکه جاسوسی سیا در لبنان سبب شده تا آمریکا دیگر نتواند اطلاعات مناسبی درباره فعالیت گروه های مختلف حاضر در لبنان داشته باشد از همین رو می توان گفت که سازمان سیا که زمانی از آن به عنوان بهترین سرویس جاسوسی جهان یاد می شد دیگر آن قدرت سابق خود را ندارد.

شبکه خبری سی .ان.ان نیز در گزارشی اعلام کرد: حزب الله لبنان توانسته شبکه جاسوسی سیا در این کشور را کشف کند. حزب الله برای کشف این شبکه از روش های مختلفی استفاده کرده که یکی از آنها همکاری با شرکت های مخابراتی برای در اختیار داشتن مکالمات مشکوک است.

سایت «یا لبنان» نیز در مطلبی می نویسد: بازداشت جاسوسان سیا در لبنان سبب شده تا آمریکا درباره موفقیت سایر عملیاتهای خود در خاورمیانه بیم داشته باشد.

این سایت از بازداشت جاسوسان آمریکایی به عنوان شکستی فاحش برای ایالات متحده یاد کرده و می نویسد: در یک شکست قابل توجه برای آمریکا در خاورمیانه دو جاسوس سازمان سیا در لبنان و تعدادی نیز در ایران بازداشت شده اند و اکنون مقامات اطلاعاتی آمریکا از آن بیم دارند که بیروت و تهران قصد محاکمه این افراد را داشته باشند.

روزنامه انگلیسی گاردین نیز با اشاره به این خبر اینگونه عنوان کرد که اشتباهات فاحش سیا، جاسوسان این سازمان را در معرض اعدام قرار داده است.

روزنامه انگلیسی دیلی میل هم در واکنش در گزارشی اینگونه عنوان کرد: «فکر نمی کنیم دیگر آنها را دوباره ببینیم، دهها جاسوس سیا که در ایران و لبنان دستگیر شده اند، احتمالا اعدام می شوند.»



این روزنامه انگلیسی در ادامه این گزارش، دستگیری این جاسوسان توسط ایران و حزب الله را ضربه ای به تلاش آمریکا برای تعقیب ایران و حزب الله قلمداد کرد.

خبرگزاری فرانسه نیز با اشاره به خبر دستگیری این جاسوسان آمریکایی اعلام کرد که پیشتر به مقامات سیا هشدار داده شد که جاسوسان آنها آسیب پذیر هستند و در معرض خطر شناسایی قرار دارند.

خبر دستگیری جاسوسان سازمان سیا در لبنان و ایران از دید رسانه های صهیونیستی پنهان نماند و آنها نیز به توان اطلاعات ایران و حزب الله لبنان اذعان کردند.

روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نیز اینگونه عنوان کرد: «وحشت سیا: واحد مبارزه با جاسوسی حزب الله» و اینگونه ادامه داد که حزب الله به واسطه کمک های ایران، هم اکنون توانسته است خائنین را تعقیب و شناسایی کند.

این روزنامه اسرائیلی سپس ادامه داد که حزب الله با استفاده از جدیدترین دستگاههای ارتباطی توانسته به شناسایی جاسوسان سیا بپردازد.

روزنامه هاآرتص نیز همچون دیگر روزنامه های صهیونیستی، دستگیری این جاسوسان را ضربه سنگینی برای سیا خواند و ایران را در کمک به دستگیری این جاسوسان سهیم دانست و نوشت که حزب الله با استفاده از کمک های ایران و فناوری برتر موفق به دستگیری این جاسوسان شده است.

روزنامه روسی راشاتودی نیز عنوان کرد که «حلقه سیا در لبنان و ایران منهدم شد» و اینگونه ادامه داد که در حالی که سرنوشت این جاسوسان سیا مشخص نیست، آنچه مشخص است این است که این رخداد نتایج و پیامد خوشایندی برای جامعه اطلاعاتی آمریکا نخواهد داشت.

شبکه روسی ریانووستی نیز با منعکس کردن این خبر اینگونه نوشت که به اعتقاد بسیاری از منابع، منحل شدن حلقه جاسوسی سیا در ایران و لبنان، نتیجه عدم توانمندی جامعه اطلاعاتی آمریکا است.

تحلیلگران سیاسی معتقدند که خبر دستگیری جاسوسان آمریکایی در ایران و لبنان پاسخی روشن از سوی جریان مقاومت در منطقه به تهدیدات آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

مقام‌ارشد اطلاعاتامريكا: شناسایی جاسوسان ما فاجعه است

 پس از گذشت حدود هفت ماه از اعلام خبر دستگیری یک شبکه جاسوسی 30 نفره توسط وزارت اطلاعات که به عنوان جاسوس سرویس‌های اطلاعاتی امريكا در ایران فعالیت می‌کردند، سازمان اطلاعاتی امريكا (سیا) به صورت رسمی اعلام کرد بیش از ۱۰ نفر دیگر از جاسوسانی که با این سازمان همکاری می‌کردند، در ایران و لبنان دستگیر شده‌اند.

وزارت اطلاعات اواخر اردیبهشت سال جاری اعلام کرد که با شناسایی "شبکه پیچیده جاسوسی و خرابکاری وابسته به سازمان جاسوسی امريكا"، این شبکه را متلاشی و "۳۰ نفر از جاسوسان امريكا" را بازداشت کرده‌است. در بیانیه‌ای که روابط عمومی وزارت اطلاعات در این مورد منتشر کرد، همچنین گفته شد که برای فریب سرویس اطلاعاتی امريكا، ایران تعدادی جاسوس دو جانبه به کار گرفته است و با خنثی کردن تهاجم سنگین اطلاعاتی سازمان اطلاعات مرکزی امريكا، ۴۲ تن از افسران اطلاعاتی و عملیاتی آن سازمان را در کشورهای مختلف شناسایی کرده است.

اما هفت ماه پس از این اعلام، چهار مقام اطلاعاتی در ایالات متحده که با سازمان‌های اطلاعاتی امريكا مرتبط هستند، به شبکه تلویزیونی "اِی‌بی‌سی" گفتند بیش از 10 جاسوس دیگر نیز در ماه‌های اخیر توسط شبکه های ضد جاسوسی مرتبط با ايران و حزب الله لبنان دستگیر شده‌اند که این جاسوسان، در قبال دریافت پول از سازمان سیا، برای دو حلقه جداگانه جاسوسی کار می‌کردند که هدف این دو حلقه، ایران و حزب‌الله لبنان است. این افراد همچنین اذعان کرده‌اند که بخش زیادی از مطالبی که چندی پیش در گزارش‌های رسانه‌ای ایران و حزب‌الله لبنان در مورد کشف دو شبکه جاسوسی ذکر شد، واقعیت دارد.

این مقام‌هاي اطلاعاتي دولت امريكا همچنین از دست رفتن "تعداد نامشخصی از جاسوس‌ها" را طی شش ماه گذشته در ایران و لبنان تأیید کرده و افزودند: «بسیاری از ریسک‌ها به نتیجه موفقیت‌آمیز می‌رسند ولی برخی هم به شکست‌های موقت منجر می‌شوند.»

همچنین رابرت بئر، از مقام‌های ارشد پیشین در سازمان سیا که در بیروت مستقر بوده به این شبکه خبری گفت: «زمانی که یک نفر، یک منبع را از دست می‌دهیم این امر معمولاً یک عقب‌نشینی در جاسوسی را به همراه دارد اما وقتی که در تهران یا در بیروت یک ایستگاه کامل را از دست بدهیم، این یک فاجعه خواهد بود و چنین چیزی نباید اتفاق بیفتد.»

اما مأموریت اصلی این جاسوسان چه بود که یکی از عوامل سی آی‌ای، آن را در حد یک فاجعه می‌داند؟ هر چند هنوز اطلاعات دقیقی از اهداف و نوع فعالیت 12 جاسوسی که به تازگی دستگیر شده اند از سوی مقام‌هاي ایران و حزب الله لبنان يا دولت امريكا منتشر نشده است ولی اطلاعات دریافتی از جاسوسانی که وزارت اطلاعات هفت ماه پیش بازداشت آن‌ها را اعلام كرد، نشان مي‌دهد که سازمان اطلاعاتی امريكا، برنامه ویژه و گسترده‌ای را برای اغفال و در اختیار گرفتن ظرفیت جوانان و دانشجویان ایرانی طراحی کرده است.

این شبکه که از سوی تعداد قابل توجهی از افسران اطلاعاتی عملیاتی برجسته سیا در چند کشور جهان راه اندازی شده و با استفاده از پوشش‌های گوناگون از قبیل ارائه ویزا، وعده اقامت، اشتغال و تحصیل در خارج از کشور و نیز با پوشش مراکز کاریابی درصدد فریب عده‌ای از شهروندان، تخلیه اطلاعاتی و به جاسوسی واداشتن آن‌ها بود، با تلاش هوشمندانه مأموران اطلاعاتی کشور منهدم شد.

از میان افراد بازداشت شده تنها ۳۰ درصد از این افراد آگاهانه به فعالیت در این شبکه می‌پرداختند و بقیه افراد ناخواسته و بدون توجه به نوع فعالیت‌های خود، وارد فعالیت‌های این مجموعه شده بودند. بیش از ۷۵ درصد این افراد دارای مدرک تحصیلی کار‌شناسی ارشد و بالا‌تر بودند که نشان‌دهنده سرمایه گذاری و توجه ویژه سازمان‌های اطلاعاتی غربی به دانشجویان و تحصیل‌کرده‌های ایرانی و سوءاستفاده از بی‌اطلاعی آنان از پیچیدگی‌های این سازمان‌ها است.

برخی از دستگیرشدگان، اطلاعاتی در مورد نهادهای مالی، حمل و نقل شهری و هوایی، شبکه انتقال نفت و گاز و حوزه فناوری اطلاعات به خارج از کشور منتقل کرده بودند. مواردی مانند تهیه و جمع آوری اطلاعات در مورد تدابیر جمهوری اسلامی ایران در دور زدن تحریم‌ها، اعلام نقاط آسیب پذیر در سیستم معاملات جهانی ایران، نحوه اختلال در شبکه حمل و نقل شهری به ویژه در شرایط خاص و بحرانی، از جمله اقدامات این شبکه جاسوسی وابسته به سازمان اطلاعاتی ایالات متحده (سیا) بود.

همچنين نخستین جرقه شناسایی و آغاز عملیات برای متلاشی کردن شبکه اطلاعاتی 30 نفره سیا، از اظهارات جالب و مهم یک دانشجوی نخبه ایرانی آغاز شد؛ دانشجویی که از طریق یکی از موسسات فعال در اینترنت به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی به کشور مالزی رفت و همین مساله موجب شد تا متوجه سرحلقه یک جریان هدایت و مدیریت شده شود.

این دانشجوی نخبه پس از مکاتباتی که با مؤسسه مذکور داشت و همچنین حضور در دفتر مرکزی این مؤسسه در کشور مالزی، متوجه می‌شود که اعطای بورسیه تحصیلی رایگان از سوی این مؤسسه تنها در برابر ارائه اطلاعات محرمانه و خصوصی برخی نهادهای دولتی در ایران در اختیار او قرار خواهد گرفت که همین موضوع موجب شد تا او در هنگام بازگشت به ایران و در ارتباط با مسئولان اطلاعاتی و امنیتی کشور، مشاهدات و اطلاعات خود را در اختیار آن‌ها قرار بدهد؛ روندی که به نقطه آغاز شناسایی این شبکه اطلاعاتی انجامید.

یکی از مهم‌ترین مسائلی که از سوی مسئولان مربوطه در مورد نحوه فعالیت شبکه جاسوسی مذکور عنوان شد، تسلط کامل افسران سازمان سیا به زبان فارسی -حتی در حد آشنایی کامل با ضرب المثل‌های کهن فارسی- و همچنین برقراری ارتباط بر طبق اصول فرهنگ و آداب ایران بوده است؛ تا جایی که اکثر مرتبطان این شبکه از امريكایی و غیرایرانی بودن مقامات مافوق خود اطلاعی نداشته‌اند.

گفتنی است وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران در اطلاعیه خود که‌‌ همان زمان در مورد دستگیری اعضا و انهدام این شبکه اطلاعاتی منتشر کرد، نسبت به تماس‌ها و ارتباطات مشکوکی که در پوشش دعوت به تحصیل، اشتغال یا اقامت در خارج از کشور، اخذ ویزا و نیز نظرسنجی‌های تلفنی بدون منشاء معتبر صورت می‌گیرد، به مردم به ویژه جوانان و دانشجویان هشدار داد.

اگرچه مقام‌هاي امريكایی در مورد شبکه جاسوسی 30 نفره‍‌ای که هفت ماه پیش توسط وزارت اطلاعات شناسايي و عوامل آن بازداشت شدند، اظهار نظری جدی نکردند، اما ظاهرا ضربه دستگیری اخیر 12 جاسوس امريكایی در ایران و لبنان به حدی کاری بوده است که پیش از اعلام رسمی از سوي مقام‌هاي امنیتی ایران، مقامهاي اطلاعاتي امريكا را وادار کرده است تا با اظهارات شتابزده چهار مقام سیا در گفتگو با يك شبکه امريكایی به این امر اذعان كرده و اصطلاحا با پیش دستی خبري، از تبعات رسانه‌اي آن بكاهند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها