به گزارش پایگاه 598 به نقل از تراز ؛ حجت الاسلام دکتر غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخصیص مصلحت نظام در پاسخ به این سوال که چرا اقتصاد مقاومتی یکسال پیش از سوی رهبر انقلاب ابلاغ شد و ابلاغ این سیاستها به چه دلیلی از سوی ایشان صورت گرفت گفت: اصولاً ارائهی اسناد بالادستی و سیاستهای كلان نیازمند مقدماتی است که از آن جمله میتوان اولاً به بروز مشكلات و ثانیاً وجود ظرفیتهای پاسخگویی به مشكلات اشاره کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفتگو با تراز افزود: اقتصاد کشور ما از آغاز پیروزی انقلاب همراه با فشارهای خارجی متعددی بود؛ اما این فشارها تنگناهای جدی چندانی را برای اقتصاد ما به وجود نیاوردند.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر، این مشكل تشدید شد و فشارهای خارجی برای فلج كردن اقتصاد ایران افزایش پیدا كرد؛ به گونهای که به تعبیر بعضی از سیاستمداران خارجی، مانند خانم كلینتون، «ما تحریمهایی را دنبال میكنیم كه هوشمند و فلجكنندهی اقتصاد ایران است.» پس مشكلات جدی در سالهای اخیر اتفاق افتاد.
مصباحی مقدم توضیح داد: دلیل دوم اینکه شاید بتوان گفت ظرفیتهای علمی و كارشناسی برای مقابله با تحریمها و تهدیدها در سالهای اخیر بیشتر فراهم شد. به هر حال، نظام در گذشته مشغول حل مسائل دیگری مانند جنگ تحمیلی بوده و بعد از جنگ هم بحرانهای متعددی متوجه کشور شد. پس از رفع آن بحرانها، امروز آمادگی این کار به وجود آمده كه سیاستگذاریهای كلان را شروع کند و در اولین قدم، سند چشمانداز ۲۰ساله تدوین شد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: پیش از تدوین سند چشمانداز ۲۰ساله، کشور ما آیندهنگری نداشت و سیاست كلانی را تدوین نكرد و امروز به تدریج، سیاستهای كلان تدوین، تصویب و ابلاغ میشوند. از آنجا که در حال حاضر، فشارهای خارجی بر اقتصاد ما افزون شده، بستر مطرح شدن اقتصاد مقاومتی فراهم شده و كشور نیز این ظرفیت كارشناسی را پیدا كرده كه بتواند پاسخگوی آن باشد. شبیه این امر در مورد الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت هم قابل ذکر است.
وی ادامه داد: خود مقام معظم رهبری عنوان كردند اكنون ظرفیت نخبگان و آمادگی آنها به نحوی است كه میتوانیم به سمت تدوین یك الگوی جامع برای پیشرفت حرکت کنیم؛ در حالی که قبلتر، این شرایط فراهم نبود.