کد خبر: ۲۸۳۴۹۰
زمان انتشار: ۲۱:۵۳     ۱۴ دی ۱۳۹۳
اعلام رسمی قیمت دنا توسط ایران خودرو و شورای رقابت بعد از یک ماه کشمکش، بررسی طرح وام ۸۰ میلیون تومانی مسکن در شورای پول و اعتبار، اخراج ۸ مدیربانکی برای همیشه از صحنه بانکی به دلیل تخلف و ... از مهمترین اخبار برگزیده امروز اقتصادی است
به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد انلاین؛ گزیده‌ای از مهمترین اخبار اقتصادی امروز یکشنبه چهاردهم دی ماه 1393 به شرح زیر است:

* چهل سال نمایشگاه فناوری سی ای اس از دریچه دوربین


با فرارسیدن ماه ژانویه بسیاری از بزرگان دنیای فناوری و علاقمندان به صنعت آی تی برای افتتاح نمایشگاه سی ای اس لحظه شماری می کنند.  CES برای اولین بار در ماه ژوئن سال 1967 در شهر نیویورک برگزار شد.

در این نمایشگاه 14 شرکت از جمله ال‌جی، موتورولا و فیلیپس در مساحتی بالغ بر 9000 مترمربع به معرفی و نمایش محصولات خود پرداختند. سی ای اس در آغاز یکی از شاخه‌های فستیوال موسیقی شیکاگو بود که بعدها مسیر خود را از آن جدا و بدل به یکی از مهم‌ترین و پربازدیدترین نمایشگاه‌های جهان شد. اولین دوره برگزاری نمایشگاه CES به محلی برای عرضه‌ محصولات سخت‌افزاری و عرض‌اندام کمپانی‌ ژاپنی تبدیل شده بود.

* قیمت نفت به 34 سال پیش برگشت/ تولید نفت آمریکا 2 برابر شد


در حالی که نفت در بازارهای جهانی به قیمت 34 سال پیش برگشته است، شواهدی از توقف کاهش وجود ندارد،‌ آمریکا طی 6 سال تولید خود را 2 برابر کرده،‌ روسیه تولید نفت را به 10 میلیون بشکه در روز رسانده و صادرات نفت عراق هم بی‌سابقه شده است.

در روزهای پایانی سال 2014 میلادی هر بشکه نفت خام قیمتی زیر 50 یورو داشت، این قیمت اما در روزهای آغازین سال 2015 اندکی افزایش یافت. کارشناسان این افزایش را واکنشی در رابطه با سقوط طولانی بهای نفت ارزیابی می‌کنند.

* 6 مانع فعالیت بانک‌ها/ 20 هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت روی دست بانک‌ها/ 15درصد نقدینگی در دست موسسات غیرمجاز

رئیس بانک مرکزی با اشاره به 6 مانع واسطه‌گری مالی بانک‌ها در ایران گفت: مطالبات معوق، تسهیلات تکلیفی، بدهی دولت به بانک‌ها، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی، اوراق مشارکت منتشرشده و مؤسسات غیرمجاز، 6 مانع واسطه‌گری مالی بانک‌هاست. ولی‌الله سیف با اشاره به وضعیت رشد نقدینگی در سال جاری گفت: متوسط پایه پولی در سالهای 87 تا 91 در بازه زمانی 8 ماهه اول 5.1 درصد رشد داشته است که این شاخص در 8 ماهه اول 92 منفی 0.9 و 8 ماهه 93 منفی 1.6 درصد بوده است.

* بررسی وام 80 میلیون تومانی مسکن در دستور کار شورای پول و اعتبار


رئیس کل بانک مرکزی از بررسی طرح وام 80 میلیون تومانی مسکن در شورای پول و اعتبار خبر داد. بنابه این گزارش، این طرح توسط وزارت راه و شهرسازی به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار ارائه شده است.

* قیمت‌‌ها در بازار سرمایه به کف رسیده است/ حمایت دولت از برخی صنایع بورسی

وزیر اقتصاد با تأکید بر اینکه قیمت‌ها در بازار سرمایه به کف رسیده است، گفت: برخی صنایع با مشکلاتی مواجه هستند که دولت به دنبال حمایت از آنهاست تا از این مسیر بازار سرمایه به تعادل برسد.

علی طیب‌نیا افزود: برخی صنایع با مشکلات و موانعی روبرو هستند که با حمایت از آنها بازار سرمایه به تعادل می‌رسد، دولت همچنان از بازار سرمایه حمایت می‌کند.

* اخراج 8 مدیر بانکی به دلیل تخلف/ بانک‌ها این بار نرخ‌ سود را رعایت می‌کنند


معاون نظارتی بانک مرکزی از سلب صلاحیت 8 مدیر بانکی خبر داد و گفت: این مدیران برای همیشه از صحنه بانکی خارج شده‌اند و دیگر نمی‌توانند در هیچ یک از بانک‌ها و موسسات سمتی داشته باشند.

تهران‌فر در پاسخ به این سوال که نتیجه انحلال یکی از موسسات اعتباری به کجا رسید، گفت: اجازه بدهید فعلا در این باره چیزی عنوان نکنم و در زمان مقرر حتما صحبت خواهم کرد.

* ذخایر معدنی به داد رشد اقتصاد رسید/ بهره‌وری کل عوامل تولید در بلندمدت صفر بوده است


مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور گفت: رشد اقتصادی کشور از محل ذخایر معدنی است و برای رسیدن به رشد بالا عوامل فعلی کارآمد نیست و بهره‌وری کل عوامل تولید در بلندمدت صفر بوده است.

مسعود نیلی ادامه داد: عملا رشد اقتصادی کشور از محل ذخایر معدنی فراهم شده و نیز به غیر از بخش نفت و گاز سرمایه‌گذاری بلند مدتی در دیگر بخش‌ها صورت نگرفته است. مسیر فعلی رشد اقتصادی دیگر جوابگوی رشد ترسیم‌شده نیست و برای رسیدن به رشد اقتصادی بالا باید الزامات آن در مستقر شدن عوامل بهره‌وری کل تولید فراهم شود.

* پرداخت 24 هزار میلیارد تومان به طرح‌های عمرانی/ تا پایان سال 296 طرح عمرانی به بهره‌برداری می‌رسد

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تاکنون 24 هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی پرداخت شده و تا پایان سال 296 طرح به بهره‌برداری می‌رسد.

محمدباقر نوبخت ادامه داد: سال آینده 47 هزار و  700 میلیارد تومان با 16 درصد رشد برای طرح‌های عمرانی اختصاص یافته و همچنین باید طرح‌های آب را به آن اضافه کرد. علاوه بر آن 103 هزار میلیارد تومان برای شرکت‌های دولتی پیش‌بینی شده که در مجموع می‌توان گفت 158 هزار میلیارد تومان سال آینده به طرح‌های عمرانی برای خروج از رکود و سرمایه‌گذاری انجام خواهد شد.

* شاخص کل بورس با 179 واحد کاهش به روند نزولی خود ادامه داد

شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز نیز با ادامه روند کاهشی، به 68 هزار و 650 واحد رسید. همچنین شاخص بخش صنعت با 161 واحد کاهش به 57 هزار و 586 واحد رسید.

شاخص 50 شرکت فعالتر با 9 واحد کاهش به 2793 واحد رسید، شاخص آزاد شناور با 95 کاهش به 78 هزار و 779 واحد کاهش یافت و شاخص 30 شرکت بزرگ با 5 واحد کاهش به 3086 واحد رسید.

* نشست ویژه شورای پول و اعتبار / فردا نظر اعضا را برای افزایش وام مسکن مهر جلب می‌کنم


رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه افزایش تسهیلات مسکن مهر فردا در جلسه شورای پول و اعتبار به طور ویژه بررسی می‌شود، گفت: بنده موافق افزایش سقف تسهیلات فردی مسکن مهر از 25 به 30 میلیون تومان هستم.

ولی الله سیف تاکید کرد: برگزاری جلسه فردا به منظور برهم زدن نظم برگزاری جلسات شورای پول و اعتبار نیست اما به هر حال چون این مسئله بسیار مهم است قصد داریم فردا با حضور اعضای شورای پول و اعتبار بحث افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر را در این جلسه مطرح و شاید به تصویب برسانیم.

* مرکز ملی رقابت رسما اعلام کرد؛ سقف قیمت دنا 42 میلیون تومان


بالاخره بعد از یک ماه کشمکش ایران خودرو و شورای رقابت، سرانجام مرکز ملی رقابت سقف قیمت دنا را به صورت رسمی 42 میلیون تومان اعلام کرد. طبق اعلام مکتوب مرکز ملی رقابت، بر اساس دستورالعمل تنظیم قیمت خودروی دنا مصوب دویست و ششمین جلسه شورای رقابت مورخ 93/09/19، مرکز ملی رقابت نسبت به محاسبه قیمت خودروی دنا اقدام کرد. بر این اساس، سقف قیمت مصرف کننده خودروی دنا 42 تومان اعلام می‌شود.

* انتقال گاز ترش فاز 15 پارس جنوبی به دلیل نشت خط لوله متوقف شد


یک منبع آگاه گفت: در پی حادثه نشت گاز ترش از خط لوله فاز 15، گاز این فاز تا اطلاع ثانوی به خشکی ارسال نمی‌شود. این منبع آگاه ادامه داد: خوشبختانه گاز ترش در دریا نشت پیدا کرده بود و به خشکی منتقل نشد تا حادثه‌ای را ایجاد کند، اما پس از آنکه مطلع شدیم نشتی در این خطوط لوله وجود دارد، گاز سکو قطع شد تا بیش از این دچار زیان نشویم.

* دلایل مخالفت شرکت نفت با توسعه پالایشگاه‌‌ها/ فرمولی که صادرات نفت خام را تقویت می‌کند


دلایل ساختاری مشخصی وجود دارد که شرکت ملی نفت به عنوان یکی از مهمترین بازیگران صنعت پالایش برای کمک به توسعه ظرفیت پالایشی کشور علی‌رغم اهمیت تولید و صادرات فرآورده‌های نفتی به جای نفت خام انگیزه نداشته باشد.

به طور کلی اختلاف ظرفیت عملیاتی (مقدار خوراک تحویل داده شده به پالایشگاه) و ظرفیت اسمی (مقدار خوراکی که بر اساس طراحی تجهیزات باید تحویل داده شود) پالایشگاه‌ها نشان دهنده نیاز کشور به فراورده‌های نفتی از یک سو و عدم ساخت ظرفیت‌های جدید از سوی دیگر است. همچنین، در سالهای 77 تا 90 که مصرف فراورده روند افزایشی خود را طی کرده است، به جای افزایش ظرفیت پالایشی و ساخت پالایشگاه‌های جدید، مقدار خوراک تحویلی به این شرکت‌ها افزایش پیدا کرده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها