کد خبر: ۲۸۳۲۶۰
زمان انتشار: ۱۱:۵۳     ۱۴ دی ۱۳۹۳
دولت باید اجازه دهد تا رشد مثبت اقتصادی در آینده جریان پیدا کند به طوری که مردم در زندگی روزمره شان شاهد رونق اقتصادی باشند، ضمن اینکه نرخ تورم را مردم باید سر سفره‌هایشان احساس کنند.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از تابناک، «دولت بر کالاهای اساسی نظارت کامل دارد و در برخی موارد به حوزه تعیین قیمت این کالاها وارد می‌شود.» این بخشی از سخنان محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت و معدن و تجارت است که چندی پیش در خصوص تاثیر نوسان اخیر ارز بر قیمت کالاهای اساسی بود. 

در این بین در ماه‌های اخیر شاهد ارائه آمارهایی مبنی بر رشد 4درصدی اقتصاد کشور از سوی مقامات دولتی در رسانه ها بودیم، این در حالی است که برخی از کارشناسان معتقدند که هنوز رشد اقتصادی در اقتصاد مریض کشور به وجود نیامده است. 

در همین راستا نیز نعمت زاده در خصوص افزایش نرخ کالاهای اساسی گفت که  بنده تصور نمی‌کنم شاهد تغییراتی در قیمت کالاهای اساسی در سال جاری باشیم. در گفتگو با فعالان اقتصادی این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم.

بازار در رکود کامل به سر می برد

مجید حریری رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی تهران در خصوص نوسانات قیمت ارز در بازار می گوید: در این زمینه دو مبحث به طور کلی وجود دارد، اولا آمارهای مقطعی در مدت زمانی 6 و یا 8 ماه روش منطقی نیست که مسئولان دولتی در پیش گرفته اند و مداوم در رسانه ها منتشر می کنند. بهتر است در این زمینه نرخ کالاهای اساسی به صورت یک ساله و مشابه سال قبل مقایسه آماری شود.

وی ادامه داد: با اعلام رشد اقتصادی 4 درصدی مشکلی از مردم حل نمی شود، چرا که تولیدکنندگان و دارندگان تولیدی که عضو بخش خصوصی هستند، چنین آماری را نمی توانند قبول کنند و باوری به رشد اقتصادی ندارند. 

حریری با اشاره به اینکه بازار در رکود کامل به سر می برد، ادامه می دهد: باید دولت اجازه دهد  تا رشد مثبت اقتصادی در آینده جریان پیدا کند، به طوری که مردم در زندگی روزمره شان شاهد رونق اقتصادی باشند. در واقع تغییر قیمت کالاهای اساسی با وجود تزریق نرخ ارز مبادله ای از سوی دولت خلاف قانون است.

 رئیس کمیسیون واردات اتاق بازرگانی با بیان اینکه نرخ تورم را مردم باید بر سر سفره هایشان احساس کنند، افزود: زمانی که مرکز آمار نرخ تورم آذرماه را 16.8 درصد اعلام می کند، مردم به آمارهای دولت تدبیر و امید بدبین می شوند و در نهایت آماها منجر به بی اعتمادی مردم می شود.

مجید حریری ادامه داد: سرمایه دولت اعتماد عمومی است و رفتارهای دولت مردان نباید با ارائه آمار دست به برخی نتقاض گویی ها دامن بزند.از دولت یازدهم انتظار می رود که از رفتارهای دولت نهم و دهم صرفه نظر کند. وی خاطرنشان کرد: امیدواریم که در آینده شاهد رشد مثبت اقتصاد کشورباشیم و عملکرد واحدهای تولید کننده در آینده نه چندان دور مثبت شده و شاهد رونق باشیم.

تاثیر نوسانات ارز بر قیمت کالاهای اساسی

جمشید عدالتیان عضو کمیسیون صنعت معدن اتاق تهران نیز به تاثیر نوسانات ارز بر کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: امیدواریم که دولت یازدهم در خصوص وعده ای که در خصوص تک نرخی شدن ارز به افکار عمومی داده است، مصمم باشد و این وعده ها محقق شود.

عدالتیان افزود: تنها راه حل خروج از رکود بر کالاهای اساسی این است که دولت ارز مبادله ای را از کالاهای اساسی حذف کند و مابه‌التفاوت آن را با پرداخت یارانه به مصرفه کننده جبران کند.
 وی ادامه داد: امیدواریم با همکاری مجلس و دولت در خصوص تک نرخی شدن ارز از رانت و کساد در بازار فعلی جلوگیری شود.

عضو هیات نمایندگان اتاق بازگانی تهران با اشاره به نوسانات قیمت ارز بر کالاهای اساسی طی در چند وقت اخیر، ادامه داد: با حکم فرمایی اقتصاد مریض کشور قاعدتا ارزش ریالی روز به روز روند نزولی را طی می کند. در این مقطع زمانی، ریال هر روز بهای خودش را از دست می دهد، این در حالی است که با کاهش ارزش ریال پیام‌هایی تحریک کننده به بازار ارائه می شود و شاهد گران شدن کالاهای مصرفی و اساسی هستیم.

 وی ادامه داد: متاسفانه در مواد صنعتی و مصرفی شاهد چرخه معیوب اقتصاد هستیم که این موضوع سبب تشدید تورم می شود.

این کارشناس اقتصادی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا شما با  حذف ارز مبادله ای برای کالاهای اساسی موافق هستید یا خیر؟ گفت: با حذف ارز مبادله ای بر کالاهای اساسی و پرداخت مابه التفاوت آن به مصرف کننده از طریق یارانه، تنها ضربه ای است که می توان به بدنه اقتصاد زد.

عدالتیان با اشاره به به تاثیر نوسانات ارز به بخش تولید، افزود: بخش معدن هم از نوسان نرخ ارز بی نصیب نمانده و این بخش در زمینه متفاوتی دچار مشکلات اساسی شده است.
  وی ادامه داد: کارگاه‌های کوچک زود‌تر از واحد‌های بزرگ دچار مشکل شده‌اند، هر واحدی که به نحوی در تهیه مواد اولیه و حتی بسته بندی نیازمند به این صنعت هستند، با توجه به افزایش قیمت ارز و به تبع آن نوسانات قیمت در بازار سهام دچار تردید در خرید مواد اولیه شده‌اند.

شکل‌گیری رانت ارزی

مهدی پورقاضی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران هم با اشاره به تاثیر نوسانات قیمت ارز بر کالاهای اساسی گفت: کالاهای اساسی با ارز مبادله ای وارد کشور می شوند و قاعدتا طبق سخنان وزیر صنعت، معدن تجارت نباید تغییر قیمتی در این خصوص احساس شود اما در این زمینه شاهد هستیم که ارز علاوه بر کالاهای اساسی به منابع دیگری تعلق می‌گیرد که این امر باعث هدر رفتن منابع دولت می شود.

وی ادامه می دهد: امیدواریم در آینده نه چندان دور مجلس و دولت در خصوص تک نرخی شدن قیمت ارز تمهیداتی بیاندیشند تا در زمینه ارز مبادله برخی دستگاه های مسئول از رانت و کساد جلوگیری کنند.
 
ایجاد تورم شدید با نوسانات گسترده ارزی

 ابراهیم درستی نایب رئیس اتاق اصناف تهران نیز با اشاره به نوسانات قیمت ارز و تاثیر آن بر کالاهایی چون تلفن همراه، گفت: از سال 91 با تغییر نوسانات ارزی قیمت ارز شاهد جهش‌های قیمتی بوده ایم. با روی کار آمدن دولت یازدهم، قیمت کالاهای اساسی به نسبت سال‌های 91 شاهد ثبات قیمتی بوده ایم.  

درستی ادامه داد: با نوسانات قیمت ارز متاسفانه شاهد حذف برخی از کارگاه های صنعتی بوده ایم ، امیدواریم در این زمینه مجلس و دولتی تمهیداتی را بیاندیشند تا بازوان بخش صنعت ما نیز تقویت شود.

وی تصریح کرد: نوسانات گسترده و وسیع نرخ ارز اثرات منفی و مثبت بسیاری بر پیکره اقتصاد دارد که یکی از آنها بروز تورمهای بسیار شدید است.  تورم به نوبه خود میتواند منجر به تغییر بافتهای تولیدی و سرمایهگذاری، تغییر وضعیت بازارهای داخلی و خارجی، متأثر کردن بخش تجارت خارجی یعنی صادرات و واردات شود.

درستی با اشاره به مهم ترین اثرات نوسان نرخ ارز بر بخشهای تولیدی افزود:  افزایش هزینههای تولید  و کاهش توان رقابتی صنایع بهدلیل عدم امکان پیشبینی نرخ ارز؛ کمبود سرمایه در گردش بنگاهها،اختلال در سیستم خریدها و معاملات اقتصادی. در صورت نوسان نرخ ارز از جمله عواملی است که تولیدکنندگان نیز ملزم به خرید نقدی مواد اولیه می شوند و در نهایت بهدلیل حجم بالای نیاز آنها با مشکل مواجه می شوند.  

تاثیر نوسانات ارزی بر بازار لوازم خانگی

محمد طحان پور رئیس اتحادیه لوازم خانگی نیز در خصوص تاثیر نوسانات نرخ ارز بر لوازم خانگی اشاره کرد و گفت: از سال 91 شاهد نوسانات قیمت ارز بوده ایم که این نوع پس لرزه ها تا به امروز ادامه دارد. طی 3 سال اخیر قیمت‌ها در بازار لوازم خانگی با افزایش 200 درصدی روبه رو بوده است.

وی ادامه داد: در دولت یازدهم خوشبختانه شاهد ثبات قیمت‌ها بوده ایم و کالاهایی همچون تلویزیون بنا به میزان عرضه و تقاضای یکسان سبب افت قیمت شده است.

طحان پور به آمارهای مقطعی دولت از سوی دولتمردان اشاره کرد و گفت: آمارها استنادی برای رونق در بازار کالاهای اساسی نیست و رشد 4 درصدی اقتصاد نیز هنوز در میان مردم و کسبه بازار لمس نشده است. وی در پایان خاطر نشان کرد امیدواریم که در چشم انداز نه چندان دور شاهد رونق بازار در کالاهای اساسی باشیم.

هنوز رونق اقتصادی در بازار لمس نشده

محمد علی صدیقی اعلا عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف ایران در خصوص نوسانات اخیر ارز می گوید: آمارها از سوی دولت مردان تنها سبب سلب اعتماد افکار عمومی می شود و امیدواریم که رونق در بخش صنعت با توجه به تمهیدات دولت مردان در این عرصه باز گردد. 

وی ادامه داد: اصناف به عنوان بخشی از بنگاه های اقتصادی در این کشور به شمار می روند که متاسفانه در این سال ها بنا به عدم مدیریت لازم بخش تولید در این زمینه دچار آسیب های جدی شده است.

عضو هیئت مدیره اتاق اصناف ایران در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا بازار شاهد رشد 4 درصدی رونق اقتصادی بوده است یا خیر؟ گفت: هنوز رونق اقتصادی در بازار لمس نشده در حالی که مردم نیز چنین احساسی را بر سر سفره های خودشان ندارند.   

محمد علی صدیقی نیز معتقد است با روی کارمدن دولت یازدهم رونق در بخش اقتصادی جان تازه ای گرفت و ابراز امیدواری کرد در اجرای برنامه های بسته های ضد تورمی نیز  شاهد هرچه سریع تر رونق تولید در بازار باشیم.

قیمت‌ها در بازار

گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد: در حال حاضر قیمت هر بسته چای 500گرمی ایرانی 6039 تومان، چای 500 گرمی خارجی 9336 تومان، آبلیمو 625 گرمی 3230 تومان و دلستر 850 تومان است. 

بنا بر این گزارش در خصوص بازارهای مصرفی از فروش ران گوسفند 2 کیلویی به قیمت 43560 تومان، ‌آبگوشتی گوسفند یک کیلویی 15140 تومان، سردست گوسفند یک کیلویی 21560 تومان، ران گوساله یک کیلویی 17345 تومان، مغز ران گوسفند 800 گرمی 24500 تومان، خورشتی گوساله 800 گرمی 15600 تومان، راسته گوسفندی یک کیلویی 27540 تومان و چرخ کرده ممتاز یک کیلویی 14750 تومان است.  

قیمت هر بسته تخم مرغ شش عددی 1200 تومان است و هر کیلوگرم سینه مرغ 7200 تومان است. در همین حال، برنج اصیل ایرانی 10 کیلویی 40 هزار تومان، برنج طارم نمونه 10 کیلویی 42800 تومان، برنج هاشمی 10 کیلویی 39900 تومان، برنج دم سیاه استخوانی 10 کیلویی 37500 تومان و برنج صدر دودی 10 کیلویی 39000 تومان است، همچنین قیمت هر بسته شکر 900 گرمی 1480 تومان، هر بسته خرما 3508 تومان و قند شکسته 10 کیلویی 17767 تومان است.

 


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۱
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۲۳:۳۳ - ۱۴ دی ۱۳۹۳
۰
۰
دولت تدبیر و امید است و بیش از این انتظار نداریم !!!!!!!!!
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها