کد خبر: ۲۸۱۷۵۴
زمان انتشار: ۲۰:۱۲     ۰۸ دی ۱۳۹۳
معاون پژوهشگاه زلزله شناسي گفت: تا به این لحظه هیچ نشانه علمی در مورد رخ دادن زمین لرزه در تهران نیست چراکه گسلی در تهران وجود ندارد اما نمی توان اثرات خفیف زمین لرزه بر تهران را نادیده گرفت.
به گزارش پایگاه 598، محمدحسين مختاري معاون مرکز پیش بینی پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله درگفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به زلزله ۲ ریشتری که صبح امروز در شمال تهران رخ داد، گفت: زلزله های زیر ۴ ریشتر را جزء زمین لرزه های بزرگ مخرب در نظر نمی گیریم. زمین لرزه های کوچک اصولا مربوط به گسل هایی مانند مشاء هستند و میزان زمین لرزه هایی که از این گسل دریافت می کنیم زیاد است ولی این دلالت بر این ندارد که فعالیت منطقه زیاد شده یا زمین لرزه بزرگی در راه است.

پس لرزه تنها برای زلزله های بزرگ رخ می دهد

وی در خصوص احتمال رخ دادن پس لرزه گفت: زمین لرزه بالای ۵ ریشتر  احتمال پس لرزه دارد زلزله های زیر ۴ ریشتر خطرناک به حساب نمی آیند و بیشتر برای مطالعه و شناسایی تغییرات گسل و مدلسازی و مطالعه بیشتر روی گسل مورد توجه قرار می گیرد.

راه اندازی آزمایشگاه در اطراف گسل مهم تهران

معاون مرکز پیش بینی پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله در ادامه اظهار داشت: گسل مشاء، گسل شمال تهران است که فعالیت زیادی ندارد و گسل ری و پارچین هم هستند که خیلی اهمیتی ندارند ولی بیشتر فعالیت مطالعاتی که داریم بر روی گسل مشاء است. در حال حاضر آزمایشگاهی در اطراف این گسل در حال احداث است و دستگاه های مغناطیس سنج و الکترومغناطیس در آنجا نصب می شوند و از روش های ژئو فیزیکی و غیر ژئو فیزیکی استفاده می کنیم تا با دقت بالا، لرزه ها را مورد بررسی قرار بدهیم و ببینیم امکان وقوع زمین لرزه بزرگ در این منطقه وجود دارد یا نه.

مختاری در ادامه گفت: با جمع آوری اطلاعات مختلف از گسل های مختلف تهران تلاش می کنیم شکل رفتاری گسل را بشناسیم تا بتوانیم در آینده با دارا بودن اطلاعات کامل هر گسل دقیق تر در مورد رفتارهای آن نظر بدهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا احتمال وقوع زمین لرزه بزرگی که شایعاتی در مورد آن مطرح شده در تهران صحت دارد یا نه گفت: شکی در این نیست که میزان رخ دادن زمین لرزه در کل ایران بالا است.

امکان پیش بینی زلزله در هیچ جای دنیا وجود ندارد

معاون مرکز پیش بینی پژوهشگاه بين المللي زلزله شناسي و مهندسي زلزله در ادامه اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم زمین لرزه ای را پیش بینی کنیم باید زمان دقیق، مکان دقیق و بزرگاه آن را بدانیم و هر وقت یکی از این ۳ مورد نباشد نمی شود زمین لرزه را پیش بینی کرد و باید توجه کنیم که در هیچ جای دنیا تا به امروز امکان فهمیدن زمان دقیق رخ دادن زمین لرزه وجود نداشته است.

مختاری با اشاره به انجام مطالعات بر روی گسل ها و اهمیت شناسایی عمق زمین لرزه در شناسایی میزان تخریب آن گفت: مطالعه و شناخت دقیق گسل ها باعث می شود بتوانیم برخی موارد را در مورد نوع و شکل رفتاری گسل پیش بینی کنیم همچنین باید بر روی تاریخ های زمین لرزه که در دهه های مختلف رخ داده مطالعه کنیم.

وی تأکید کرد: مطمئن باشید داخل تهران زمین لرزه ای رخ نمی دهد چرا که گسل های موجود اصولا خارج تهران هستند اما به دلیل گسترش دایره شهرها ، شهر ها به این گسل ها نزدیک می شوند و لذا ممکن هست در صورت رخ دادن زمین لرزه داخل تهران هم اثراتی از خود نشان دهد ولی مطمئنا مانند زلزله بم نخواهد بود، چراکه گسل بزرگی در داخل تهران نداریم در حالی که بم دقیقا روی گسل قرار داشت.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها