به گزارش پایگاه 598 به نقل از میدان ۷۲/ به گفته دولتمردان دولت تدبیر و امید، مسکن مهر شوم ترین پروژه ای است که از دولت قبل بجا مانده و باعث شده تا این دولت از سر اجبار این پروژه را تکمیل کند. اما بد نیست در وضعیتی که هرروز یکی از این دولتمردان دولت تدبیر و امیدچنگ و دندان خود را نشان این طرح و مردم متقاضی این مسکن ها می دهد، نگاهی به میراث شوم این طرح بیاندازیم تا بلکه برایمان یادآوری شود که کجا بودیم و به کجا رسیدیم!
اگرچه این پدیده شوم بارها مورد تمجید مقام معظم رهبری قرار گرفت و ایشان در آخرین توصیه خود به دولت تدبیر و امید در این خصوص فرمودند:” اگر احتمالا با اصل طرح مسکن مهر و یا نحوه تزریق اعتبارهای بانکی به آن مخالفتی وجود دارد، اما این را هم بدانیم که اکنون چند میلیون نفر چشم انتظار تکمیل مسکن مهر هستند و باید این کار بطور جدی پیگیری شود و به اتمام برسد.” اما از ابتدای این دولت روزی نیست که شاهد بهانه گیری دولتمردان و تغییر و تحول و به زحمت انداختن مردم در خصوص این طرح نباشیم که در آخر، این تغییرات در نحوه ی پرداخت باعث شد معترضان به افزایش قیمت ها در جلوی مجلس تجمع کرده و به این روند ناعادلانه اعتراض کنند. اما انگار نه انگار که مستضعفین که به مدد دولت گذشته خانه ای را صاحب شده بودند، زیر دست و پای برخی دولتمردان له می شوند و کسی صدایشان را نمی شنود.
تعداد مسکن های شومی که دولت احمدی نژاد برای مستضعفین ساخت!
در دولت اصلاحات در مجموع ۳ میلیون و ۱۷۸ هزار واحد مسکن شهری و حدود ۸۱ هزار واحد مسکن روستایی در کشور تولید شده که متوسط عملکرد سالانه این دولت در بخش ساخت مسکن شهری ۳۹۱ هزار واحد و در بخش مسکن روستایی ۱۰ هزار واحد بوده است.
این در حالی است در ۷.۵ سال دولتهای نهم و دهم، ۵ میلیون و ۷۶۹ هزار واحد مسکن شهری و حدود یک میلیون و ۶۲۴ هزار واحد مسکن روستایی تولید و به بهره برداری رسید. بدین ترتیب متوسط ساخت مسکن شهری در دولت احمدی نژاد برابر با ۷۶۹ هزار واحد در هر سال و در بخش مسکن روستایی ۲۳۲ هزار واحد در هر سال بوده است.
براساس آمارهای موجود در وزارت راه و شهرسازی، متوسط سالانه تولید مسکن شهری در دولت احمدی نژاد نسبت به دولت اصلاحات ۹۷ درصد افزایش داشته است. همچنین مقایسه آمارهای موجود در زمینه مسکن روستایی نیز نشان می دهد متوسط سالانه تولید مسکن روستایی در دولت احمدی نژاد نسبت به دولت اصلاحات بیش از ۲۱ برابر شده که این امر نشان از توجه جدی دولت احمدی نژاد برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه و در راستای اهداف عدالتخواهانه این دولت بوده است.
طبق آمارهای موجود در حال حاضر بیش از ۱۷ میلیون و ۱۹۶ هزار واحد مسکن در کشور وجود دارد. این در حالی است که طبق آخرین سرشماری صورت گرفته در کشور تعداد خانوارهای ایرانی برابر با ۱۶.۵ میلیون خانوار است. این آمار بیانگر این نکته است که با همت دولتهای نهم و دهم میزان مسکن موجود در کشور از تعداد خانوار بیشتر شده است و کفه عرضه مسکن که در سالهای گذشته همواره به سمت تقاضا بوده است اکنون متعادل شده است.
تا قبل از ایجاد این تعداد مسکن در کشور منتقدان دولت ضمن مخالفت با طرح های ساخت مسکن نظیر مسکن مهر و تلاش دولت برای کاهش قیمت مسکن، عرضه و تقاضا را عامل تعیین قیمت در بازار مسکن عنوان می کردند و مدام از طریق رسانه های خود بر این نکته تاکید می کردند که بازار بر اساس عرضه و تقاضا عمل می کند و اساسا بازار دستوری نیست. به همین دلیل چون عرضه کمتر از تقاضا است پس قیمت مسکن باید بالاتر برود.
اما پس از اینکه دولت نهم و دهم با همت و تلاش توانست تعداد واحدهای مسکونی موجود در کشور را به بیش از تعداد خانوار موجود برساند تئوری های قبلی شان را از یاد بردند و در چرخشی آشکار مدعی شدند در حال حاضر هر میزان هم که دولت واحد مسکونی بسازد، قیمت مسکن و اجاره بها کاهش نخواهد یافت چرا که با افزایش نرخ ارز و رشد قیمت سکه و طلا و پایین بودن نرخ سود بانکی، قیمت مسکن و اجاره بها کاهش نمی یابد!( روزنامه دنیای اقتصاد، ۳۱ اردیبهشت ۹۲)
در هرحال مجموع مسکن( شهری و روستایی) ایجاد شده در دولت اصلاحات بیش از ۳ میلیون ۲۰۰ هزار واحد بوده است در حالی که این رقم برای دولت احمدی نژاد تا پایان سال ۹۱ به بیش از ۷ میلیون و ۳۹۳ هزار واحد رسیده است که رشدی ۲.۳ برابری را نشان می دهد. به عبارت دیگر از مجموع ۱۷ میلیون و ۱۹۶ واحد مسکونی موجود در کشور ۱۸.۷ درصد آن در دولت اصلاحات و ۴۳ درصد آن در دولت احمدی نژاد( تا پایان سال ۹۱) ایجاد شده است.
وقتی ۶۰ درصد مسکن پس از انقلاب در دولت احمدی نژاد ساخته می شود
نگاهی به میزان مسکن ساخته شده پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز حکایت از آن دارد که تاسال ۱۳۵۷ بیش از ۵ میلیون ۱۰۶ هزار واحد مسکونی در کشور موجود بوده است که دولتهای اول تا ششم در طول ۱۸ سال فعالیت خود تنها یک میلیون و ۴۸۸ هزار واحد مسکونی ساختند.
در دولت اصلاحات نیز طی ۸ سال بیش از ۳ میلیون ۲۰۰ هزار واحد مسکونی به این واحدها اضافه شد که تعداد مسکن ساخته شده پس از پیروزی انقلاب تا سال ۱۳۸۴ را به بیش از ۴ میلیون ۶۸۸ هزار واحد رساند. ساخت بیش از ۷ میلیون و ۳۹۳ هزار واحد مسکونی در دولت احمدی نژاد سبب شد تا مجموع مسکن ساخته شده در کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی به بیش از ۱۲ میلیون واحد مسکونی برسد که از این میزان ۶۱.۲ درصد در دولت احمدی نژاد، ۲۶.۵ درصد در دولت اصلاحات و ۱۲.۳ درصد در دولتهای اول تا ششم ساخته شده است..