حمید استیلی در گفتوگو با ایسنا، درباره کنارهگیری از باشگاه راه آهن اظهار کرد: پس از اینکه مشکلاتی برای بابک زنجانی رخ داد، مدیرعامل باشگاه، رییسی کیا شدیدا اصرار داشت که من مالکیت این باشگاه را در اختیار بگیرم. او به همراه بازیکنان چندین بار پیش من آمد و خواست که اجازه ندهم باشگاه نابود شود. من هم با دوستانم صحبت کردم و آنها را متقاعد کردم که در این باشگاه سرمایهگذاری کنند. اگر ما این کار را نمیکردیم معلوم نبود چه اتفاقی برای این باشگاه قدیمی و ریشهدار رخ می داد. شاید الان به شهرستان رفته بود شاید هم به لیگ یک سقوط میکرد.
وی افزود: من دوستانم را راضی کردم و گفتم اگر میخواهید باقیات صالحات داشته باشید بیایید و در این باشگاه سرمایهگذاری کنید تا جوانانی که در این باشگاه هستند از ورزش دور نشوند. خلاصه آنها هم موافقت کردند تا اینکه من به همراه دکتر زادمهر و یکی از دوستانم پیش مسئولان دادستانی رفتیم و از آنها خواستیم تا مالکیت باشگاه را به ما بدهند. آنها هم که نمیخواستند باشگاه به شهرستان منتقل شود از این خواسته ما استقبال کردند و توافق کردیم که باشگاه را به مبلغ 8 میلیارد تومان بخریم. همان جا قراردادی هم منعقد شد و ما حدود 2 میلیارد تومان پیشپرداخت دادیم. بعد از آن یک لیست از بدهیهای باشگاه به ما دادند و قرار شد این بدهیها را پرداخت کنیم. ما هم مبلغی از آنها را تا به امروز پرداخت کردهایم. آنها به ما برگهای از قرارداد را ندادند و گفتند این قرارداد باید به امضا برسد و بعد آن را در اختیار شما قرار بدهیم. من هم چون به دادستانی اعتماد داشتم دیگر این موضوع را پیگیری نکردم و قبول کردم که برگهای از قرارداد دست ما نباشد.
استیلی اضافه کرد: بعد از گذشت یک ماه به ما گفتند اشتباهی رخ داده است و ما نباید بدون انجام مزایده باشگاه را واگذار میکردیم، بنابراین دو مزایده برگزار کردند اما با توجه به اینکه هیچ سرمایهگذاری حاضر نمیشود پولش را در جایی سرمایهگذاری کند که سودی برایش ندارد بنابراین هیچ کس برای خرید باشگاه نیامد. این را هم در نظر بگیرید باشگاه راه آهن فقط یک "نام" است و هیچ امکانات سختافزاری از جمله ساختمان و ورزشگاه ندارد. ما هم به خاطر اینکه میخواستیم این نام قدیمی و بزرگ را حفظ کنیم به این تیم آمدیم اما متاسفانه هیچ مسئولی به ما کمک نکرد. نمیدانم چرا این گونه است؟ همه حرف از خصوصیسازی میزنند اما وقتی سرمایهگذاری پا به عرصه خصوصیسازی میگذارد هجمهای علیه او به راه میافتد.
استیلی در ادامه به ایسنا گفت: پس از اینکه برگزاری دو بار مزایده بینتیجه به پایان رسید، ما با دادستان جلسهای برگزار کردیم و آنها به ما گفتند "باید کمی قیمت پیشنهادیتان را افزایش دهید." حتی ما در آن زمان اعلام کردیم اگر قرار است پول بیشتری بدهیم، ما کنار خواهیم کشید اما در نهایت با افزایش مبلغ 2 میلیارد تومان موافقت کردیم تا اینکه قرار شد ظرف چند هفته در محضر سند مالکیت باشگاه به نام ما بخورد. من به دادستانی اعتماد داشتم و تمام حرفهای آنها را قبول کردم و وقتی قراردادی نوشتیم، هیچ نسخهای از قرارداد را نگرفتم تا اینکه روز چهارشنبه گذشته دادستانی به ما اعلام کرد بر اساس نامهای که در اختیار دارد نمیتواند مالکیت باشگاه را به ما بدهد. آنها گفتند به خاطر اینکه برادر حمیدرضا سیاسی به شما کمک مالی میکند، نمیتوانیم مالکیت باشگاه را به شما بدهیم. حتی من گفتم سهام باشگاه صددرصد در اختیار من است اما آنها حرف خودشان را میزدند.
استیلی در ادامه تاکید کرد: روزی که ما قرارداد میبستیم، یک قرآن مجید هم مقابل ما بود. دوستان میگویند ما با آنها هیچ قراردادی نداریم اما من از آنها میخواهم دست روی قرآن بگذارند و قسم بخورند که با من هیچ قراردادی نبستهاند. اگر این کار را انجام دهند، من دیگر سکوت میکنم و هیچ حرفی نخواهم زد. نمیدانم چرا همه بر علیه سیاسی هستند؟ او یک سرمایهگذار معمولی است که قبل از اینکه وارد فوتبال شود زندگی راحت و آرامی داشت. چرا این سرمایهگذاران را از ایران میرانید. اگر آنها در خارج از کشور سرمایهگذاری کنند خوب است؟ خوب است اجازه دهیم سرمایهشان را به کشور دیگری ببرند؟ چرا اجازه نمیدهید در ورزش سرمایهگذاری کنند و برای جوانان این مرز و بوم کاری کنند؟
او اضافه کرد: ما در هر هفته بالغ بر 70 تا 80 میلیون تومان هزینه کردیم. هر بازی حدود 17 -18 میلیون تومان برایمان هزینه داشت. ما تمام این هزینهها را پرداخت کردیم به امید اینکه برای جوانان هزینه میکنیم اما نمیدانم چرا در نهایت به ما بیمهری کردند و گفتند هیچ قراردادی ندارید. چرا کاری میکنیم که سرمایهگذاران از فوتبال فراری باشند؟ من از همه مسئولان خواهش میکنم به مقوله ورزش و فوتبال، سیاسی نگاه نکنند. این که کسی در این زمینه سرمایهگذاری میکند مطمئنا برای جوانان و آینده ورزشی ما مفید خواهد بود. باشگاه راه آهن به غیر از تیم بزرگسالان، 4 رده تیم پایه دارد و در فوتسال بانوان هم حضور دارد. این تیم اگر منحل شود 300- 400 بازیکن از بین میروند. نباید به فوتبال و حتی ورزش سیاسی نگاه کرد.
وی در ادامه تاکید کرد: مسئولان هر روز صحبت از خصوصیسازی میکنند اما برای من جای سوال است با این رویه چطور میخواهند باشگاههای استقلال و پرسپولیس را خصوصی کنند؟ من همان زمان که باشگاه را در اختیار داشتم بارها گفته بودم هر کسی که بیاید و باشگاه را در اختیار بگیرد دستش را میبوسم. اما دیدید که هیچ کس نیامد. الان هم نمیدانم آینده راه آهن چه خواهد شد زیرا فکر نمیکنم دادستانی تیمداری کند. باشگاه ما نام "راه آهن" را دارد اما هیچ کمکی از نهادهایی همچون وزارت راه و نهادهای دیگر به ما نشد. نمیدانم چرا کسی از دولت به ما کمک نمیکند؟ تمام هزینههای این باشگاه را من و دوستانم پرداخت کردیم.
وی خاطرنشان کرد: در این مدت من و خانوادهام واقعا اذیت شدیم و لطمههای زیادی به من وارد شد. اما همه این سختیها را به خاطر بازیکنان این تیم تحمل میکردم. من از همه کسانی که در باشگاه راه آهن حضور داشتند و به من کمک کردند تشکر میکنم. آنها به خاطر من در این باشگاه بدون دریافت پول کار میکردند.
استیلی در ادامه با بیان اینکه برای راه آهن برنامهای 5 ساله در نظر گرفته بود به ایسنا گفت: ما تصمیم داشتیم تا روی جوانان به مدت 5 سال سرمایهگذاری کنیم. همین کار را از ابتدا آغاز کردیم و با یک استعدادیابی تعداد زیادی از بازیکنان جوان را به تیممان آوردیم. در حال حاضر هم همگان اثرات این جوانگرایی ما را دیدهاند. در حال حاضر 6 بازیکن تیم ما به تیم ملی امید دعوت شده و رامین رضاییان هم از بازیکنان بزرگسال ما به تیم ملی بزرگسالان دعوت شده است.
استیلی در ادامه به آخرین بازی تیمش مقابل نفت تهران اشاره کرد و گفت: در این دیدار همه دیدند تیم ما چه بازی خوب و منطقی را به نمایش گذاشت. من از جوانانی در تیمم استفاده میکنم که برای اولین بار است در لیگ برتر بازی میکنند. اکثر این جوانان بازیکنان محلی بودند که بعد از انجام تست به تیم ما اضافه شدند. در بازی مقابل نفت هم بازیکنی مثل میلاد محمدی را بازی دادم که سابقه بازی در لیگ را نداشت اما دیدید در مقابل نفت چقدر خوب درخشید. من میدانم بازی دادن به جوانان هزینه دارد اما چون به آنها اعتقاد داشتم این هزینه را دادم و فکر میکنم در این امر هم موفق عمل کردیم. حالا که بازیکنان ما به تیم ملی امید و بزرگسالان دعوت شدهاند خوشحالم که نتیجه زحماتم را میبینم.
استیلی در ادامه با بیان اینکه در ایران افراد سرمایهگذار زیادی وجود دارند گفت: چرا کاری میکنیم این سرمایهگذاران از ورزش و فوتبال فراری باشند؟ چرا کمک نمیکنیم در ورزش سرمایهگذاری کنند؟ آیا اگر این سرمایهگذاران به خارج از کشور بروند، خوب است؟ اگر الان هم بخش خصوصی وارد شود، مطمئنا در آینده اثرات مثبتی خواهد داشت. اما متاسفانه وقتی امثال سیاسی وارد میشوند میبینیم که چقدر اذیتشان میکنند. پدر سیاسی در زمان جنگ تحمیلی در جبهه حضور داشت و به این مملکت خدمت کرد. خود سیاسی هم در آن زمان به جبهه رفته بود تا از مرز و بوم این مملکت دفاع کند. در حال حاضر که او در زندان است پدر و مادرش حال و روز خوبی ندارد و برایشان پزشک گرفتهاند. نمیدانم او چه کار کرده که در حال حاضر ممنوعالملاقات است.
وی گفت: سیاسی یک ملک تجاری 1000 متری را به عزاداران امام حسین (ع) داده است تا در آنجا هیات برگزار کنند. حتی در زمانی که پرسپولیس مقابل استقلال بازی داشت میتوانست 500 میلیون تومان بگیرد و روی پیراهن پرسپولیس تبلیغ بزند اما به گفته مادرش این کار را نکرد و نام "یا حسین" را روی پیراهن بازیکنان حک کرد. پرسپولیس در 4 بازی گذشته با این نام به میدان رفته است. اینها همه کار فرهنگی هستند که ما در فوتبال میبینیم اما کسی به آنها توجه نمیکند.
استیلی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است پولهایی که پرداخت کردید را به شما بازگردانند به ایسنا گفت: طبق صحبتی که انجام دادهایم به ما گفتهاند تمام هزینههایی که انجام دادهاید را به شما برمیگردانیم اما نمیدانم چه زمانی این پولها به حساب ما واریز میشود. البته هزینههایی که برای باشگاه انجام دادیم کاملا شفاف و مشخص است.
او در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به حضور پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا هم گفت: معتقدم اگر این تیم میخواهد حضوری قدرتمند در آسیا داشته باشد، باید یک برنامهریزی درست داشته باشد. البته در حال حاضر که مدیرعامل باشگاه در زندان است، نمیدانم آیا میتوانند بازیکن جذب کنند یا خیر ولی اگر با این وضع بخواهند در آسیا شرکت کنند، نتیجه نخواهند گرفت. بازی کردن در لیگ قهرمانان آسیا و لیگ برتر تفاوتهای زیادی دارد.