کد خبر: ۲۷۶۸۷۳
زمان انتشار: ۱۰:۲۱     ۱۷ آذر ۱۳۹۳
یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت که بخش مربوط به هدفمندی در لایحه بودجه 94 تکرار تبصره سال گذشته است و درآمد هدفمندی همانند سال گذشته 63 هزار میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.
به گزارش پایگاه 598، جعفر قادری در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تحلیل خود از لایحه بودجه 94، گفت: در این لایحه رشد درآمدهای مالیاتی 20 درصد پیش‌بینی شده که رشد معمول و طبیعی سالانه این درآمدها است. همچنین دولت امسال سهم صندوق توسعه ملی را از درآمدهای نفتی 20 درصد پیش‌بینی کرده تا به این شکل بخشی از کاهش درآمدها از این محل جبران شود.

وی افزود: احتمالا سهم دارایی‌های مالی را هم از بودجه حذف کرده باشند و منابعی که بر اساس سیاست‌های اصل 44 باید صرف توسعه تعاونی‌ها شود امسال باز هم دیده نشده است البته اگر هم این پیش‌بینی صورت گرفته باشد معمولا عملکردی ندارد. متاسفانه نه دولت گذشته، نه دولت فعلی خود را متعهد به منابعی که باید برای تغییر تعاونی‌ها گذاشته شود نمی‌دانند و معمولا با مجوزهایی که از مجلس می‌گیرند این منابع را برداشت می‌کنند و آن را در جای دیگری به کار می‌گیرند.

نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به افزایش قیمت دلار در لایحه بودجه 94، از 2650 تومان به 2850 تومان، تصریح کرد: این بدان معناست که بخشی از کاهش درآمدها از این محل جبران می‌شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ادامه داد: در لایحه بودجه 94 در بخش هدفمندی تبصره سال گذشته تکرار شده یعنی مجوزی که سال گذشته دولت از مجلس گرفته را به جای یک سال در دو سال اجرا می‌کند و سقف 63 هزار میلیارد سال گذشته به عنوان درآمدهای هدفمندی در نظر گرفته شده است. البته در سال گذشته میزان افزایش در این سقف انجام نشد و کمتر از این سقف استفاده کردند اما امسال می‌خواهند به گونه‌ای از این سقف استفاده کنند.

قادری با بیان اینکه اتکای به نفت در بودجه 94 احتمالا دو تا سه درصد کاهش یافته، افزود: در همه دوره‌ها ابتدا در عدد و ارقام بودجه مقداری کاهش درآمد نفتی را در نظر می‌گیرند اما در عملکرد اتفاق دیگری می‌افتد زیرا بقیه درآمدها محقق نمی‌شود لذا با درآمدهای نفتی این را جبران می‌کنند بنابراین نه تنها وابستگی کم نمی‌شود بلکه افزایش هم می‌یابد.

وی با بیان اینکه لایحه بودجه 94 شرایط موجود اقتصادی کشور را حفظ می‌کند، گفت: ما انتظار داشتیم گام‌های جدی‌تری برداشته شود و در بخش منابع، واگذاری‌ها، تسهیل فضای کسب و کار و روش‌هایی برای ایجاد گشایش در این زمینه تمهیداتی در نظر گرفته شود.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پایان گفت که با توجه به تولید بالای گس شیلد، افزایش بهره‌وری در انرژی، عرضه بیشتر گاز، رقابتی شدن گاز و انرژی‌های نو و جایگزین برای نفت نباید خیلی امیدوار بود که در سال آینده قیمت نفت افزایش پیدا کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها