به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، جشن ملی«اطعام همسایه»که به عبارت دیگر جشن حسن همجواری نیز نامیده میشود در اولین یکشنبه دسامبر (آذر ماه)هر سال با هدف تکریم همسایگان و تحکیم مودت و دوستی در سراسر ترکمنستان برگزار میشود.
جشن ملی حسن همجواری که به صورت رسمی جشن «اطعام همسایه» نامیده میشود از سنتهای دیرین همزیستی مسالمتآمیز ترکمنها با همسایگانشان است.
پوشیدن لباس نو و رفت و آمد به خانه همسایگان با ظرفهای پر از غذا، میوه و شیرینیجات از دیگر ویژگیهای این جشن ملی مردمی است که پس از استقلال ترکمنستان به عنوان جشن ملی نامگذاری شدهاست.
اجرای آوازهای سنتی با پوشاک قدیمی ترکمنها و شبیهسازی گذشته تاریخی این ملت تقریبا در تمامی جشنهای کوچک و بزرگ دیده میشود.
برگزاری نمایشگاههای صنایع دستی و فرهنگی از دیگر برنامههای مهم جشنهای ملی ترکمنستان است که از طرف دولت، شهرداریها، استانداریها و بخشداری ترتیب داده میشود.
جشنهای مردم ترکمنستان معمولا در قالب 3 محور سنتی، ملی و مذهبی برگزار میشود.
در حوزه فرهنگ و سنت نیز پس از استقلال ترکمنستان چندین جشن کهن در این کشور احیا و گرامی داشته میشود.
جشن اطعام همسایه در اولین یکشنبه دسامبر(آذر ماه) با هدف تکریم همسایگان و تحکیم مودت و دوستی، جشن قالی در آخرین یکشنبه ماه می(خرداد ماه) با هدف حفظ مواریث فرهنگی و تاریخی، جشن اسب در آخرین یکشنبه ماه آوریل(اردیبهشت ماه ) با هدف بیان اهمیت اسب در بین اقوام ترکمن، جشن خوانندگان (بخشیهای ترکمن) در اولین یکشنبه ماه سپتامبر(مهر ماه) و جشن «مختومقلی» شاعر معروف ترکمن در روز 18 ماه می(خرداد ماه) نیز از جمله جشنهای فرهنگی و سنتی ترکمنها محسوب میشود.
به جز این جشنها ترکمنها در حوزه اقتصاد بویژه کشاورزی نیز جشنهایی ترتیب میدهند که جشن «یک قطره آب، یک دانه طلایی»، «جشن خربزه» و «جشن غله» از جمله آنها میباشند.