کد خبر: ۲۷۶۸۱۵
زمان انتشار: ۰۸:۴۴     ۱۷ آذر ۱۳۹۳
سازمان تروریستی داعش، با تسلط بر بخش هایی از لیبی، با ایتالیا همسایه و به تهدیدی برای موجودیت اقتصادی و سیاسی این کشور تبدیل شد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از العالم، روزنامه ایتالیایی ژورنالی، بر روی پایگاه اینترنتی خود نوشت: تسلط داعش بر لیبی، این کشور را به الگویی مشابه سومالی تبدیل خواهد کرد و در این صورت، نه تنها عبور و مرور دریایی ایتالیایی ها در دریای مدیترانه با مشکلی اساسی مواجه خواهد شد، بلکه اساسا امنیت ملی ایتالیا نیز تهدید خواهد شد.

بر پایه این گزارش، دولت ایتالیا سعی می کند، حضور داعش در لیبی را نادیده بگیرد؛ اما ژنرال "دیوید رودریگز" فرمانده نیروهای ائتلاف آمریکا، نظری غیر از این دارد و با استناد به تصاویر مخابره شده ماهواره های نظارت بر منطقه، تاکید کرد که چند صد تن از مبارزان داعش، در پایگاهی آموزشی در منطقه درنه در سواحل دریای مدیترانه مستقر شده اند.

به نوشته روزنامه ژورنالی، آمریکا نیز سعی دارد خطر وجود داعش در لیبی را کم اهمیت تلقی کند زیرا آمریکا نمی خواهد حملات خود را به منطقه شرق لیبی نیز گسترش دهد، اما رودریگز، همچنان مصمم است که این سازمان را، سازمانی "نوپا" یا "دولتی نوپا" بنامد و چنین صفتی، برای سازمانی که در یک سرزمین، پایگاه نظامی ایجاد کرده است، همخوانی ندارد، زیرا سازمانی که بتواند در یک سرزمین پایگاه نظامی ایجاد کند، بر منطقۀ تحت امر خود مسلط است و این به آن معنی است که اوضاع، خطرناک تر از آن چیزی است که ژنرال آمریکایی توصیف می کند.

در زمان حاضر، داعش، 800 جنگجو در لیبی دارد که در شش پایگاه در اطراف مناطق مسکونی در لیبی پراکنده اند. در پایگاه نظامی این سازمان تروریستی که در منطقه ساحلی درنه قرار گرفته است نیز حدود 200 جنگجو مستقر هستند. این پایگاه نظامی، دقیقا در منطقه جبل الاخضر واقع شده است که عبارت از ارتفاعاتی پوشیده از جنگل است که سال ها پیش، محل سکونت اشغالگران ایتالیایی بوده و اکنون به مخفی گاهی مناسب برای عناصر مسلحی تبدیل شده است که از نیجر، چاد و دیگر کشورهای آفریقایی به لیبی می آیند.

شهر درنه، در پی بازگشت 300 لیبیایی از عراق و سوریه به این کشور، به دست داعش افتاد. این افراد، به فرماندهی ابونبیل الانصاری به لیبی برگشتند. الانصاری، از فرماندهان ارتش صدام بود و پس از گذراندن سال ها حبس در زندان های نیروهای آمریکایی به یکی از افراد نزدیک به ابوبکر البغدادی خلیفۀ خودخوانده داعش و یکی از مسئولان بلندپایه این سازمان تروریستی تبدیل شد.

به نوشته ژورنالی، تسلط داعش بر شرق لیبی، زمینه را برای اتحاد این سازمان با گروه های تندرویی نظیر اخوان المسلمین مصر مساعد خواهد کرد و این در حالی است که مصر، در زمان حاضر نیز در شرق، با عناصر داعش درگیر است و در این صورت، عبدالفتاح سیسی رئیس جمهور مصر، بین چکش و سندان، گرفتار خواهد شد. به همین سبب است که سیسی، در سفر اخیر خود به رم، با تاکید بر این که ایتالیا هم پیمان راهبردی مصر است، همکاری این کشور با مصر را خواستار شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها