به گزارش پایگاه 598 به نقل از اقتصاد آنلاین ؛ علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی امروز در بیست و یکمین همایش توسعه و بیمه با بیان اینکه توسعه اقتصادی بدون سرمایه گذاری مولد امکانپذیر نیست، گفت: برای اینکه زمینه سرمایهگذاری را فراهم کنیم، نیازمند شرایط مساعد و امن و محیط با ثبات هستیم، چون در شرایط عدم اطمینان امکان افزایش سرمایه گذاری وجود ندارد.
وی با بیان اینکه دو عنصر اصلی برای فراهم شدن شرایط سرمایهگذاری لازم است، گفت: رکن اول ثبات در عرصه اقتصاد کلان و مهار تورم و رکن دوم صنعت بیمه است. وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: برقراری آرامش و ثبات در بازار داراییها بسیار اهمیت دارد و همچنین بیمه از طریق نوآوری و ارائه محصولات متنوع میتواند ریسک فعالیت اقتصادی را کاهش دهد. وی گفت: با توجه به کارکردی که صنعت بیمه در پوشش ریسکهای مختلف دارد میتواند جایگاه منحصر به فردی داشته باشد و بیمه به عنوان ابزار مطمئن و کارآمد در تأمین مالی سرمایهگذاری نقش به سزایی دارد.
طیب نیا خاطرنشان کرد: کشور ما به لحاظ جغرافیایی همواره در معرض بلایای طبیعی است و این مسئله فعالیتهای اقتصادی را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد و صنعت بیمه در این شرایط میتواند زمینه برقراری اطمینان را در این فعالیت تامین کند.
طیبنیا تصریح کرد: همواره بین توسعه اقتصادی و توسعه صنعت بیمه رابطه دوسویه وجود دارد و این توسعه صنعت بیمه است که موجبات توسعه اقتصادی را فراهم میکند، در حالی که در کشورهای در حال توسعه به نظر میرسد این رابطه در جهت عکس است. وی گفت: در این زمینه بیمههای زندگی نقش منحصربه فردی دارند، چون با جمعآوری سپردههای پراکنده و تجمیع آن زمینه سرمایهگذاریهای بزرگ فراهم میشود. وی اضافه کرد: صنعت بیمه میتواند از طریق بیمههای زندگی در تامین مالی فعالیتهای اقتصادی نقش مهمی ایفا کند. وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بانکها معمولاً کمتر به تامین مالی بلند مدت میاندیشند و وظیفه تامین مالی عمدتاً در اختیار بازار سرمایه است که بیمه هم یکی از ارکان مهم آن به شمار میرود.
به گفته طیبنیا، بیمههای زندگی میتوانند منابع مالی را برای سرمایهگذاریهای بلند مدت فراهم کنند و این نقش ممتاز صنعت بیمه و رشد اقتصادی است. وزیر امور اقتصادی و دارایی در بخش دیگری از اظهاراتش اعلام کرد: براساس لایحه اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده، صنعت بیمه از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف میشود. وی با بیان اینکه عوارض وضع شده بر بیمه ها به تدریج حذف میشود، افزود: امسال قدمهای موثری برای بهبود وضعیت بیمه برداشته میشود.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل ازفارس، وی گفت: تنوع و جامعیت بیمهای هنوز به حد مطلوب نرسیده و اگر بخواهیم میزان ضریب نفوذ بیمه را صرفاً به عوامل فرهنگی نسبت دهیم، فرار از مسئله اصلی است. طیبنیا با تاکید بر لزوم گسترش بیمههای خصوصی گفت: بیمه مرکزی هم بنا ندارد، به عنوان رقیب بخش خصوصی عمل کند و امیدواریم سهم بخش خصوصی از بازار بیمه افزایش یابد .