کد خبر: ۲۷۵۸۹۳
زمان انتشار: ۱۱:۵۵     ۱۳ آذر ۱۳۹۳
افزایش درآمدهای دولت در یک سال اخیر
در ۱۶ ماهی که از آغاز دولت روحانی می گذرد، نه تنها یارانه پرداختی به مردم افزایش نیافته است و طرح های چون اعطای سبد کالا به اقشار کم درآمد به افتضاحی تاریخی تبدیل شد، بلکه بسیاری از اقلام و حامل های انرژی بدلیل آنچه که اجرای مرحله فاز دوم طرح هدفمندی خوانده می شود، افزایش پیدا کرده است .
به گزارش سرویس اقتصادی پایگاه 598، آقای دکتر روحانی همانند بسیاری دیگر از کاندیداهای ریاست جمهوری در ایام تبلیغات انتخاباتی ضمن حمایت از طرح هدفمند کردن یارانه ها، از ادامه این طرح به خصوص در زمینه دادن یارانه به مردم سخن می گفت. ایشان در سخنرانی ها و مصاحبه های متعدد در ایام تبلیغات با بیان اینکه با از دست رفتن ارزش پول ملی، دیگر یارانه پرداختی به مردم، ناچیز می باشد حتی از افزایش پرداخت یارانه به اقشار اسیب پذیر نیز گفتند. اما در ۱۶ ماهی که از آغاز دولت روحانی می گذرد، نه تنها یارانه پرداختی به مردم افزایش نیافته است و طرح های چون اعطای سبد کالا به اقشار کم درآمد به افتضاحی تاریخی تبدیل شد، بلکه بسیاری از اقلام و حامل های انرژی بدلیل آنچه که اجرای مرحله فاز دوم طرح هدفمندی خوانده می شود، افزایش پیدا کرده است. شاید این سئوال برای خیلی از مخاطبین ایجاد شود که دولت از افزایش برخی از این اقلام و حامل های انرژی چقدر درآمد کسب کرده است، در این نوشته به اختصار به برخی موارد اشاره خواهیم کرد.

بنزین

بر اساس آخرین آمارهای اعلامی از سوی دولت، میانگین مصرف بنزین در کشور بیش از ۷۰ میلیون لیتر در روز می باشد، البته میزان مصرف بنزین روزانه در برخی از ایام سال حتی تا یکصد میلیون لیتر در روز هم می رسد. با فرض مصرف روزانه ۷۰ میلیون لیتر بنزین در روز و با آگاهی از افزایش ۳۰۰ تومانی هرلیتر بنزین( اعم از یارانه ای و آزاد) در فاز دوم هدفمندی نسبت به فاز اول باید گفت که دولت با این افزایش قیمت روزانه ۲۱ میلیارد تومان افزایش درآمد داشته است که با ضرب این عدد در تعداد روزهای سال( ۳۶۵) این مبلغ به عدد ۷۶۶۵۰۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان می رسد( هفت هزار و ششصد و شصت و پنج میلیارد تومان)

گازوئیل

مصرف روزانه این سوخت در وضعیت عادی حدود ۹۵ میلیون لیتر می باشد. قیمت گازوئیل یارانه ای در فاز اول ۱۵۰ تومان و قیمت گازوئیل آزاد ۳۵۰ تومان بود که این قیمت ها در فاز دوم به ترتیب به ۲۵۰ تومان و ۵۰۰ تومان افزایش پیدا کرد. حال با میانگین افزایش ۱۲۵ تومانی قیمت گازوئیل در فاز دوم باید گفت که دولت روزانه از این بخش درآمدی برابر با ۱۱۸۷۵۰۰۰۰۰۰ تومان بدست آورده است که با ضرب این عدد در تعداد سال های روز، درآمد سالانه دولت از این بخش به ۴۳۳۴۳۷۵۰۰۰۰۰۰ تومان می رسد.

نان

آخرین مورد از افزایش قیمت ها در خصوص قیمت نان صورت گرفت و قیمت نان در نقاطی از کشور ۳۰ درصد و در برخی نقاط دیگر حتی بصورت ۱۰۰ درصدی افزایش پیدا کرد. با تطبیق قیمت های جدید و قدیم نان می توان گفت که قیمت ها بصورت میانگین ۱۲۵ تومان در هر قرص نان افزایش پیدا کرده است. حال با احتساب اینکه جمعیت کشور به ۷۸ میلیون رسیده است و با صرف نظر از ۸ میلیون از این جمعیت بدلیل خردسالی و نوزادی یا پیری مفرط باید گفت که ۷۰ میلیون نفر از جمعیت کشور مصرف کننده نان می باشند.

با فرض اینکه هر کدام از این افراد روزانه دو قرص نان برای سه وعده غذایی خود در طول شبانه روز مصرف می کنند باید گفت که دولت از افزایش قیمت نان روزانه ۱۷۵۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان افزایش درآمد داشته است که با ضرب این عدد در تعداد روزهای سال به عدد شگفت انگیز ۶۳۸۷۵۰۰۰۰۰۰۰۰ تومان می رسیم.

با احتساب این سه قلم باید گفت تنها دولت از افزایش قیمت این اقلام، حدود ۱۸۳۸۶۸۷۵۰۰۰۰۰۰ تومان درآمد داشته است که با احتساب افزایش درآمدهای مرتبط با افزایش قیمت در حامل های چون نفت سفید، نفت کوره، گاز cng، گاز lpg، گاز طبیعی، آب و برق مصرفی مردم، درآمدهای دولت در یکسال اخیر افزایش نجومی داشته است .


منبع: میدان ۷۲/ سام بیدک
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها