به گزارش سرويس بين الملل 598 به نقل ازخبرگزاری فارس بلقیس روشن عضو معترض لویه جرگه در کابل، اظهار داشت: پیش از این که سئوالات من تمام شود، مسئولان جرگه صحبتهای مرا قطع کردند.
وی با بیان این که سال گذشته هم من در جرگه اعتراض داشتم که این جرگهها دیگر کارایی ندارند، گفت: نتیجه آن جرگه هم این شد که صلح در افغانستان تأمین نشد و رئیس شورای عالی صلح به شهادت رسید.
روشن ادامه داد: این جرگه فرمایشی است و همه دیدند که بسیاری از حاضران در مورد با پیمان نمیدانستند.
وی تصریح کرد: من از رئیس لویه جرگه سنتی پرسیدم که چرا شما به پیمان یک جانبه رأی میدهید و او در پاسخ گفت: آمریکا از افغانستان بیرون نمیرود و ما میخواهیم حضور آنان را قانونمند سازیم.
این عضو جرگه افغانستان افزود: من از وی پرسیدم، آمریکاییها با مجوز سازمان ملل متحد آمدهاند پس چرا به این مجوز پایبند نیستند آنها که به مجوز سازمان ملل عمل نمیکنند در نتیجه به پیمان هم عمل نخواهند کرد و او در پاسخ گفت: چارهای نیست.
مقامات بلندپایه دولت افغانستان تصمیم گیرندگان اصلی هستند
روشن در ادامه افزود: اعضای لویه جرگه سنتی به هیچ وجه نمیتوانند نماینده همه مردم افغانستان باشند؛ زیرا همه شاهدند که تصمیمگیرندگان اصلی والیها، افراد بلند پایه دولتی و مشاوران رئیس جمهور هستند.
وی با اشاره به اینکه تقسیمبندی افراد در لویه جرگه سنتی از قبل صورت گرفته بود تا همه به یک جهت گام بردارند، گفت: برای مثال "احسان ضیا" در روزی که قرار بود حاضران در مورد پیمان استراتژیک با یکدیگر در کمیسیونها مشورت کنند، حضور داشت و به گونهای کمیسیون را مدیریت کرد که کسی نباید با این پیمان مخالفت کند.
احتمال فریب پارلمان هم وجود دارد
این عضو لویه جرگه سنتی افغانستان با طرح این سؤالات که چرا درخواستهای آمریکا با مردم افغانستان در میان گذاشته نشد و چرا اعضای لویه جرگه روی آن پافشاری نکردند، گفت: با توجه به وضع جاری پارلمان احتمال میرود که پارلمان هم بهسادگی فریب داده شود و متن پیمان بدون هیچ جنجالی از آن عبور کند.
این عضو مجلس سنای افغانستان خاطرنشان کرد: بهنظر میرسد افغانستان به استعمار آمریکا درآید.
هیچ کشوری نمیتواند برای کشوری دیگر خوشبختی آورد
روشن با بیان این که هیچ کشوری نمیتواند برای یک کشور دیگر خوشبختی بیاورد، گفت: در یک دهه اخیر دیدیم که آمریکا جز بدبختی چیزی دیگر برای افغانستان بههمراه نداشت.