کد خبر: ۲۷۲۶۷۹
زمان انتشار: ۱۳:۱۸     ۰۲ آذر ۱۳۹۳
آمار سرطان در ایران نسبت به آمریکا و اروپا ۵ تا ۶ برابر کمتر است و در منطقه هم آمار سرطان در ایران کمتر از دیگر کشورهاست. این نشان می‌دهد که تا چه اندازه در مساله رشد بیماری سرطان در کشور بزرگنمایی شده است.
به گزارش پایگاه 598، یکی از ابزارهایی که بیگانگان در طول سال‌های اخیر برای تضعیف انسجام درونی نظام اسلامی و ایجاد شکاف بین مردم و مسئولین بهره گرفته‌اند، ایجاد یاس و ناامیدی از طریق القاء ناکارآمدی نظام اسلامی در مدیریت امور است.

انتشار انواع و اقسام اخبار دروغ و شایعه پراکنی همگی با همین هدف و در راستای آن است که وضعیتی سیاه و افقی تاریک از جمهوری اسلامی نشان دهند و این در حالی که نظام اسلامی علی‌رغم همه مشکلات و مانع تراشی‌ها از تهدیدات نظامی تا تحریم‌های اقتصادی و علمی با حرکتی متوازن در حال توسعه و حرکت به سمت اهداف و آرمان‌هایی است که ملت ایران برای تحقق آن انقلاب کرده اند.

آخرین نمونه از شایعاتی که تلاش دارد تا به نوعی چهره درخشان جمهوری اسلامی را خدشه دار کند، ارائه آمار دروغی است که در مورد رشد بیماری‌های خاص و از جمله سرطان در کشور در سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی توسط معاندین و مخالفین انتشار یافته است. جریانی که از آن با عنوان "سونامی سرطان" یاد شده است. این سیاه نمایی زمانی نیز بستر مناسبی برای گسترش می‌یابد که به طور اتفاقی دو تن از افراد شناخته شده از جمله مرحوم مرتضی پاشایی و مرحوم غلامحسین مظلومی نیز بدلیل ابتلا به بیماری سرطان به فاصله چند روز از یکدیگر جان خود را از دست داده‌اند.

جالب آن است که آمار ساختگی بدون تحقیق توسط برخی ساده لوحان و فرصت طلبان پذیرفته شده و معیاری برای تحلیل‌های بعدی قرار می‌گیرد. حتی در گامی فراتر، تلاش می‌شود تا برای علل آن نیز مدارکی ارائه گردد. خنده‌ دارتر آنکه علل سیاسی نیز بر این توهمات افزوده می‌شود و از جمله آنکه مهمترین عامل رشد سرطان وجود تشعشعات ناشی از پارازیت‌‌هایی معرفی می‌شود که برای مهار ماهواره‌ها در فضای کشور انتشار می‌یابد!

اما در این میان اطلاع رسانی به موقع و دقیق اثر جاودان خود را نشان داده و تا حدود زیادی این شایعات را برملا می‌سازد.  در همین راستا هفته گذشته سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری خود در واکنش به شایعاتی مبنی بر سونامی سرطان، اعلام‌ داشت: این خبر اشتباه است و آخرین آماری که از مراکز بین‌المللی اعلام شده، نشان می‌دهد در طول این سال‌ها وضعیت سرطان در کشور از نظر شیوع ثابت است و رو به افزایش نیست.

وی گفت: آمار سرطان در ایران نسبت به آمریکا و اروپا 5 تا 6 برابر کمتر است و در منطقه هم آمار سرطان در ایران کمتر از دیگر کشورهاست.

وی همچنین در پاسخ به سئوالی که اخیرا ادعا شده است پارازیت‌ها عامل سرطان است، گفت: برای این موضوع مستندات علمی وجود ندارد که بدانیم باعث سرطان می‌شود یا خیر اما آن چیزی که مشخص است، این است که پارازیت خوب نیست و برای سلامت انسان مضر است.

قاضی‌زاده هاشمی خاطر نشان کرد: برای این نوع پارازیت‌ها و مقدار آن باید بررسی کارشناسانه صورت بگیرد و الان نمی‌شود واضح اعلام نظر کرد که 100 درصد پارازیت‌ها آسیب‌رسان هستند.

وی در باره وجود آمار بالای سرطان در کشور گفت: اینگونه نیست که آمار مبتلایان به سرطان به حدی بالا باشد که بیمارستان‌ها از این بیماران پر باشد چرا که ضریب اشغال تخت در برخی از بیمارستان‌ها کمتر از 70 درصد است واقعیت این است براساس مطالعات مرکز بین‌المللی، رشد سرطان در ایران در مقایسه با منطقه بیشتر نیست.

وی افزود: البته این به معنی آن نیست که وضع‌مان خوب است بلکه به همان سمت حرکت می‌کنیم و باید مراقب باشیم. با این وجود چیزی به نام سونامی سرطان نداریم از طرفی بیشتر شدن آمار مبتلایان نشان از وضع بد ما نمی‌دهد چرا که شرایط بهداشتی و طول عمر در کشور افزایش یافته است.

وی گفت: بنابراین شیوع سرطان نسبت به سال‌های گذشته در کشور افزایش نیافته است هرچند که نباید در این مورد کوتاهی کرد.

وزیر بهداشت در رابطه با سرطان کودکان نیز گفت: شرایط ما نسبت به گذشته تغییر کرده حدود 300 فوق‌تخصص خون و سرطان در کشور وجود دارد، تشخیص‌ها بهتر شده و بیش از 70 درصد آن‌ها قابل درمان است.

این اظهارات به خوبی نشان می‌دهد که تا چه اندازه در مساله رشد بیماری سرطان در کشور بزرگنمایی شده و از عواطف و احساس ملت سوءاستفاده شده است. این مساله به خوبی این مهم را برای ما آشکار نمود که نباید به شایعات دشمنان و دروغ پراکنی‌های آن اعتماد نمود و آن را معیار قضاوت و ارزیابی قرار داد. همچنین عیان نمود که تا چه اندازه اطلاع رسانی به هنگام و صحیح توسط افرادی که از اعتبار لازم نزد افکار عمومی برخوردارند، خواهد توانست که سناریوهای فریب تبلیغاتی و جنگ رسانه‌ی دشمن را ناکام بگذارد.

به هر حال برای این مساله باید چاره‌ای اندیشید و با مدیریت صحیح افکار عمومی اجازه نداد تا با آمار ساختگی، اعتبار نظام اسلامی خدشه‌دار گردد.

منبع: بصیرت
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها