کد خبر: ۲۷۱۶۷
زمان انتشار: ۲۱:۱۵     ۲۹ آبان ۱۳۹۰
اقدام سوال برانگیز اداره کل کتاب وزارت ارشاد /
جای بسی تامل دارد که با رعایت ممیزی‌های شدید و سختگیرانه که داد -نویسندگان و ناشران متعهد را نیز درآورده است-، برای جلوگیری از تنها احتمال به خطا و هرز رفتن اندیشه‌های جامعه و جلوگیری از انتشار کتب معارض با سیاست‌های تعریف شده در ارشاد، نهاد متولی حوزه نشر چنین گاف بزرگی بدهد. هر چند این نویسنده اسرائیلی از منتقدان سیاست‌های دولت رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود ولی منتقدی درون حاکمیتی به حساب می‌آید و با کلیت این رژیم مشکلی ندارد

 در حالی که این روز‌ها، بسیاری از نویسندگان متعهد کشورمان نسبت به اعمال ممیزی های خاص معترض هستند، کتاب نویسنده‌ای اسرائیلی در کشورمان به چاپ رسید و روی پیشخوان کتاب فروشی‌ها قرار گرفت.

به گزارش سرویس فرهنگی «فردا»؛ این اتفاق باعث هیجان مفرط ناشرین، نویسندگان و رسانه‌های رژیم صهیونیستی شده است و همه آن‌ها از این اتفاق به فال نیک یاد می‌کنند و خرسندند. کتابی که در ایران منتشر شده است، به قلم یکی از نویسنده‌ای اسرائیلی به نام عاموس عوز منتشر شده است و توسط انتشارات «ف» که ترویج دهنده مکتب اومانیسم  است، منتشر شده است.

عاموس عوز‌زاده متولد چهارم مه ۱۹۳۹ در یک محله یهودیان بیت المقدس در فلسطین اشغالی است و تا کنون کتاب‌های متفاوتی را در مظلوم نشان دادن اندیشه صهیونیسم بین المللی منتشر کرده است، او از انتشار این کتاب ابراز خرسندی کرده است و حتی قید حقوق مولف را هم زده است، چرا که به گفته خود او، «انتشار این کتاب در ایران که نوعی سرقت است، باعث گسترش اندیشه و دیالوگ بین انسان‌ها خواهد شد.» در عین حال، جای تامل دارد که چندی پیش، سید مهدی شجاعی، نویسنده متعهد و توانای کشورمان که در طول عمر ادبی خود وابسته به هیچ گرایش و جریان اعتقادی و سیاسی دیگری نشد و تنها دل در گرو مهر اهل بیت سپرده بود از وضعیت نشر و خصوصا ممیزی صریحا و شدیدا گلایه‌مند بود.

وی در نشستی که اخیرا در شهر کتاب برگزار شده بود با اشاره به داستانی که به قلم خودش نگاشته شده بود گفت: داستانی که در آمریکا روایت می‌شد و وزارت ارشاد پس از بررسی، اجازه انتشار به آن نداده بود، شجاعی می‌گفت در این داستان بخشی از قصه از زبان رئیس جمهور سابق آمریکا؛ جرج بوش روایت می‌شود و او در بخشی از داستان این کتاب، درباره اسرائیل صحبت می‌کند، وزارت ارشاد تمامی اسرائیل‌ها را خط زده و به جای آن تاکید کرده بود که نویسنده می‌باید از عنوان رژیم غاصب صهیونیستی استفاده کند. شجاعی در آن جلسه این سوال را مطرح کرده بود که آیا رئیس جمهوری آمریکا هم از برای نامیدن رژیم اسرائیل لفظ رژیم غاصب صهیونیستی استفاده می‌کند؟ چرا نگاه وزارت ارشاد و مسئولین ممیزی تا به این حد سطحی است؟

جای بسی تامل دارد که با رعایت ممیزی‌های شدید و سختگیرانه که داد -نویسندگان و ناشران متعهد را نیز درآورده است-، برای جلوگیری از تنها احتمال به خطا و هرز رفتن اندیشه‌های جامعه و جلوگیری از انتشار کتب معارض با سیاست‌های تعریف شده در ارشاد، نهاد متولی حوزه نشر چنین گاف بزرگی بدهد. هر چند این نویسنده اسرائیلی از منتقدان سیاست‌های دولت رژیم صهیونیستی محسوب می‌شود ولی منتقدی درون حاکمیتی به حساب می‌آید و با کلیت این رژیم مشکلی ندارد.

به هر روی سوال این است که آیا اساسا انتشار این کتاب مغایر با موازین کلی جمهوری اسلامی نیست؟ آیا مسئولین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مساله توجهی داشته‌اند؟ اصلا انتشار کتاب از نویسنده‌ای که متولد، رشد یافته و تربیت شده مکتب صهیونیسم است در کشور ما توجیه منطقی دارد؟ آن هم زمانی که شایعاتی مبنی بر نامزد شدن وی در جایزه نوبل ادبیات وجود دارد. ما منتظر پاسخ خواهیم ماند...

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها