به گزارش پایگاه 598، «سید محمدحسین میرابوالفضلی» در گفتوگو با ایسنا گفت: روغن زیتون ایرانی
نسبت به سایر روغنهای وارداتی مطمئنتر است، چرا که روغنهای دیگری را
مخلوط نمیکنند.
وی همچنین ادامه داد: کیفیت روغن زیتون به
دو عامل اسیدیته و پراکسید وابسته است که روغن زیتونی خوب است که اسیدیته و
پراکسید پائینتری داشته باشد. این کارشناس ادامه داد: روغن زیتون مرغوب
باید بیخ گلو را بسوزاند و به اصطلاح تلخ مزه باشد. وی با بیان اینکه
استحصال زیتون به ۲ روش فیزیکی و شیمیایی صورت میگیرد، افزود: روغنگیری
در استان به روش فیزیکی صورت میگیرد و هیچ گونه موادشیمیایی اضافه
نمیشود.
میرابوالفضلی درخصوص ارقامی که برای روغنگیری
استفاده میشود، ادامه داد: درصد روغندهی ۲ واریته کلونیکی و آرنیکی بسیار
خوب است و روغنهای حاصله از این ارقام بهترین روغنهای دنیا است و همچنین
زیتون اصیل ایرانی نیز واریته خوبی داشته و تا ۲۳ درصد روغندهی دارد. وی
همچنین درخصوص شرایط مطلوب انتقال زیتون برای روغنگیری، ادامه داد:
زیتونها باید با جعبه حمل و نقل شوند تا آسیبی نبینند و فاصله چیدن زیتون
تا روغنگیری تا ۲۴ ساعت تجاوز نکند و در حین روغنگیری حرارت کمتری ببیند.
وی
درخصوص مشکلات روغنگیری افزود: سال گذشته در ایران به دلیل کمبود زیتون،
کارخانههای روغنگیری عملاً بیکار بودند و زیتونها برای کنسروسازی بیشتر
استفاده شده است.