کد خبر: ۲۶۹۷۸۹
زمان انتشار: ۱۲:۱۲     ۲۲ آبان ۱۳۹۳
خوب نجویدن غذا و هضم ناقص آن باعث تنبلی روده، تخمیر غذا در دستگاه گوارش و حتی باعث بوی بد دهان نیز می‌شود.

استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: خوب نجویدن غذا و هضم ناقص آن باعث تنبلی روده، تخمیر غذا در دستگاه گوارش و حتی باعث بوی بد دهان نیز می‌شود.

 

غلامرضا کردافشاری در گفت‌وگو با ایسنا، در این باره با بیان اینکه زیاد از حد غذا خوردن معده را تضعیف و هضم را دچار اختلال می‌کند، گفت: افراد تا قبل از گرسنگی نباید غذایی خورند و همچنین قبل از اینکه به طور کامل سیر شوند، باید از غذا خوردن دست کشند.

 

وی ادامه داد: مصرف غذا باید با آرامش و آهسته صورت گیرد، چرا که تند غذا خوردن باعث بلع هوا به داخل دستگاه گوارش شده و باعث نفخ شکم می‌شود.

 

این استاد دانشکده طب سنتی با بیان اینکه در سر سفره و به هنگام صرف غذا بیان مطالب نشاط آور بسیار مفید است، گفت: خنده و شادی موجب تحریک بیشتر روده‌ها و تقویت معده شده و دفع مواد زائد را تسهیل می‌کند.

 

کردافشاری تاکید کرد: مصرف مایعات، چای و نوشابه به همراه غذا معده را تنبل می‌کند. آنزیم‌های هضم کننده پروتئین در محیط بسیار رقیق نمی‌توانند عمل کنند و معده به زور چای و نوشابه بلعیده شده در شکم را هضم می‌کند، بنابراین نفخ و گاز تولید می‌کند.

 

وی با بیان اینکه جهت تقویت معده مصرف سبزیجاتی مانند شوید، جعفری، ریحان، نعناع و مرزه در رژیم غذایی مفید است، گفت: در صورت مصرف ماست، حتما مقداری آویشن و نمک به آن اضافه شود.

 

این متخصص طب سنتی در خصوص مصرف و فواید این سبزیجات در تقویت معده و روده‌ها، افزود: شوید هضم کننده غذا، تسکین دهنده دل درد و مانع ضعف معده است و از فساد غذا در بدن جلوگیری و اخلاط غلیظ را از معده خارج می‌کند.

 

به گفته کردافشاری، همچنین گشنیز تقویت کننده دهانه معده، ریحان از ضعف معده جلوگیری کرده، نعناع معده و قوت هاضمه را تقویت و عملکرد دستگاه گوارش را تنظیم می‌کند.

 

استاد دانشکده طب سنتی دانشگاه تهران، افزود: آویشن نیز باعث تلطیف غذاهای غلیظ شده، می‌شود و معده را از رطوبت و خلط‌های زاید پاکسازی کرده و مانع فساد غذا در داخل بدن می‌شود و دل درد را تسکین می‌بخشد.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها