به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، آنها با اعمال تحریمهای ظالمانه بخش تولید و اقتصاد ما را با چالش مواجه کردند اما ما در مذاکرات هستهای ذرهای از مواضع خود عقبنشینی نخواهیم کرد و حقوق ملت را دنبال میکنیم.
وی اضافه کرد: این دولت کمر همت بسته تا این تحریمهای ظالمانه را در بخش خارجی به نفع ملت بردارد و در راستای کاهش تورم در بخش داخلی نیز تلاش میکند.
نعمتزاده تصریح کرد: هرچند ما بنا را بر فعال کردن صنعت گذاشته بودیم اما دولت اصرار داشت که نرخ تورم را پایین بکشد.
وی گفت: در 50 قلم کالای صنعتی و معدنی، جز دو قلم که روند نزولی داشته، مابقی روند صعودی پیدا کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: مصوبه احداث کارخانه پتروشیمی کردستان در سال 82 گرفته شد اما اگرچه بعد از 10 سال تاخیر، سال آینده مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، واحد بزرگی است که میتوان با ایجاد صنایع پایین دستی آن، به اقتصاد منطقه رونق بخشید.
وی یادآور شد: ذوبآهن، اصفهان را به استان اصفهان تبدیل کرد که اگر در هر استانی یکی از این واحدهای بزرگ ایجاد کنیم، بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.
نعمتزاده در ادامه گفت: عقبماندگی چهارساله اخیر را نباید به حساب صنعتگر گذاشت، چون تحریمها، نوسانات نرخ ارز، تورم و گرانی سبب چنین وضعیتی در بخش صنعت و تولید شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: دولت معتقد است که کار اقتصادی باید به دست بخش خصوصی داده شود و هنرمان این باشد که راه را برای برای حرکت بخش خصوصی هموار کنیم.
وی همچنین به میزان صادرات در بخش پتروشیمی اشاره کرد و گفت: 350 میلیون دلار صادرات اولیه پتروشیمی بود که این میزان در سال 90 به 15 میلیارد دلار افزایش یافت.
به گفته نعمتزاده، امسال تاکنون 11 میلیارد دلار صادرات پتروشیمی داشتهایم که تا آخر سال به 13 میلیارد دلار میرسد که اگر تحریمها نبود، این رقم تا 25 میلیارد دلار افزایش پیدا میکرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: آنها در تحریمها هم روی پتروشیمی دست گذاشتند، چراکه میدانستند ممر درآمد کشور بعد از نفت خام، صنایع پتروشیمی است. هر تحریمی اثرگذاری و بازدارندگی دارد اما ما باید مقابله کنیم.