به گزارش پایگاه 598 به نقل از تسنیم، شلغم حاوی آنتى بیوتیک قوى است و به همین دلیل باوجود اینکه داراى
مقدار زیادى مواد قندى قابل جذب است، با این همه هیچ گاه تحت تأثیر
میکروبهاى هوا فاسد نمىشود و خوراکىهایى را که با شلغم مىپزند، دیرتر
فاسد میشوند.
شلغم معده و رودهها را ضد عفونى مىکند. اگر شلغم را
خرد کنند و صد گرم آن را در آب بجوشانند، نوشابهاى به دست مىآید که براى
سینه فوق العاده مفید است؛ اخلاط را به سهولت از سینه دفع کرده و سرفه را
آسان مىکند و براى معالجه سرماخوردگى بسیار مفید است. شلغم داراى فسفر،
کلسیم، آهن، ید، گوگرد و ویتامینهاى «آ»، «ب» و «ث» بوده و به این جهت
براى تقویت باه(نیروی جنسی) و تقویت عمومى بدن مفید است. شلغم از سبزىهاى
نادرى است که داراى آرسینک هستند و این ماده در درجه اول براى بیمارىهایى
که علت آن فقر غذایى، تحلیل قوا و سل است، بسیار مفید است.
شلغم
داراى ۷.۴ درصد مواد قندى است، حال آنکه شیرین ترین و بهترین سیبهاى
درختى، بیش از ۷.۲ درصد مواد قندى ندارند، به این جهت خاصیت غذایى آن زیاد
است. شلغم قوه بینایى را زیاد مىکند. شلغم ترشح ادرار را تحریک مىکند و
در رفع سنگ کلیه و مثانه تجویز مىشود. در بیمارى نقرس و درد مفاصل شلغم را
بپزید و آن را ریزریز کرده به شکل فرنى درآورید و مثل ضماد، روى مفاصلى که
درد مىکند، بگذارید.
شلغم ثقیل الهضم (دیر هضم) است. بطوریکه در
تحفه حکیم مومن آمده است؛ شلغم نفاخ و دیرهضم بوده و مصلح (اصلاح کننده) آن
زیره و شیرینىها است.