در چنین شرایطی انعقاد توافق میان مقامات تهران و کشورهای بزرگ درباره برنامه هسته ای ایران، بازگشت قدرتمندانه این کشور به صحنه منطقه ای را تثبیت خواهد کرد.
طبق این گزارش، این روزها در اخبار و تحولات مربوط به عراق نام و چهره یک شخصیت ایرانی در رسانهها مرتب تکرار میشود: این شخص کسی نیست جز قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی ویژه قدس. در حالی که ایران برای کمک به دولت عراق در مقابله با گروه افراطی داعش در این کشور حضور نظامی پیدا کرده است، این روزها تصاویر متعددی از قاسم سلیمانی در صحنه ها منتشر میشود.
امروز کشورهای غربی نیز خود می دانند که ایران در بحران عراق نقش مهمی ایفا میکند. سپتامبر گذشته، دولت فرانسه ابراز امیدواری کرد که ایران به کنفرانس حمایت از عراق و مبارزه با داعش که در پاریس تشکیل شد، دعوت شود. اما مقامات دولت آمریکا و عربستان سعودی با این پیشنهاد مخالفت کردند.
در سوریه نیز ایران در حمایت از بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، فعالیت می کند این در حالی است که کشورهای امیر نشین حوزه خلیج فارس از گروههای تروریست مخالف دمشق حمایت می کنند. مقامات ایران که از بشار اسد حمایت می کنند از حملات هوایی آمریکا و متحدان عربش در سوریه نیز انتقاد کرده و تاکید کرده اند که آمریکا برای مداخله نظامی در این کشور می بایست از دمشق مجوز دریافت می کرد. دولت ایران تاکید می کند که برای مبارزه با داعش در منطقه باید منابع مالی، انسانی و تسلیحاتی این گروه تروریستی خشکانده شود.
در لبنان ایران یک متحد قدرتمند به نام حزب الله دارد این در حالی است که عربستان سعودی در این کشور از اردوگاه "چهاردهم مارس" وابسته به رفیق حریری فقید و سعد حریری، نخست وزیران سابق این کشور حمایت می کند.
مذاکره کنندگان هسته ای ایران و همتایان آنها در گروه پنج به علاوه یک ( شامل آمریکا، روسیه، فرانسه، انگلیس، چین و آلمان) بیست و چهارم نوامبر را برای حصول توافق بر سر مسئله هسته ای ایران تعیین کرده اند. مقامات تهران امیدوار هستند که با انعقاد توافق نامه درباره برنامه هسته ای ایران، تحریم هایی که بر ضد این کشور وضع شده، برداشته شود. طرفهای دخیل در مذاکرات هسته ای ایران، تاریخ بیستم ژوئیه را برای دستیابی به توافق نامه هایی تعیین کرده بودند اما در ادامه توافق کردند که این گفتگوها تا بیست و چهارم نوامبر ادامه داشته باشد.