به گزارش سرویس حوزه ومراجع پایگاه 598،رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) اراده جدی، عزم استوار، برداشتن قدمهای سنجیده، نهراسیدن از مخالفتها و دشنامها و تدوین یک طرح جامع را در حرکت به سمت اسلامیسازی علوم ضروری دانست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، پیش از ظهر امروز در دیدار جمعی از مسؤولان بسیج اساتید و دانشگاههای کشور که در سالن اجتماعات مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) برگزار شد با اشاره به اهمیت توجه به رشتههای علوم انسانی و آموزش صحیح آن، خواستار اراده پولادین و عظم استوار در حرکت به سمت اسلامیسازی علوم شد.
وی با طرح این سؤال که آیا اساتید دانشگاهها با رشتههای مختلف علوم انسانی مانند روانشناسی آشنایی دارند و میدانند این رشته از چه مکتبهایی سرچشمه میگیرد، اراده جدی، عزم استوار، برداشتن قدمهای سنجیده و نهراسیدن از مخالفتها و دشنامها را در حرکت به سمت اسلامیسازی علوم ضروری دانست.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه پایه علم روانشناسی ضد اسلام است، افزود: مبانی اصلی علم روانشناسی ضد اسلام است و حال باید دید چه کسی با چه ابزاری میتواند این مبانی را تغییر دهد.
وی نقش علما و روحانیت را در اسلامیسازی علوم انسانی پر رنگ توصیف و اظهار کرد: روحانیتی که سالها در مسیر تبیین دین حرکت کرده است نقش مؤثری در تغییر رشتههای علوم انسانی دارد، اما برخی که علم زده هستند و معتقدند غیر از این علوم، علوم دیگری وجود ندارد، میگویند اسلام چه ارتباطی با علم دارد.
آیتالله مصباح یزدی خاطر نشان کرد: اسلامیسازی علوم انسانی اقدام بسیار دشواری است اما اگر افرادی اراده جدی داشته باشند و به اندازه توانشان در این راه قدمهای سنجیده بردارند، طرح جامعی تدوین کنند و از مخالفتها و دشنامها نهراسند، قطعا خدا کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: البته این گروه به حد نصاب نرسیده است که اگر تعداد این اشخاص به حد نصاب میرسید خداوند متعال همانطور که لشکریان پیامبر اکرم(ص) را در جنگ بدر با فرشتگان نصرت داد، مدد خواهد کرد، همانطور که انرژی هستهای به اراده حضرت احدیت پیشرفت کرد و به اینجا رسید.
این عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه هر کسی در هر گوشهای از این مملکت باید به اندازه توان خود در این مسیر قدمی بردارد، گفت: آتش عظیمی در برابر ما قرار دارد که فرهنگ کشور اسلامی ایران را تهدید میکند و در تمام شئون زندگی هم تأثیر دارد که برای مقابله با آن عزمی راسخ میطلبد.
وی با اشاره به سخنان یکی از استادان خارجی درباره فیلسوفان معاصر کمبریج و به اصطلاح تحولآفرین در علم غرب که همجنسباز بودهاند و در جلساتی خصوصی صحبتها مفتضحی داشتهاند، تصریح کرد: متأسفانه این فیلسوفان از نوابغی هستند که علم امروز ما نویدبخش افکار آنها است؛ اینها پایههای علوم انسانی ما است و ما هم با آب و تاب آنها را در دانشگاههای کشور تدریس میکنیم.
آیتالله مصباح یزدی یادآور شد: عالیترین نقطهای که در مکتب روانشناسی عالم مطرح است، آن مرحلهای است که انسان از خدمت به دیگران لذت میبرد در حالی که اوج انسانشناسی تنها در مبانی اسلامی مطرح میشود و این لذت از خدمت در فرهنگ اسلام کف اخلاق است و ارزشهای انسانیت تازه از اینجا آغاز میشود.
وی با بیان اینکه متأسفانه این مبانی را از دست دادهایم و نوکری فروید و امثال او را کردهایم، گفت: باید در این بخش تحولی ایجاد کنیم، نه اینکه در این سی سال کاری انجام نشده است، اما کار یک گروه، فرد یا وزارتخانه نیست، بلکه کل نظام باید با عزم جدی برای تغییر علوم و حرکت به سمت اسلامی شدن آن تلاش کنند