کد خبر: ۲۶۴۸۶۸
زمان انتشار: ۱۳:۱۲     ۰۵ آبان ۱۳۹۳
ربیعی پنجره جمعیتی را فرصتی دانست که از سال 85 به روی کشور باز شده و تا سال 1430 ادامه خواهد داشت، گفت: اگر نظام آموزشی با روند فعلی پیش رود، این پنجره جمعیتی برای ما به مصیبت بدل خواهد شد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از پول نیوز ؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه ما باید نگاه واقع بینانه تری نسبت به آموزش عالی داشته باشیم، پنجره جمعیتی را فرصتی دانست که از سال 85 به روی کشور باز شده و تا سال 1430 ادامه خواهد داشت، گفت: اگر نظام آموزشی با روند فعلی پیش رود، این پنجره جمعیتی برای ما به مصیبت بدل خواهد شد.

 علی ربیعی افزود: دانشگاه های ما که باید افراد آکادمیسین و متخصصان فنی تربیت کنند، در حال حاضر با ورود حجم عظیمی از جوانان کشور روبه روست که تعداد بسیار زیادی از این افراد در نهایت در مشاغلی با سطحی پایین تر از مدارک تحصیلی خود به کار مجبور می شوند.

وی اظهار داشت: دولت یازدهم رفاه را به عنوان حق مردم به رسمیت شناخته و با در نظر داشتن فقر و نابرابری و توجه به این مشکلات، سعی در برطرف کردن آن دارد.

وی با بیان اینکه در برنامه سوم توسعه به نهادسازی اهمیت زیادی داده شده است، افزود: برای کاهش فقر باید نهادسازی کنیم.

وزیر رفاه با اشاره به آنکه فقر آموزشی، فقر سلامت، فقر غذایی و فقر درآمدی از شاخص های مهم بررسی میزان فقر در جامعه هستند، افزود: هرم توزیع درآمدی کشور ما نشان می دهد که هفت میلیون نفر در شرایط فقر شدید هستند به طوری که امنیت غذایی آنها در مخاطره است.

ربیعی اضافه کرد: اکنون بین 5 تا 6 میلیون فرد پردرآمد داریم که میزان ثروت آنها با ثروت پولداران یا ثروتمندان کشورهایی مثل آمریکا، تفاوت زیادی ندارد.

وی با بیان آنکه ما برای تامین امنیت غذایی، هفت میلیون نفر را شناسایی کرده ایم، گفت: دولت یازدهم در تامین امنیت غذایی موفق بوده، ضمن آنکه در آینده نزدیک میزان این تعداد به 10 میلیون نفر افزایش خواهد یافت.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در جریان اجرای طرح تحول سلامت و بیمه اجتماعی شش میلیون نفر برای بیمه سلامت ثبت نام کرده اند که طبق بررسی های صورت گرفته از سوی ما اغلب این افراد جز طبقات فقیر شهری هستند.

ربیعی با اشاره به اینکه ما با انواع عدم توازن در جامعه روبرو هستیم، اظهار داشت: میزان توزیع درآمد در تهران هفت برابر بیشتر از استان سیستان و بلوچستان است، اما فقر شهری در تهران بسیار برهنه تر است.

وی عدم توازن موجود را مانع بزرگی برسر راه تحقق عدالت آموزشی دانست و گفت: طبق مطالعاتی که ما انجام داده ایم، نسبت میانگین مخارج خانواده های با سرپرست باسواد از خانواده های بی سواد بیشتر است ضمن آنکه افراد باسواد در توزیع و امکان یابی شغل، از افراد بی سواد در وضعیت بهتری قرار دارند. همچنین اثر رشد اقتصادی در کاهش فقر در میان افراد باسواد بیشتر از افراد بی سواد است.

وزیر رفاه ادامه داد: از سال 83 تاکنون فقر شهری روبه افزایش بوده و به استثنای سال 86 که میزان این شاخص، کمی کاهش می یابد، همچنان روبه رشد است.

ربیعی در ادامه سخنانش به عدم توازن جنسیتی اشاره کرد و افزود: طبق شاخص توزیع فقر بر حسب جنسیت، زنان سرپرست خانوار دو برابر فقیرتر از مردان سرپرست خانوار هستند. ضمن آنکه 35 درصد دختران دبیرستانی در روستا از تحصیل باز می مانند که این رقم برای پسران کمتر است. همین طور ما به موارد زیادی از بکارگیری زنان و دختران با حقوق بسیار پایین در شرکت های خصوصی روبرو هستیم که این مساله را پیگیری خواهم کرد.

وزیر کار، اعتدال را به معنای عدم توازن های ساختاری دانست و بر حل این عدم توازن ها که در حوزه محیط زیست، نظام آموزشی و اقتصادی و شهری دیده می شود، تاکید کرد.

وی سه نوع سواد کلی را مطرح کرد و ادامه داد: سطح سواد کلی موثر، به معنای توانایی یک فرد برای زیستن در دنیای امروز و درک ساز و کارهای آن است و سواد فنی و حرفه ای به معنای افزایش مهارت ها و اشتغال و داشتن شغلی با درآمد کافی و سواد علمی مختص دانشمندان است.

ربیعی در همین خصوص اظهار داشت: تفاوت این سه نوع سطح سواد به درستی در جامعه ما شناخته نشده و ما دچار عدم توازن در این سطوح هستیم و همین مساله رابطه بین فقر و عدالت را بهتر بیان می کند.



**170 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تاکید بر اینکه هم اکنون 170 هزار کودک بازمانده از تحصیل داریم، از طرح این مشکل در جلسات شورای عالی رفاه خبر داد و در این خصوص افزود: ما با یک جمعیت میلیونی در روستاهای کشور روبرو هستیم که در مقاطع راهنمایی و دبیرستان ترک تحصیل می کنند. این در حالی است که باید به میزان مهارت و سطح کیفیت اطلاعات افرادی که دوران تحصیلات عالی را گذرانده اند هم توجه کنیم.

ربیعی با اعلام این خبر که کمیسیون اجتماعی دولت از هفته آینده بسته حمایتی تحصیل افراد بازمانده از تحصیل و مبارزه با بی سوادی را دنبال خواهد کرد، گفت: هدف ما در مرحله اول حذف بی سوادی در گروه سنی زیر 30 سال و در مرحله دوم در گروه سنی بزرگسالان و سالمندان است.

وزیر رفاه از عملکرد آموزش فنی و حرفه ای و آموزش عالی که هر ساله با ورود حجم عظیمی از جوانان به مقاطع گوناگون تحصیلات عالی روبه رو است، انتقاد کرد و اظهار داشت: با توجه به پروژه های اجرا شده در منطقه عسلویه، میزان اشتغال در این منطقه بالاست، اما بومی های این منطقه به علت عدم بهره مندی از سواد موثر و فنی هنوز بیکارند. ما با انعقاد تفاهم نامه ای با سازمان فنی و حرفه ای و وزارت نفت تلاش کردیم تا با تشکیل کارگاه های آموزشی برای این افراد، زمینه ورود آنها را به بازار کار فراهم کنیم.

ربیعی در پایان با بیان اینکه در سایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بخشی با عنوان گفت وگوی اجتماعی ایجاد کرده ایم که مباحث مهم را به بحث می گذاریم، افزود: ما فقر روستایی و بازماندگی از تحصیل را احساس می کنیم و این مسائل را می فهمیم و تمام تلاش دولت این است که با تکیه بر مباحث علمی برای حل این مشکلات تدابیر مناسب اتخاذ کند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها