کد خبر: ۲۶۴۰۹۵
زمان انتشار: ۱۳:۳۳     ۰۳ آبان ۱۳۹۳
وزیر نیرو با بیان اینکه مجوز تأمین ۸ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای طرح‌های مرزی آب اخذ شده است، گفت: با این اقدام ۷ میلیارد مترمکعب از ۱۰.۵ میلیارد مترمکعب آبی که از مرزهای ایران خارج می‌شود، در داخل استفاده خواهد شد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ حمید چیت‌چیان وزیر نیرو امروز در همایش مدیران ارشد صنعت آب و برق در تهران گفت: به تازگی مقام معظم رهبری مجوز برداشت 8 میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی را برای طرح‌های مرزی دریافت کرده‌ایم که با این اقدامات 7 میلیارد مترمکعب از 10.5 میلیارد مترمکعب آبی که از مرزهای ایران وارد سایر کشورها می‌شد، در داخل کشور استفاده خواهد شد.

به گفته وی، 7 میلیارد مکعب آبهای خروجی از آب‌های ایران، براساس قراردادهای موجود با کشورهای همسایه است.

وی ادامه داد: برای تعادل‌بخشی به آب‌های زیرزمینی نیز 15 طرح در شورای عالی آب به تصویب رسید و از آنجا که وزارت نیرو به دنبال اجرای یک سیاستگذاری صحیح در بودجه 94 است، امسال 600 میلیارد تومان از اعتبارات خود را به موضوع تعادل‌بخشی آب منتقل کرده است.

به گفته وی، این موضوع در بودجه 93، 120 میلیارد تومان بوده است.

چیت‌چیان ادامه داد: با این بودجه و این اقدام، 25 درصد از برداشت آب از منابع زیرزمینی را کاهش خواهیم داد.

وزیر نیرو به سه محور اصلی موضوع صنعت آب و برق اشاره کرد و گفت: مسئله اول، محدودیت منابع آب و روند آلودگی منابع آب است که ما باید این موضوع را مدیریت کنیم.

وی ادامه داد: موضوع دوم، تأمین برق باکیفیت و مطمئن برای جامعه و محور سوم، ایجاد توازن و تعادل بین درآمدها و هزینه‌های صنعت آب و برق است که به شدت در فعالیت‌های صنعت، آب و برق، ما را تحت‌تأثیر قرار داده است.

چیت‌چیان خاطرنشان کرد: در مورد محدودیت منابع و روند آلودگی منابع آب باید بگویم که شاید در دومین جلسه دولت بود که گزارشی توسط وزارت نیرو راجع به موضوع آب ارائه شد و در آن تأکید شد که مسئله آب در کانون اصلی توجه دولت است.

چیت‌چیان ادامه داد: تاکنون شورای عالی آب 8 جلسه تشکیل داده است و در حالی که در 15 سال قبل از دولت یازدهم تنها 7 بار شورای عالی آب تشکیل جلسه داده است، پس نشان می‌دهد، مسئولان دولتی توجه ویژه‌ای به مسائل آب دارند و آن را دنبال می‌کنند.

وی گفت: شورای هماهنگی حوزه‌های آبریز که تاکنون در کشور فعال نبود، فعال شده است و تاکنون کارگروه نجات دریاچه ارومیه و حوضه زاینده و بزودی حوضه رودخانه کرخه فعالیت خود را پیگیری خواهد کرد. مدیریت حوزه‌های آبریز تشکیل شده و در حوضه فلات مرکزی، حوضه دریاچه ارومیه و خوزستان شروع به کار کرده است.

وی در خصوص آبرسانی به شهرها گفت: آبرسانی به شهرها بسیار مشکل است و اگر دو روز به دلیل گرمای هوا و افزایش مصرف، آبرسانی به شهرها با مشکل مواجه می‌شود.

چیت‌چیان ادامه داد: مهمترین مانع برای آبرسانی به شهرها، مسئله محدودیت منابع مالی است، بنابراین این طرح‌ها نیازمند خرید زیادی از ورقه‌های فولادی برای تولید لوله است، به طوری که در شهرهای تهران، شیراز، همدان، زاهدان و خوزستان وضعیت تأمین آب آنها با این مسئله گره خورده است.

وی تأکید کرد: موافقت‌هایی از رئیس‌جمهور برای حل تولید ورقه‌های فولادی اخذ شده است، اما به دلیل مشکلاتی که با بانک‌ها برای فاینانس داشته‌ایم، هنوز این موضوع مرتفع نشده است.

به گفته وی، 7 میلیون نفر از جمعیت روستاها، وضعیت مطلوبی از لحاظ تأمین آب ندارند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها