کد خبر: ۲۶۲۰۴۶
زمان انتشار: ۱۲:۲۱     ۲۷ مهر ۱۳۹۳
مدیرگروه تغذیه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی گفت: هرچند مسائل اقتصادی در نوع تغذیه خانواده‌ها تاثیرگذار است اما، می‌توان با آموزش صحیح، در کاهش 50 درصدی سوء تغذیه در خانواده‌های ایرانی نقش بسزایی ایفا کرد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از ایسنا، دکتر سید ضیاالدین مظهری، عضو هیات علمی و مدیرگروه تغذیه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شعار امسال فائو (سازمان خواروبار و کشاورزی سازمان ملل متحد) "کشاورزی، تامین غذای جهان و حفظ محیط زیست" است، گفت: درست است که مسائل اقتصادی در نوع تغذیه خانواده‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است اما، می‌توان با آموزش صحیح در انتخاب مواد غذایی مناسب و متناسب با وضعیت اقتصادی هر خانواده، در کاهش 50 درصدی سوء تغذیه در خانواده‌های ایرانی نقش بسزایی ایفا کرد.

وی با بیان اینکه امروزه در ایران به دلیل سیستم تغذیه نامناسب خانواده‌ها، با معضلاتی نظیر کبد چرب در سنین پایین روبرو هستیم افزود: 30 درصد جامعه حال حاضر کشور دچار چاقی و اضافه وزن هستند. همچنین فقر آهن در بسیاری از خانواده‌های ایرانی مشاهده می‌شود و در صورت ادامه این روند با بروز بیماری‌هایی همچون انواع سرطان در آینده روبرو خواهیم شد.

مظهری ادامه داد: رنگ، بو، مزه و شکل ظاهری فست فودها سبب شده تا غذاهای سنتی ما که از ارزش غذایی بالایی برخوردارند به حاشیه رانده شده و متاسفانه در اثر افزایش مصرف فست فودها که ارزش غذایی پایینی دارند با معضل گرسنگی پنهان آنهم در عین سیری ظاهری روبرو شویم.

وی با اشاره به اینکه عدم استفاده از غذای مناسب باعث کاهش کارایی و تمرکز فکری خواهد شد، ادامه داد: استفاده بی‌رویه از فست فودها منجر به افزایش فشار و چربی خون، دیابت و کبد چرب شده است که متاسفانه در نوجوانان و جوانان شاهد بیماری‌هایی هستیم که طبعا باید در دهه چهارم و پنجم عمر با آن روبرو شویم.

مظهری با بیان اینکه مساله تغذیه از همان دوران جنینی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: تغذیه در هر برهه‌ای از زندگی اثرات خاص خود را دارد و مهم‌ترین دوران، دوره جنینی، شیرخوارگی و بلوغ است که باید با در اختیار قرار دادن منابع مغذی مناسب به این دوران توجه ویژه‌ای کرد.

دکتر سید شهاب‌الدین معین‌الدینی، اگرواکولوژیست و متخصص کشاورزی ارگانیک نیز در این نشست با بیان اینکه امروزه در دنیا به امنیت و سلامت غذایی توجه ویژه‌ای می‌شود، افزود: براساس تعریف سازمان فائو امنیت غذایی در واقع دسترسی همه مردم به غذای کافی در تمام اوقات برای داشتن یک جسم سالم است که براساس این تعریف، موجود بودن غذا، دسترسی به غذا و پایداری در دریافت، سه عنصر اصلی در امنیت غذایی هستند.

وی افزود: به واسطه تکنولوژی‌های جدید نگرش به کشاورزی، نگرشی تعاملی شده است که برهمین اساس اخلاق در تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی و کشاورزی پایدار برای تولید و تامین غذایی دارای جایگاه ویژه‌ای شده است.

وی اخلاق در تولیدات کشاورزی در هر کشوری را وابسته به طرز فکر و شرایط آن کشور دانست، اظهار داشت: دغدغه‌های اخلاقی در تولیدات کشاورزی شامل دغدغه‌های انسانی، زیست محیطی و چالش‌های محیط زیستی و در بردارنده اخلاق زیست محیطی است.

دکتر رضا حق پرست، عضو هیات علمی موسسه تحقیقات کشاوزی دیمی کشور نیز با بیان اینکه امنیت غذایی، امنیت ملی است و ایران در کمربند خشکسالی قرار دارد، افزود: شرایط خشکسالی در کشور روز به روز وخیم‌تر می‌شود. بنابراین باید به دنبال جایگزینی واستفاده از محصولاتی باشیم که علاوه بر کم هزینه بودن تولید با شرایط اقلیمی کشور سازگاری داشته باشد.

حق پرست با ذکر اینکه از اکنون باید به فکر تغییر فرهنگ غذایی که کاری زمان‌بر است باشیم، ادامه داد: نخود از جمله محصولاتی است که می‌توان جایگزین گندم و برنج کرد. این محصول علاوه بر اینکه نیاز به هزینه و آبیاری کمی دارد دارای ارزش غذایی بالایی است و با شرایط اقلیمی ایران سازگاری بالایی دارد و همچنین باعث حاصلخیزی خاک نیز می‌شود.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها