کد خبر: ۲۶۱۱۸۲
زمان انتشار: ۱۰:۳۳     ۲۴ مهر ۱۳۹۳
در حالیکه جامعه اسلامی نسبت به تولیدات فرهنگی از حساسیت ویژه ای برخوردار است در جشنواره فیلم کوتاه امسال حضور چند فیلم با مضامین غیر اخلاقی و غیر دینی که سال گذشته مجوز نمایش دریافت ننموده و اینک امسال در بخش مسابقه پذیرفته شده اند بسیار تعجب برانگیز است.

به گزارش پایگاه 598، سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه در حالی صبح روز سه شنبه فعالیت خود را آغاز نمود که جدول برنامه ارائه شده به حاضرین در جشنواره حاکی از نمایش برخی آثار کوتاه با موضوعات منافی عفت عمومی و آموزه های دینی در قالب فیلم و انیمیشن است.

به گزارش خبرنگار سینماپرس در این جشنواره مهم سینمایی که هر ساله تعداد کثیری از تولیدات فیلمسازان جوان کشورمان در آن به نمایش در می آید، هر از گاهی آثاری ارائه می گردد که جدا از ضعف های ساختاری و یا عدم همخوانی با مقررات فراخوان جشنواره، به دلیل منافات با مضامین ارزشی و اهداف عالیه اینگونه رویدادهای فرهنگی مورد پذیرش هیأت انتخاب جشنواره قرار نگرفته و طبق ضوابط از شرکت در بخش مسابقه کنار زده می شوند.

نظر به ضرورت نظارت دقیق و منصفانه و کارشناسانه بر آثار ارسالی سالهاست که به دلیل سهولت امر، نماینده ای از سوی اداره کل نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی به عنوان عضوی ازهیأت انتخاب جشنواره، مسئولیت تطبیق محتوا و مضمون فیلمها با مقررات و ضوابط قانونی را بر عهده دارد که این امر از قرار معلوم در جشنواره فیلم کوتاه امسال رعایت نشده و یا اگر هم آثار پس از انتخاب به تأیید آن اداره رسیده اند که بی شک پاسخگوی مسئولیت خطیر خویش خواهند بود.

بنا بر این گزارش امسال در میان آثار بخش مسابقه، سه فیلم به نام های«مامان»، «اینسان» و «صورتک های متروک» به چشم می خورند که هریک سال گذشته در زمان برگزاری دوره سی ام جشنواره فیلم کوتاه که توسط مدیران قبلی سینمایی برگزار گردید، به دلیل برخی پرداختن به موضوعات غیر اخلاقی و غیر دینی همچون ارتباطات نامشروع و یا ایجاد تردید در وجود موضوعات اصولی دین مبین اسلام چون معاد و دنیای آخرت با تکیه بر روشهای انتزاعی و هنری، پس از بررسی های متعدد از جشنواره حذف و مجوز نمایش دریافت ننمودند. ضمن اینکه تا زمان نمایش همه آثار موجود در جشنواره امسال باید منتظر ماند و دید که آیا مابقی فیلمها نیز با این نگاه مسامحانه به بخش رقابتی راه یافته اند یا خیر.

حال اینکه امسال در دولت یازدهم چه چیزی تغییر کرده که به فیلمهایی از این دست اجازه ورود به بخش مسابقه جشنواره ای با اهمیت را داده اند، بر اذهان عمومی مشخص نیست و شعار آزادی و اعتدال و تغییر مدیریتها و اعمال نظرات متفاوت در دولت تدبیر و امید نیز نمی تواند استدلال قابل قبولی برای توجه به اینگونه فیلمهای حاشیه ساز باشد.

بی تردید مسئولان امر واقفند که مجوز نمایش به آثاری که دربرگیرنده برخی موضوعات ابهام برانگیز است خاص آثار بلند نیست و در جشنواره های مستند ، کوتاه و انیمیشن نیز امکان هر گونه حاشیه سازی و القای تفکرات شخصی برخی فیلمسازان به جامعه مخاطب بخصوص جوانان فیهم این کشور وجود دارد و ضرورت امر نظارت کاملأ حس می شود.

جای دارد انجمن سینمای جوان و معاونت نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی با توجه به حساسیت جامعه اسلامی نسبت به تولیدات فرهنگی و سینمایی در این خصوص توجه بیشتر نموده و برای روشن شدن افکار هوشمند لایه های مختلف جامعه اقدامی فوری در جهت بازبینی و تجدید نظر ایفا نموده و یا حداقل پاسخی در خور ارائه نمایند.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها