کد خبر: ۲۶۰۳۲۳
زمان انتشار: ۲۳:۰۴     ۲۰ مهر ۱۳۹۳
افت دلار پس از 13 هفته رشد متوالی
به گزارش پایگاه 598 به نقل از دنیای اقتصاد ؛ در هفته کاری گذشته، طلا که 6 هفته پیاپی کاهش قیمت‌ها را تجربه کرده بود، روندی افزایشی به خود گرفت و دلار آمریکا که 13 هفته پیاپی رشد کرده بود، در کل هفته با افت شاخص DXY مواجه شد. تبصره‌های این دو روند این است که در بازار طلا اختلاف بر سر روند کوتاه‌مدت شدت گرفته و در بازار ارز دلار در روزهای پنج‌شنبه و جمعه شاهد رشد بود. این دو رویداد در کنار ثبت بدترین عملکرد بازارهای جهانی سهام در 6 ماه گذشته، باعث جلب توجه‌ها به هفته کاری جاری شده است.
تشدید اختلاف کارشناسان با خیز اونس پس از سقوط
سرنوشت طلا به بازارهای دیگر گره خورد

 طلا هفته گذشته با افزایش قابل توجه قیمت ناشی از عوامل داخلی و خارجی روبه‌رو شد تا پیش‌بینی‌ها برای هفته کاری جدید متناقض باشد. سرنوشت کوتاه‌مدت اونس که دو هفته پیش روی قیمت 1190 دلار و هفته گذشته روی قیمت 1223 دلار بسته شده حالا همان قدر که در دست معاملات بازار فلزات گرانبها است، در دست رفتار دیگر بازارها نیز هست.


بهای اونس طلا در هفته گذشته


 نخستین رشد پس از شش هفته
روز نخست: خیز 33 دلاری اونس در هفته از همان نخستین روز کاری آغاز شد. بهای اونس فلز زرد روز دوشنبه با عبور از مرز روانی به 1206 دلار رسید تا طلا دوباره تغییر کانال داده باشد. عامل رشد 16 دلاری روز دوشنبه «پوشش کوتاه‌مدت» معامله گران و افت اندک شاخص دلار بود. جهش اصلاحی طلا از پایین‌ترین سطح در 9 ماه (در مقطع کوتاهی در بازارهای آسیایی در 15 ماه) در واقع پس از سقوط 24 دلاری روز جمعه به وقوع می‌پیوست. پوشش کوتاه‌مدت و افت شاخص دلار در این روز بهای اونس را تا سطحی بالاتر افزایش داد، اما عوامل کاهشی در نهایت قیمت پیش‌گفته را رقم زدند. حس بازار در این روز در مورد رویدادهای هنگ‌کنگ این بود که وضعیت نه بهتر و نه بدتر شده است.
روز دوم: قیمت نهایی سه‌شنبه 1208 دلار بود که نشانه افزایش اندک بهای طلا در دومین روز کاری هفته بود. قیمت طلا در این روز بر اثر «پوشش کوتاه‌مدت» در بازار آتی و همچنین «شناسایی سود» در بازار نقدی با رشد مواجه شد. تضعیف نسبی دلار در این روز نیز مشهود بود. البته سه‌شنبه اخبار مهمی از اقتصاد جهان منتشر شد که عمده تاثیر آن در روز چهارشنبه مشاهده شد. صندوق بین‌المللی پول سه‌شنبه تخمین خود از رشد اقتصاد جهان در سال 2015 را 8/3 درصد اعلام کرد که قبلا 4 درصد پیش‌بینی شده بود. این خبر با توجه به مشکلات اقتصادهای عمده جهان (به استثنای آمریکا) باعث تعجب نبود، اما در هر حال بر بازارهای مالی اثرگذار شد. این خبر صندوق پول فشار روی بازارهای سهام را افزایش داد و در عوض باعث خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن شد. سه‌شنبه اخباری نیز از اتحادیه اروپا منتشر شد که مانند هفته‌های گذشته بد بود. افت یورو نتیجه مشکلات اقتصادی اروپا است که به تقویت دلار و در نتیجه افت طلا کمک کرده است.
روز سوم: به این ترتیب روز چهارشنبه بهای اونس با 13 دلار افزایش به 1221 دلار رسید. رشد 13 دلاری روز چهارشنبه عمدتا ناشی از انتشار صورت جلسه نشست‌های پیشین کمیته آزاد فدرال رزرو بود. گزارش روز چهارشنبه مشخص کرد که بانک مرکزی آمریکا نگران تضعیف اقتصادهای عمده جهان است. همچنین آشکار شد که برخی مقامات فدرال رزرو انتقاداتی به سیاست‌های فعلی مهم‌ترین نهاد اقتصاد آمریکا دارند. پس از انتشار گزارش پیش گفته شاخص دلار که در روزهای ابتدایی هفته کاری نیز اندکی افت کرده بود، با افت بیشتری روبه‌رو شد و یورو نیز پس از اعلام این خبر رشد کرد. به این ترتیب تحولات بازار ارز نیز به رشد طلا کمک کرد. مهم‌ترین نتیجه گیری بازار از گزارش روز چهارشنبه این بود که فدرال رزرو ممکن است برای بالا بردن نرخ بهره تامل بیشتری به خرج دهد. گزارش فدرال رزرو در روز چهارشنبه به سقوط شاخص‌های بازارهای سهام آمریکا کمک کرد که به سقوط بازارهای سهام اروپا و آسیا نیز انجامید. نگرانی‌ها درباره وضعیت اقتصاد جهان در این روز «ریسک گریزی» را افزایش داد و به بالا رفتن قیمت کالاهای اساسی مانند طلا کمک کرد. دیگر خبر نگران‌کننده روز چهارشنبه این بود که یکی از مقامات بانک مرکزی اروپا ضمن اعلام جزئیات بیشتر از برنامه‌های «تسهیل کمی» گفت که تورم پایین اتحادیه اروپا بسیار نگران‌کننده است.
روز چهارم: به این ترتیب ادامه افزایش خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن و همچنین تداوم «شناسایی سود» در روز پنجشنبه اونس را به بالاترین سطح قیمتی در سه هفته پیش از آن رساند. قیمت نهایی روز پنج‌شنبه 1223 دلار بود. پنج‌شنبه روز ترکیب عوامل رفتاری معامله‌گران شامل «پوشش کوتاه‌مدت»، «شناسایی سود» و «خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن» بود. مهم اینکه تحلیل‌های فنی با آنکه کاهشی مانده‌اند، اما تعدیل شده و شیب ملایم‌تری گرفتند. سقوط بازارهای سهام در این روز نیز به افزایش خرید طلا کمک کرد. بازارهای سهام آمریکا پس از مدت‌ها رکوردزنی شاهد چنان افتی بودند تا بازار فلزات گرانبها تحت‌تاثیر قرار بگیرد.
روز پنجم: سقوط بازارهای سهام روز جمعه نیز ادامه پیدا کرد تا این بازارها در بدترین وضعیت در شش ماه گذشته قرار بگیرند. سقوط بازارهای سهام جهان واکنش به داده‌های بد اقتصادی هفته گذشته بود. روز جمعه قیمت اونس با چند سنت کاهش ثباتی نسبی را تجربه کرد تا قیمت نهایی هفته همان 1223 دلار باشد. ثبات این روز نتیجه خنثی شدن عوامل افزایشی توسط حس کلی بازار بود؛ چراکه پیش‌بینی‌های بلندمدت طلا همچنان عمدتا کاهشی مانده‌اند. آخرین عامل کاهشی هفته رشد اندک شاخص دلار در روز جمعه بود. در هر حال بهای اونس در هفته کاری گذشته 4/2 درصد رشد داشت تا در محدوده 1220 دلاری بماند. این نخستین هفته رشد پس از آخرین هفته آگوست بود.  این رشد پس از مدت‌ها کاهش باعث شده که پیش‌بینی کارشناسان بازار طلا با یکدیگر متفاوت باشد.

 اختلاف بر سر روند کوتاه‌مدت
در آخرین نظرسنجی کیتکو 23 کارشناس شرکت کرده‌اند که از این میان 10 نفر افزایش و 9 نفر کاهش قیمت‌های طلا را پیش‌بینی کرده‌اند. چهار نفر نیز از مشخص نبودن یا خنثی بودن روند طلا گفته‌اند. هفته پیش از آن برآیند پیش‌بینی‌ها کاهشی بود، اما چنان که اشاره شد بهای آنی اونس در هفته گذشته با 33 دلار رشد روبه‌رو شد. بهای آتی اونس برای تحویل درماه دسامبر نیز در این هفته با 28 دلار رشد مواجه شد.کسانی که افزایش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند معتقدند که طلا به جهش از محدوده 1180 دلار ادامه خواهد داد. مارک لیبوویت، دبیر VR Gold Letter می‌گوید: «به نظر من میزان معاملات در سطوح پایین خوب بوده و از این رو پیش‌بینی من همچنان افزایشی است. این روند می‌تواند آغاز اتفاقی بزرگ باشد، اما این در صورتی است که اونس به زیر سطح 1180 دلار سقوط نکند.» اما کسانی که کاهش قیمت‌ها را پیش‌بینی کرده‌اند بر این باورند که افزایش طلا درهفته کاری گذشته موقتی بوده است. باب تبوت از موسسه مدیریت دارایی Armour Risk می‌گوید که عدم سقوط طلا به زیر قیمت 1183 دلار که در آغاز هفته تجربه شده بود ممکن است دائمی نباشد. او می‌گوید: «سطح حمایتی نقره شکسته شده و این فلز در حال سقوط است، پس من هیچ دلیلی نمی‌بینم که طلا هم این چنین رفتاری نداشته باشد و از سطح 1183 دلار پایین‌تر نرود.»

 تاثیر بازارهای مالی
مانند همیشه برخی از کارشناسان هم از خنثی بودن روند گفته‌اند. این کارشناسان عمدتا به تلاش بازار برای تثبیت رشد هفته گذشته اشاره می‌کنند. چارلی ندوس، استراتژیست ارشد بازار در LaSalle Futures Group می‌گوید: «من فکر می‌کنم که طلا بیش از اندازه فروش رفته و دلار هم بیش از اندازه خریداری شده است. اگر بتوانیم سطح 1218 دلار یا میانگین 10 روزه 1213 را حفظ کنیم، می‌توانیم به تثبیت قیمت‌های هفته گذشته فکر کنیم. البته اگر بتوانیم در سطحی بین 1215 تا 1230 دلار حرکت کنیم، بهتر است.» ولی اختلافات کارشناسان در حالی تشدید شده که درباره عوامل موثر بر روند کوتاه‌مدت اختلاف اندکی وجود دارد. نحوه رفتار دلار در هفته کاری جدید که از دوشنبه آغاز می‌شود، به رفتار بازارهای دارایی، نفت خام، سهام و ارز بستگی دارد. گرچه بازار به میزان تقاضای هند در آستانه جشن «دیوالی» هم چشم دارد، اما عمده تاثیر را بر عملکرد بازارهای پیش گفته خواهد گذاشت. معمولا شاخص دلار و شاخص‌های بازارهای سهام با روند طلا نسبت عکس و بهای نفت با بهای طلا نسبت مستقیم دارد. آیا طلا که ظرف چند روز نوسانات شدید پیرامون مرز تعیین‌کننده 1200 دلار را تجربه کرد، توانایی حفظ رشد خود را خواهد داشت؟

 اعلام 15 تولیدکننده بزرگ طلا
اما روز شنبه خبر دیگری نیز در رابطه با فلز زرد منتشر شد که مطرح کردن آن خالی از لطف نیست. در این روز  15 تولید‌کننده بزرگ طلای جهان معرفی شدند. به گزارش سایت طلا به‌نقل از پایگاه اینترنتی Mine Web، قیمت طلا که در 6 ماه نخست امسال با رشد 10 درصدی روبه‌رو شده بود، تاثیر زیادی بر رشد تولید جهانی آن داشته، ولی کاهش نسبی قیمت در ماه‌های اخیرهم تاثیر زیادی بر عملکرد شرکت‌های معدنی داشته است. بر اساس این گزارش، پیش‌بینی می‌شود تولید جهانی طلا امسال با 2 درصد کاهش به 139 میلیون اونس معادل 4323 تن برسد. پیش‌بینی می‌شود ادامه روند نزولی قیمت طلا در سال 2015 میلادی نیز موجب کاهش بیشتر تولید طلا شود. کانادا در این مدت با بیشترین رشد تولید طلا در بین 15 کشور بزرگ تولید‌کننده روبه‌رو شده است. میزان تولید طلای روسیه نیز با توجه به بهره‌برداری از پروژه‌های جدید با رشد قابل توجهی روبه‌رو است. اگر روسیه بتواند روند رو به رشد تولید خود را حفظ کند، به‌زودی جایگاه استرالیا را به‌عنوان دومین تولید‌کننده بزرگ طلای جهان، به خطر خواهد انداخت. در این گزارش آمده که تولید طلای چین در 6 ماه نخست امسال، به بیش از 213 تن رسیده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل، 8 درصد رشد داشته است. چین همچنان بزرگ‌ترین تولید‌کننده طلای جهان بوده است. تولید طلای استرالیا نیز در این مدت به بیش از 137 تن رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 7 درصد رشد داشته است. استرالیا در جایگاه دوم این رتبه‌بندی قرار دارد. تولید طلای روسیه نیز با 16 درصد رشد نسبت به 6 ماه نخست 2013 میلادی به بیش از 104 تن رسیده است. روسیه سومین تولید‌کننده بزرگ طلای جهان بوده است. تولید طلای آمریکا در این مدت با کاهش 8 درصدی روبه‌رو شده و به کمتر از 102 تن رسیده است. آمریکا در این رتبه‌بندی در جایگاه چهارم است. تولید طلای آفریقای جنوبی نیز در این مدت با 2 درصد کاهش به کمتر از 87 تن رسیده است. آفریقای جنوبی نیز پنجمین تولید‌کننده بزرگ طلای جهان بوده است. پس از آفریقای جنوبی نیز کشورهای پرو، کانادا، مکزیک، غنا، اندونزی، برزیل، گینه نو، ازبکستان، آرژانتین و مالی قرار دارند.کل تولید طلای جهان در 6 ماه نخست امسال، با 4 درصد افزایش نسبت به سال قبل، به بیش از 1465 تن رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال قبل به 1411 تن رسیده بود.

 افت دلار پس از 13 هفته
مهم‌ترین خبر بازارهای جهانی ارز در هفته گذشته ثبت افت هفتگی دلار آمریکا بود. این نخستین هفته افت دلار پس از 13 هفته رشد متوالی بود. دلار در سه روز نخست هفته گذشته، افت کرد و بعد در دو روز پایانی با رشد مواجه شد. نگرانی نسبت به وضعیت اقتصادهای عمده در روزهای پنج‌شنبه و جمعه باعث رشد شاخص دلار شد، اما دلار در کل هفته بخشی از ارزش خود را در مقابل ارزهای عمده از دست داد. این بیشترین افت ارزش دلار در 6 ماه گذشته نیز بود. شاخص DXY که دلار را مقابل 6 ارز عمده جهان مقایسه می‌کند، در نهایت روی رقم 842/85 ایستاد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها